به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، مهدی دهرویه، مدیرکل دیوان محاسبات استان قم، امروز(22تیر) در همایش ارتقای سلامت نظام اداری و مبارزه با فساد، که در قم در حال برگزاری است در سخنانی با تبریک فرارسیدن اعیاد شعبانیه به ویژه میلاد حضرت علی اکبر(ع) و امام عصر(عج) تشکیل شورای دستگاه های نظارتی کشور بر اساس فرمان هشت ماده ای مقام معظم رهبری را مورد توجه قرار داد و گفت: با توجه به سیاست های چشم اندازه 20ساله نظم مبنی بر تقویت نظام بازرسی قرار بر این شده که به منظور ایجاد هماهنگی و کارآمد ساختن نظام نظارت و بهره وری شورای نظارتی تشکیل شود.
وی با اشاره به اینکه ضرورت وجود شورای دستگاه های نظارتی در قانون مورد تاکید قرار گرفته است، اضافه کرد: شورای نظارتی دستگاه ها در قم طی 2 سال اخیر با فعالیت جدی و در اختیار گذاشتن توان نظارت وظایف خود را انجام داده و انتظارات خود را تبیین کرده است.
مدیرکل دیوان محاسبات استان قم با اشاره به اینکه شعار «جهاد اقتصادی، بهبود مدیریت، سلامت اداری در پرتو نظارت همگانی» برای این همایش در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: امیدواریم امروز به این شعار بتوانیم جنبه عملیاتی بدهیم.
وی با بیان اینکه نظام اداری ایران بر اساس مبانی نظری، ارزشی و قانونی ساختار متفاوتی با دیگر نظام ها دارد، گفت: در جمهوری اسلامی ایران از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ایجاد تحول در نظام اداری و نیل به نظام سریع و کارآمد در دستور کار قرار گرفته است و این نکات همواره مورد تاکید بوده است.
دهرویه خاطرنشان کرد: در نظام اداری کشورها، وضعیت دیوان سالاری، پاسخگویی و کارایی دولت و فساد اداری می تواند نمایشگر شمایی کلی از ساختار مدیریت آن کشور باشد.
وی با بیان اینکه باید نسبت به ارتقا سلامت اداری در چارچوب برنامه ها و فعالیت هایی که در برنامه ارتقا سلامت اداری توجه شده بیشتر بپردازیم، گفت: در راستای تحقق این مهم باید بهبود فرهنگ سازمانی و تقویت رفتار سازمانی، افزایش رضایتمندی خدمت گیرندگان و احقاق حقوق مردم، احترام به ارباب رجوع، برقراری نظام شایسته سالاری در انتخاب ها و انتصاب ها، تحقق مشارکت و فعالیت بخش های غیردولتی، تدوین نظام حقوقی موثر برای پیشگیری و مبارزه با فساد و افزایش سلامت و تشریح اقدامات و فعالیت های سازمان های دولتی مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل دیوان محاسبات استان قم اضافه کرد: در مورد مقوله فساد اداری انچه مهم به نظر می رسد این است که نقاط قوت نظام اداری ما بسیار زیاد است که با تکیه بر آنها می توان فساد اداری را به حداقل رساند.
وی وجود باورهای دینی در نیروی انسانی، حمایت همه جانبه مقام معظم رهبری برای مبارزه با فساد اداری، وجود عزم جدی مسئولان عالی نظام برای مبارزه با فساد، خواست عمومی کارکنان برای مبارزه با فساد و ارتقا سلامت، وجود قوانین برای برخورد با متخلفین، برنامه ریزی برای تحول نظام اداری و پیش بینی احکام قانونی برای اصلاحات، توسعه نظارت همگانی بر دستگاه ها، ارتقا فهم صحیح مردم و خواست عمومی برای مبارزه با فساد را از جمله نقاط قوت در نظام اداری کشور برای ارتقا سلامت اداری و مبارزه با فساد عنوان کرد.
وی تاکید کرد: امید داریم در سال جهاد اقتصادی با توجه نقاط قوت و فرصت هایی که بر شمرده شد شاهد نظام اداری عاری از فساد باشیم.
مدیرکل دیوان محاسبات استان قم در ادامه به فعالیت شورای دستگاه های نظارتی استان قم اشاره کرد و گفت: این شورا ظرف 15 ماه از تاریخ تشکیل در استان اقدامات قابل توجهی انجام داده است که امروز برای دیگر نقاط کشور به الگو تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه شورای دستگاه های نظارتی استان قم پیشگیری را در راس امور و برنامه های خود قرار داده است، گفت: توان شورای دستگاه های نظارتی در خدمت مدیران است که بتواند آنها را در دستیابی به اهدافشان یاری کند.
دهرویه خاطرنشان کرد: این شورا نسبت به تشکیل جلسات متعدد اقدام کرده و در طول مدت فعالیت 114 مصوبه داشته و 80 درصد این مصوبات اجرایی شده است
پایان پیام/
نظر شما