مینو اصلانی، رییس بسیج جامعه زنان در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان در خصوص کنوانسیون نقض حقوق کودک گفت: کنوانسیون حقوق کودک یکی از کنوانسیون هایی است که ایران (سال 81 یا 82) به آن ملحق شده است. اکنون خود اندیشمندان غربی در خصوص محتوای این کنوانسیون، دچار تناقض شدند. این کنوانسیون بدون اینکه به مراحل رشد فکری، عقلی و جسمی انسان توجهی داشته باشد صفر تا 18 سال را کودک نامیده است.
وی بیان کرد: خداوند متعال دختران را به لحاظ جسمی و روحی به گونه ای خلق کرده است که در 9 سالگی مکلف به انجام مسئولیت شرعی می شوند که این اتفاق بزرگی است یا پسران در پایان 14 سالگی به حدی از رشد بلوغ فکری و جسمی می رسند که می توانند یک سری تکالیف را انجام دهند اما کنوانسیون حقوق کودک این مسایل را نادیده گرفته است.
اصلانی با بیان اینکه تعریف رنج سنی یکی از بزرگترین مشکلات کنوانسیون حقوق کودک است، تصریح کرد: امروز در بسیاری از اندیشکده های غربی این موضوع زیر سوال رفته به این معنا که امکان ندارد ما بدون در نظر گرفتن سن رشد ،بلوغ فکری و جسمی بیاییم کودک را تا این حد تسری دهیم که از صفر تا 18 سالگی را کودک بنامیم.
تربیت در کنوانسیون حقوق کودک بر مبنای سکولاریستی و مادی گرایی
رییس بسیج جامعه زنان افزود: مسئله دیگر این است که کنوانسیون حقوق کودک مسایل مربوط به تربیت و رفتار کودک را کاملا بر مبنای سکولاریستی و مادی گرایی قرار داده است که خود غربی ها را با این موضوع دچار چالش کرده ،یعنی نقش والدین را کاملا در تربیت فرزند نادیده گرفته و هیچ گونه نقش تربیتی برای آنها نسبت به فرزندشان قایل نشده است. این هم از بزرگترین چالش هایی است که این کنوانسیون دارد.
وی با بیان اینکه از دیگر مشکلات کنوانسیون حقوق کودک این است که کشورها را ملزم به استفاده از نسخه های یونیسف می کند، خاطرنشان کرد: در این کنوانسیون کشورها باید با یونیسف هماهنگ باشند و گزارش های پیرامون حقوق کودک را به آنها ارایه دهند، اینها مشکلات عمده ای است که این کنوانسیون دارد لذا ما باید هرچه سریعتر برای حل این مشکل اقدام کنیم به ویژه اینکه حوزه های دانشگاهی باید این کنوانسیون را به لحاظ علمی نقد کنند هرچند تا حدودی این کار هم به لحاظ روانشناسی و هم به لحاظ بیولوژیک و بلوغ جسمی و جنسی انجام شده است اما کفایت نمی کند.
پایان نامه های دانشگاهی به نقد جدی کنوانسیون حقوق کودک بپردازند
وی با بیان اینکه پایان نامه های دانشگاهی باید به نقد جدی کنوانسیون حقوق کودک بپردازند، گفت:باید نسخه های خوبی که در خصوص کودکان در کشورمان وجود دارد، منسجم شود و همچنین برای مهدهای کودک سراسر کشور نسخه های بومی و ملی تدوین کند، بنابراین اگر بر این منوال پیش برویم نسل آینده ما در مهدکودک هایی بزرگ خواهند شد که کاملا با برنامه ریزی سکولار، رشد و تربیت می شوند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا شما این ایرادات و اشکالات را ارایه دادید، تصریح کرد: بله خود شورای فرهنگی و اجتماعی زنان هم نقدهای جدی در این خصوص داشته است. ما نشست های زیادی برگزار کردیم ،همه این اشکالات را ارایه داده ایم اما هیچ اراده ای نسبت به حل این موضوع وجود ندارد.
سازمان بهزیستی نسخه های غیربومی را کنار بگذارد
اصلانی با بیان اینکه سازمان بهزیستی باید یک اراده مصمم برای حل این موضوع داشته باشد، بیان کرد: این مطالبه جدی ما از سازمان بهزیستی است که در این موضوع ورود پیدا کند و این نسخه های غیربومی را نقض و کنار بگذارد و همچنین دستگاه های تربیتی مانند آموزش و پرورش اقدامات لازم را جهت اصلاح این موضوعات تربیتی در مهدهای کودک سراسر کشور انجام دهد.
رییس بسیج جامعه زنان در پاسخ به این سوال که آیا این نقدها به یونیسف هم ارایه شده است ، تصریح کرد: این نقدها به صورت رسمی به یونیسف ارایه نمی شود ولی اگر در کرسی های علمی مطرح شود به گوش آنها هم می رسد البته اندیشمندان غربی هم نسبت به این موضوع به ویژه سیر مراحل رشد نوزاد تا سن 18 سالگی نقد وارد کرده است و به شدت کنوانسیون را زیر سوال برده اند ولی چطور ما هنوز این را نقض و نسخه های بومی تعریف نکردیم جای سوال است.
وی در پاسخ به این سوال که به نظر شما این ضعف و کوتاهی از سوی کدام سازمان یا نهاد بوده است، خاطرنشان کرد: موضوع این است که ما باید یک شورای عالی کودک داشته باشیم که نسخه های بومی را تعریف و تولید کنند و همچنین با تشکیل کارگروه هایی متشکل از حوزه و دانشگاه مراحل رشد کودک را بر مبنای آیات و روایات ارایه کند که متونش وجود دارد اما به شکل یک برنامه عملیاتی انجام نشده است.
نظر شما