تعرفه گذاری خدمات انتقال خون، سبب ارائه خدمات نوین به بیماران می شود

خبرگزاری شبستان: مدیرکل انتقال خون استان با اشاره به تعرفه گذاری خدمات انتقال خون، گفت: ۱۴ خدمت انتقال خون ارزش گذاری و تحت پوشش بیمه قرار گرفته که این امر علاوه برآنکه پرداختی از جیب مردم را کاهش داده، سبب افزایش کیفیت خدمات نیز شده است.

دکتر احسان روشن روان، مدیرکل انتقال خون خراسان شمالی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بجنورد، با اشاره به اقتصاد انتقال خون و تحت پوشش بیمه قرار گرفتن 14 خدمت انتقال خون، در این زمینه گفت: اهدای خون، داوطلبانه و ایثارگرانه است، اما فرآیند و آماده سازی فرآورده های خونی مشمول هزینه هایی می شود که با اجرایی شدن این قانون، این هزینه از طریق بیمه ها به سازمان باز می گردد.

 

وی با اشاره به محصولات نوینی که امروزه در دنیا عرضه می شود، تعرفه گذاری خدمات انتقال خون را سبب بهره مندی بیماران از تمامی این خدمات عنوان کرد و افزود: اقتصاد انتقال خون، نقطه عطفی در ارائه خدمات نوین به بیماران است.

 

وی با بیان اینکه بیمه ها با تقبل تحت پوشش قرار دادن خدمات انتقال خون، سبب افزایش کیفیت خدمات شده اند، به هزینه های سنگین آزمایشات بر روی خون های اهدایی اشاره داشت و افزود: در سازمان انتقال خون، پنج آزمایش مختلف بر روی نمونه های خونی انجام می گیرد اما مردم هزینه ای برای آن پرداخت نمی کنند.

 

مدیرکل انتقال خون خراسان شمالی با تاکید بر اینکه تا کنون مشکلی در زمینه تامین خون مراکز درمانی در استان نداشته ایم، اظهار داشت: 98 درصد خون مورد نیاز مراکز درمانی در استان تامین می شود.

 

دکتر روشن روان افزود: ارسال خون به مشهد و تهران که بخشی از بار بیماران استان بر عهده آنهاست، هم صورت می گیرد و همچنین با توجه به درخواست نیاز زاهدان، اداره کل انتقال خون بخشی از نیاز خونی این مرکز استان را نیز در برخی مواقع تامین کرده است.

 

وی شاخص اهدای مستمر خون در استان را 54 درصد عنوان کرد و اذعان داشت: این شاخص در دو سال گذشته با روند رو به رشد مواجه بوده و در حال حاضر از میانگین کشوری بیشتر است.

 

وی در خصوص مراکز خونگیری در استان هم گفت: تهیه و تامین خون سالم و کافی برای مراکز درمانی از وظایف این اداره کل است اما این موضوع با گسترش مراکز خونگیری منافات دارد، چرا که پراکندگی مراکز و جمع آوری خون از نقاط دور دست، بر کیفیت خون تاثیر خواهد گذاشت.

 

وی تصریح کرد: در حال حاضر سه شهرستان بجنورد، شیروان و اسفراین، مشمول احداث مراکز ثابت خونگیری هستند و در شهرستان های فاروج، آشخانه، گرمه و جاجرم نیز خدمات انتقال خون در مراکز سیار و به صورت موقت انجام می گیرد.

 

مدیرکل انتقال خون استان با اشاره به اینکه مرکز خونگیری شهرستان شیروان در حال حاضر به علت کمبود نیروی انسانی، با مشکلاتی مواجه است، اذعان داشت: با این حال ارائه خدمت به مردم این شهر قطع نشده است و از ابتدای سال آینده نیز، به صورت هر روز هفته فعال خواهد بود.

 

وی با بیان اینکه زمین مرکز خونگیری اسفراین خریداری و عملیات ساختمانی آن شروع شده است، عنوان کرد: این مرکز در صورت تامین بودجه های دولتی، تا اوایل سال 96 راه اندازی خواهد شد.

 

دکتر روشن روان، بزرگترین مشکل در ساختار انتقال خون استان را فضای فیزیکی آن اعلام کرد و اظهار داشت: بجنورد نیازمند حداقل دو مرکز خونگیری است و قابلیت راه اندازی دومین مرکز ثابت خونگیری را دارد اما در حال حاضر اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است.

 

وی ابراز امیدواری کرد: با در نظر گرفتن سهمیه استخدامی که در سال 93 انجام گرفت، بخشی از مشکلات این اداره کل در خصوص کمبود نیروی انسانی حل شود و راه اندازی دومین مرکز ثابت خونگیری بجنورد، جزو طرح های سال 95 برای ارائه قرار گیرد.

 

کد خبر 517496

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha