حوزه فرهنگ نباید به مسائل حزبی آلوده شود/ تحقق اقتصاد مقاومتی در گرو استقلال فرهنگی

خبرگزاری شبستان: معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد گفت: حوزه فرهنگ و هنر را نباید به مسائل سیاسی و حزبی آلوده کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حسین نوش آبادی ظهر امروز (3 بهمن) در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین که در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: سیاست های فرهنگی دولت برخواسته از سیاست های فرهنگی اسناد بالادستی و آموزه های دینی و قرآنی است و پایبند به آن اهداف و اصول و مبانی است که در اسناد بالادستی مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و ابلاغ شده است.

وی ادامه داد: این سیاست ها برخواسته از جهان بینی اسلامی، بینش توحیدی، احترام به کرامت انسانی، فطرت پاک الهی انسان، آرمان خواهی، واقع بینی، عدالتخواهی و فضائل اخلاقی و انسانی و اندیشه های تابناک امام و رهبری است.

معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: امام خمینی (ره) اعتقاد داشت راه اصلاح یک ملت، اصلاح فرهنگ آن ملت است و اصلاح جامعه را باید از فرهنگ شروع کرد و اگر می خواهیم ایده ها و آرمان های انقلاب صادر شود باید فرهنگ خود را بتوانیم اصلاح کرده و به هویت اسلامی و ملی خود رجوع کرده و منطبق با سبک زندگی ایرانی و اسلامی فرهنگی را احیا کنیم که نشان دهنده تمدن اسلامی و ایرانی است.

وی عنوان کرد: امام اعتقاد داشت دنیا به رشدی برسد که مسلسل ها را به قلم تبدیل کند، آن زمان فرهنگ در دنیا رشد کرده و امروز چیزی به نام فرهنگ در دنیا حاکم نیست؛ زورگویی، سلطه طلبی و جهانخواری بر دنیا حاکم است و این اندیشه اسلامی است که مبتنی بر صلح، عقل گرایی و کمال طلبی است که دنیا از آن محروم است.

نوش آبادی تأکید کرد: وظیفه امروز جمهوری اسلامی و مسئولان است که گفتمان برخواسته از دین و وحی را به دنیا منتقل کنند که ایران خواهان آرامش و صلح در بین انسان ها است و در این بین نقش هنرمندان و فرهنگ دوستان و نخبگان فرهنگی رسالتی سنگین است.

وی با اشاره به نگاه اسلام به فرهنگ و هنر گفت: امروز مقام معظم رهبری پرچم فرهنگ و هنری دینی را به دست گرفته و همه باید به این اندیشه تاسی کنیم که پیشرفت ما در گرو این تفکر است و امروز مسئولان ارشد چنین تفکری دارند و به مقوله فرهنگ و هنر عنایت ویژه دارند.

معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد تصریح کرد: نباید دامن پاک فرهنگ و هنر به مسائل حزبی و سلیفه ای آلوده کنیم و حیف است که این بخش دستخوش فشارها و سیاست های برخواسته از نگاه های حزبی شود و باید به اعتلای هویت و فرهنگ اسلامی بیاندیشیم.

وی با اشاره به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: تعامل فعال با کشورها، ملت و تحکیم پیوند مودت و همبستگی با مسلمانان، بهره گیری از دستاوردهای جهان، مقابله با خرافات که باعث کندی کار فرهنگی می شود، مبارزه با تحجر، ظاهرگرایی، افراط و گسترش زمینه مشارکت مردم در امور فرهنگی، هنری، علمی و اجتماعی از جمله مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

نوش آبادی خاطر نشان کرد: امروز دنیا، دنیایی است که در حوزه فرهنگ باید با تعامل و تبادل جلو رویم و عصر یکسویه و یک طرفه بودن تمام شده است و باید دنبال تعامل باشیم.

وی در ادامه به نقش فرهنگ در ترویج اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: پایه پیشرفت اقتصاد مقاومتی وابسته به اقتدار فرهنگی و بنیه فرهنگی است بنابراین اگر می خواهیم اقتصاد مقاومتی محقق شود راهی جز تبیین این فرهنگ نداریم و این به دست فرهنگیان، رسانه ها، نویسندگان محقق می شود.

معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اضافه کرد: اقتصاد مقاومتی در گرو فرهنگ مقاومتی و استقلال و قوام فرهنگی است  و امروز باید بتوانیم این مفهوم را در قالب ابزارهای فرهنگی معرفی کنیم و در راستای گفتمان سازی و فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی استفاده کنیم.

وی ادامه داد: در حوزه فرهنگ و هنر باید از خشونت و شتاب زدگی و استبداد رأی پرهیز کنیم و باید روحیه نقد و انتقادپذیری را بالا ببریم تا این تعامل و تبادل شکل گیرد و باید از  سوءظن به مردم پرهیز کرد و تفسیر نادرست از اعمال مردم نداشته باشیم.

نوش آبادی با اشاره به لزوم توجه به مهندسی فرهنگی بیان کرد: توجه به مهندسی فرهنگی از توصیه های رهبری است؛ در کوتاه مدت برای مهندسی فرهنگی کشور باید عملکرد گذشته نهادهای فرهنگی را بازنگری کرده و باید از تداخل و موازی کاری نهادهای فرهنگی جلوگیری کنیم و برطرف کردن مشکلات مدیریت فرهنگی کشور از دیگر مواردی است تا از پراکنده کاری جلوگیری شود و در بحث مهندسی فرهنگی در بلند مدت باید نوسازی فرهنگی داشته و باید گفتمان فرهنگی بر دیگر گفتمان ها غلبه کند.

وی افزود: حوزه فرهنگ و هنر را نباید به مسائل سیاسی و حزبی آلوده کنیم، دولت، دولت فراجناحی و فراحزبی است و مسئولان رویکرد فراجناحی دارند و استفاده از استعدادها و ظرفیت های کشور مشی دولت اعتدال است و باید از افراط و تفریط پرهیز کرد و مسائل فرهنگی را باید با نگاه فرهنگی حل کرد نه سیاسی و شأن و منزلت فرهنگ اقتضا می کند از دریچه فرهنگ نسبت به حل مسائل فرهنگی نگاه کند.

معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به انتصاب مدیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: آقای احمدی (مدیر سابق فرهنگ و ارشاد قزوین) فردی متواضع، مهربان، صبور و پرکار بودند و جابه جایی مدیریت ها در کشور صورت می گیرد و هیچ کس قضاوت عجولانه نکند و آثار و خدمات مدیریت جدید را خواهید دید و مسیر رشد دنبال می شود.

کد خبر 517296

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha