به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، گردهمایی مسئولین ستادی و استانی کمیته های مساجد دهه فجر انقلاب اسلامی ، صبح روز شنبه، 3 بهمن ماه در محل ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور برگزار شد.
حجت الاسلام «سلیمانی»، مسئول کمیته مساجد دهه فجر انقلاب اسلامی در این گردهمایی طی سخنانی ضمن تاکید بر بازخوانی تاریخ انقلاب اسلامی گفت: یکی از پرسش هایی که همواره از سوی نسل سوم و چهارم انقلاب اسلامی مطرح می شود آن است که انقلاب برای ایران چه کرد؟ پاسخ این پرسش برای ما که انقلاب را درک کرده ایم شفاف است اما برای نسل جوان چنین نیست، ما برای اینکه بخواهیم بدانیم انقلاب چه کرد و چه خدماتی داشت باید مروری بر تاریخ 2500 ساله شاهنشاهی در ایران داشته باشیم که این امر نیازمند پژوهش و بررسی اسناد و مدارک است.
وی ادامه داد: اما آنچه که به تاریخ انقلاب نزدیک است و در دسترس قرار داشته و نسل جوان هم می توانند از منابع کتابخانه ای برای بررسی آن بهره ببرند دوران قاجار است که صد و پنجاه سال قبل آغاز شد، از آن زمان پای بیگانگان به ایران باز شد چراکه آنها متوجه شدند منابع سرشاری در ایران وجود دارد که آنها تاکنون از این منابع در راستای رسیدن به اهداف استعماری خود غافل بوده اند، در نتیجه به تدریج در دوران قاجار ورود بیگانگان به کشور به ویژه انگلیس آغاز می شود و آنها به این جمع بندی می رسند که از مهمترین موانع موفقیت آنان، روحیه دین داری و تدین مردم ایران است.
حجت الاسلام سلیمانی تصریح کرد: آنها برای مبارزه با این روحیه ساعت ها فکر و برنامه ریزی داشتند و نهایتا به این نتیجه رسیدند که باید دو حرکت را در ایران سامان دهند، یکی ازحرکت های آنها برنامه ریزی برای عوام بود، یعنی نقشه بکشند تا عوام و لایه های مختلف جامعه را از دین دور کنند چراکه وقتی روحیه دین داری باشد روحیه مبارزه با استعمار نیز خواهد بود لذا برنامه ریزی آنها برای فاصله گرفتن آحاد جامعه از دین بود. آنها به این نتیجه رسیدند از راه هایی که برای تضعیف روحیه مردم ایران می توان به کار بست ترویج روحیه بی دینی است لذا اقدام به ترویج فساد و فحشا کردند و اگر بخواهیم بررسی کنیم نمونه های فراوانی در این مورد وجود دارد اما اوج آن در سال 1350 تا 1353 بود. از سال 1332 که انگلیسی ها پست خود را به آمریکایی ها تحویل دادند این وضعیت بیش از پیش ترویج شد و فساد و فحشا رواج یافت.
مسئول کمیته مساجد دهه فجر انقلاب اسلامی تصریح کرد: شرایط به گونه ای بود که اطراف دانشگاه تهران و میدان انقلاب به گواه تاریخ تعداد مشروب فروشی ها از تعداد کتاب فروشی ها بیشتر بود، در آن دوران در مقابل برخی سینماها صف های طولانی برای تماشای فیلم های مبتذل تشکیل می شد. این وضعیت پایتخت بود و شرایط در سایر نقاط کشور نیز دور از این نبود و شمال کشور وضعیت اسف باری داشت به طوری که امام خمینی(ره) بعد از یپروزی انقلاب اسلامی در مورد وضعیت دریا و کنار دریا دستورات صریحی را اعلام و ابلاغ کردند که بعد از آن وضعیت سواحل دریاها شکل دیگری یافت.
حجت الاسلام سلیمانی ادامه داد: این خطی بود که از زمان قاجار شروع شد و روز به روز گسترش یافت و اگر انقلاب نمی شد وضعیتی پیدا می شد که کم کم تهران را مثل هالیوود شهر ستاره های سینما می دیدیم که شهر فاسدان بود و امروز نیز هالیوود چنین است. خداوند لطف کرد و این انقلاب به وقوع پیوست. اما مساله دوم، حرکت دشمنان برای استفاده از ظرفیت های دانشگاهی بود برای جهت دادن به خواص جامعه؛ یعنی از اساتیدی استفاده می کردند که روحیه سکولار و فاصله گرفتن از دین را در میان دانشجویان گسترش دهند. حتی توسعه دانشگاه در آن زمان غالبا بر اساس بی دینی بود و گروهی از دانشجویان آن زمان تحت تاثیر فرهنگ غرب از دین فاصله گرفتند و اگر نگوییم که با دین مخالف بودند اما فاصله گرفتند و این یک خطر بود که از سوی آمریکا و انگلیس دنبال و مدیریت می شد تا آنها بتوانند در آینده از وابستگان فکری خود به شکل رسمی و در پست های مهم بهره بگیرند و اجازه ندهند که افراد صالح و دیندار، کشور را اداره کنند. روشن است که تمامی اساتید و دانشجویان در برابر طمع کاری و نقشه های دشمن یکسان برخورد نمی کردند و عده ای از روشنفکران و متفکران دانشگاهی در مقابل تهاجم فرهنگی دشمن ایستادگی و مقاومت داشتند.
وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) از سال 1342 مبارزات خود را شروع می کند و به دو حوزه مباحث اجتماعی و دانشگاهی توجه کرد، افزود: لذا می بینیم که برای مثال به تدریج شهید مطهری و شهید مفتح وارد دانشگاه می شوند و ورود شخصیتی چون شهید باهنر به آموزش و پرورش و تالیف کتاب های دینی از سوی وی، سبب تحول در جامعه می شوند. با این حال استعمارگران همواره تلاش داشتند که برای مردم برنامه ریزی کنند و آنان را از دین دور سازند و به سمت معصیت و وادی فساد و گناه بکشانند با این حال امام راحل روحانیت و مسجد را به صحنه آورد و مردم نیز همراه شدند. امام خمینی(ره) شاگردانی ممتاز چون مقام معظم رهبری و شهید مطهری را تربیت کرد.
حجت الاسلام سلیمانی گفت: امام راحل در مساجد و محلات سرمایه گذاری کردند و روحانیت و مسجد را به صحنه آورد و به دنبال آن مردم هم به صحنه آمدند. اولین بیانات امام راحل در مسجد سلماسی قم است. امام (ره) می توانست این سخنرانی را در حرم داشته باشد اما در مسجد سلماسی مباحث انقلابی را مطرح می کند . همچنین بعد از تبعید به نجف اولین سخنرانی را در مسجد شیخ انصاری داشتند. این نشان می دهد که امام خمینی(ره) خط مسجد را دنبال می کرد و همواره تلاش می کرد که مسجد را مورد توجه مردم قرار دهد. امام راحل برنامه های متعددی برای حوزه و روحانیت داشت تا آنها نقش واقعی خود را بیابند. به هر صورت انقلاب سال 57 به وقوع پیوست و این مسایل برای افرادی که آن دوران را درک کرده اند ملموس است اما بسیاری از سیاست مداران دنیا باور نمی کردند که شخصیتی چون امام خمینی(ره) بتواند چنین تحولی را در یک ملت ایجاد کند.
مسئول کمیته مساجد دهه فجر انقلاب اسلامی ادامه داد: بعد از شکل گیری انقلاب اسلامی در ایران «ویلیام کیس» مسئول وقت سازمان جاسوسی سیا به مجلس آمریکا فراخوانده می شود و مورد پرسش قرار می گیرد که با وجود آنکه تمام امکانات و راه های نفوذ در اختیار او بود چه طور نسبت به تحولات و شکل گیری انقلاب اسلامی غافل بوده است. رییس وقت سازمان سیا در سخنان خود اینگونه پاسخ می دهد که ما کاملا ایران را تحت نظر داشتیم و تا لایه های زیرین جامعه نفوذ کرده بودیم ولی روی چیزی که حساب باز نمی کردیم این بود که پیرمردی 78ساله ایران را تحت تاثیر قرار دهد و بعد از چهارده سال تبعید این گونه از سوی مردم مورد استقبال قرار گیرد.
حجت الاسلام سلیمانی در ادامه گفت: همچنین ارتشبد فردوست در خاطرات خود می نویسد: شاه تا روزهای تاسوعا و عاشورای سال 57 باور نمی کرد که در ایران اتفاقی در حال رخ دادن است و من گاهی به او متذکر می شدم ولی باور نمی کرد تا اینکه در تاسوعای سال 57 با هلیکوپتر بر فراز آسمان حرکت های مردمی و عزاداری میلیونی مردم را دید و زمانی که حضور گسترده مردم و شعارهای مرگ بر شاه را دید گفت: من هرگز باور نمی کردم ملت ایران به این نقطه برسد. از تاسوعای 57 برنامه فرار شاه کلید خورد.
وی با بیان اینکه هنر امام خمینی(ره) این بود که توانست مسجد و روحانیت را به صحنه بیاورد، افزود: مردم با اعتمادی که به مسجد و روحانیت داشتند با امام (ره) دست بیعت دادند که نقطه اوج آن در بهمن 57 متبلور بود. امام راحل رابطه خود را با خدا اصلاح کرد و خدا هم رابطه او را با مردم و اینگونه بود که انقلاب به نتیجه رسید. امام خمینی(ره) انقلابِ پیامبر(ص) را امامِ انقلاب خود قرار داد، انقلاب پیامبر(ص) در یک بررسی سریع و اجمالی چند ویژگی داشت. انقلاب پیامبر (ص) الهی و مردمی بود، آحاد مختلف جامعه از کاخ ابوسفیان تا آحاد دیگر جامعه تحت تاثیر انقلاب پیامبر(ص) بودند و امام خمینی(ره) نیز از همین شیوه استفاده کرد و انقلابی الهی و مردمی را شکل داد.
حجت الاسلام سلیمانی تصریح کرد: سومین ویژگی انقلاب پیامبر(ص) ولایی بودن اش به شمار می آمد، مردم نسبت به پیامبر(ص) روحیه ولایت پذیری داشتند، امام راحل نیز از این ویژگی بهره گرفت و حرکت انقلاب را بر پایه ولایت قرار دارد. همچنین ویژگی دیگر انقلاب پیامبر(ص) مسجدی بودن آن بود، پیامبر از مسجد شروع کرد و امام خمینی(ره) نیز به مسجد تکیه کرد. اولین حرکت پیامبر(ص) در مسجد قبا است و روزی که حضرت، امام علی(ع) را در غدیر معرفی کردند خطاب به امیرالمومنین علی (ع) می فرماید بعد از من در اینجا مسجدی بسازد. اما ویژگی دیگر انقلاب پیامبر(ص) منطقی بودن آن بود، پیامبر(ص) منطقی سخن می گفت و عمل می کرد و امام خمینی(ره) نیز چنین بود. با منطق حرف می زد. پس امام خمینی(ره) مکتب پیامبر(ص) را به خوبی مطالعه کرد و پایبندی به اسلام، پیامبر(ص) و قرآن را محور حرکت اش قرار داد پس ما باید این ویژگی ها را پیوسته رصد کنیم و بر آن محور حرکت کنیم. اگر این اصول رعایت شود انقلاب ما با قدرت و صلابت ادامه می یابد و به اهداف بلند انقلاب، امام و شهدا نزدیک تر می شویم.
نظر شما