چراغ ادبیات انقلاب خاموش نشدنی است

خبرگزاری شبستان: جمشیدی با ابراز امیدواری از بین المللی شدن جشنواره داستان انقلاب گفت: ادبیات انقلاب می تواند آینه تمام نما برای ملت هایی باشد که تجربه سرکوبی و وابستگی دارند.

به گزارش خبرنگار شبستان، مصطفی جمشیدی، امروز سوم بهمن در نشست خبری هشتمین جشنواره سراسری داستان انقلاب که در تالار امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد، گفت: هشتمین دوره جشنواره سراسری داستان انقلاب در حالی آغاز شد که اوایلش به دلیل تغییر ساختارها و نوین سازی برخی سیاست ها دبیرش مشخص نبود.

 

جمشیدی در مورد مفهوم داستان انقلاب اظهار داشت: داستان پایداری و مقاومت را داستان انقلاب می دانم. داستان انقلاب رویدادها از رخداد 42 تا 57 را شامل می شود. از خرداد 42 شخصیت های مهم چالش هایی با رژیم ستمشاهی داشتند و سه سال پایانی هم منجر به انقلاب شد.

 

وی با اشاره به استقبال جوانان از هشتمین جشنواره سراسری داستان انقلاب عنوان کرد: این دوره از جشنواره به مدد جوانان عزیز که سرمایه های کشورند، رقم خورد؛ خلاقیتی که از نویسندگان جوان انتظار داشتیم محقق شد.

 

دبیر علمی هشتمین جشنواره داستان انقلاب خاطرنشان کرد: رشد 50 درصدی آثار ورود یافته به مرحله نهایی را در این دوره از جشنواره شاهد بودیم. همچنین شاهد رشد کیفی رمان های نوجوان بودیم؛ این بسیار خوب است که برای جوانان امروز انقلاب چگونگی شکل گیری آن و شرایط خفقان و پوکی روحی جامعه در قبل از انقلاب را تبیین کنیم.

 

جمشیدی در مورد داوری هشتمین جشنواره سراسری داستان انقلاب بیان کرد: داوری ها سختگیری داشتند و از اصول مشخص شده کوتاه نیامدند، پرهیز از کلیشه ها را نیز مدنظر داشتند. منیژه آرمان، محسن پرویز و حسین فتاحی از جمله داوران بخش بزرگسال و نرگس آبیار و اصغر عزتی پاک از جمله داوران بخش نوجوان این دوره از جشنواره بودند.

 

وی ضمن تشکر از حسین فتاحی دبیر سابق جشنواره داستان انقلاب اظهار داشت: چراغ ادبیات انقلاب خاموش نشدنی است. هنر معاصر فقط به پیام نیاز دارد بلکه باید پیام را با خوب نوشتن آغشته و همراه کنیم تا مانا شود. ایجاد جذابیت برای جوانان که اصلی ترین مخاطبان ادبیات هستند باید لحاظ شود.

 

دبیر علمی هشتمین جشنواره سراسری داستان انقلاب با اشاره به اینکه در پیچ تاریخی قرار گرفتیم، عنوان کرد: امروز ملت ها از خواب عمیق بیدار شدند، ادبیات انقلاب می تواند برای ملت هایی که تجربه سرکوبی و وابستگی دارند یک آینه تمام نما باشد و امیدوارم که داستان انقلاب را در سال های بعد در حوزه بین الملل برگزار کنیم.

 

جمشیدی خاطرنشان کرد: ادبیات انقلاب را باید به سمتی ببریم که گونه های سینمایی از آن متبلور شود، بخش اقتباس را در جشنواره داستان انقلاب باید اضافه کنیم، روزی ادبیات بر سینما آقایی می کرد و سینماگران در برابر ادبیات زانو می زدند اما الان برعکس شده است.

 

این نویسنده جشنواره داستان انقلاب را رویدادی ملی دانست و افزود: این رویداد می طلبد که همه ارگان ها در آن شرکت کنند و کمکی به برگزاری آن بکنند اما تاکنون هیچ ارگانی حوزه هنری را یاری نکرده است، امیدوارم در سال بعد شاهد یاری ارگان ها در برگزاری هرچه بهتر این جشنواره باشیم.

 

کد خبر 517210

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha