به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، جمشيد رئيس كميسيون مشورتي شوراي عالي انقلاب فرهنگي اظهارداشت: مسئله اعتياد از مسائل خانمان سوز و خطرناكي است كه شيوع آن با موقعيت فرهنگي جامعه اسلامي ايران تناسبي نداشته و بنابراين بايد با روشهاي مختلف نسبت به مبارزه با مواد مخدر و كاهش اعتياد در كشور گام برداشت. از جمله روشها در اين زمينه اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر است كه ميتواند بسيار موثر باشد و لازم است كه به صورت جامع مورد حمايت قرار گيرد.
وي افزود: طبق امرعقلايي پيشگيري بر درمان در اولويت قرا داشته و بايد اين مسئله مورد توجه باشد. آموزش به نوجوانان و جوانان از جمله اقدامات پيشگيرانه محسوب شده كه در اين ميان بسيار حائز اهميت است چراكه طبق آمارهاي رسمي اعلام شده سن اعتياد به مواد مخدر از ميانسالي به نوجواني رسيده است و يكي از روشهاي پيشگيري از طريق آموزشهايي است كه در آموزشهاي رسمي و غير رسمي انجام ميشود.
رئيس كميسيون مشورتي شوراي عالي انقلاب فرهنگي با تأكيد بر اينكه آموزشهاي پيشگيري از اعتياد بايد مبتني بر واقعيتها باشد ادامه داد: دلايل رغبت نوجوانان و جوانان به مواد مخدر به ويژه از نوع صنعتي را بايد شناسايي و آموزشهاي لازم را بر پايه اين واقعيتها استوار كنيم. به طور مثال يكي از دلايل اعتياد نداشتن توانايي "نه گفتن" در ميان گروههاي هم سال است كه بايد مورد توجه در آموزشها قرار گيرد. همراه اين مسئله آموزشهاي مهارت زندگي حائز اهميت بوده كه بايد به همه دانش آموزان به ميزان قابل توجهي ارائه شود.
جعفرپور تأكيد كرد: برخي از افراد بر اين باور بوده كه با مصرف تفنني مواد مخدر معتاد نميشوند در حالي كه بايد اين موضوع با ادله پزشكي و تخصصي به نوجوانان و جوانان آموزش داده شود كه تفنني بودن مصرف مواد مواد مخدر معنايي نداشته و و در صورت تكرار، رفع آلودگي غير قابل بازگشت است.
وي بيان كرد: پيشگيري از اعتياد در ميان خانوادههايي كه اعضاي آن معتاد هستند بسيار مشكل است و اين موضوع پيچيدهاي بوده كه با راهكارهاي مناسب بايد براي آن چاره جويي شود ولي به طور كلي آموزشهاي پيشگيري از اعتياد به صورت رسمي و غير رسمي بايد مورد توجه قرار گيرد. كه آموزشهاي رسمي از طريق مدارس و دانشگاهها انجام ميشود و آموزش غير رسمي از طريق صدا و سيما و ساير رسانهها همچنين تبليغات فرهنگي و هشداري از طريق نصب بنر در بزرگراهها و معابر است.
همچنين توجه به سازمانهاي مردم نهاد و توسعه آنها در كاهش اعتياد در كشور ضرورت داشته و نبايد از آن غافل ماند. افراد زيادي هستند كه آمادگي داشته به صورت داوطلبانه در مقابله با اعتياد و پيشگيري از آن بپردازند.
رئيس كميسيون مشورتي شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصريح كرد: شادي مباح را بايد جهت پيشگيري از اعتياد ترويج دهيم البته بايد توجه كرد كه نبايد به دنبال بسط اين موضوع به هر طريقي باشيمغ بلكه هدف ترويج شادي ديني و گسترش آن است. چراكه در غير اين صورت كسب شادي خود بهانه به سمت گرايش مواد مخدر ميشود و برخي معتادان خود براي توجيه بي ارادگي ميگويند«شادي نداشتهايم» در حالي كه نميتوان مطلق يك عامل را ريشه اعتياد دانست و در عين حال لازم بوده براي اوقات فراغت و شادي بيشتر گروههاي سني مختلف به ويژه جوانان برنامه ريزي شود. |
نظر شما