کنگره دو هزار شهید هنرمند به کار خود پایان داد

خبرگزاری شبستان: آیین اختتامیه و اجلاسیه پایانی کنگره ملی دو هزار شهید هنرمند با حضور مقامات لشگری و کشور- شخصیت‌های فرهنگی و اجتماعی – هنرمندان رشته‌های مختلف- خانواده‌های معزز شهدا و اصحاب رسانه در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی کنگره دو هزار شهید هنرمند- این مراسم با حضور سردارمحمدرضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین- علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی- حجت الاسلام و المسلمین علوی وزیر اطلاعات-سید محمد حسینی وزیر اسبق ارشاد- سردار جزایری معاون فرهنگی ستاد کل نیروهای مسلح- سردار آزادی معاون فرهنگی سازمان بسیج، سردار کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس، محمد خزاعی- دکترغلامرضا منتظری رئیس سازمان بسیج هنرمندان، دکترمحمود صلاحی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، محسن مؤمنی‌شریف رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، دکتر محمود عاطفی رئیس بسیج سازمان صدا و سیما،دکترحسین قنادیان- مجید رجبی‌معمار مدیرعامل خانه هنرمندان و گلعلی‌ بابابی- چهره‌های مطرح هنرمندان: رضا میرکریمی، رسول صدرعاملی، بهرام عظیمی، علی‌ رویین‌تن، بهرام عظیمی، محمدهادی منبتی، غلامرضا موسوی- حسن فتحی- محسن علی اکبری- محمدحسین نیرومند- هارون یشایایی- عزیزالله حمیدنژاد- علیرضا داوودنژاد- سیدرحیم حسینی- علیرضا قزوه، ابراهیم آبادی، ناصر اسدی،علیرضا پاشایی-محبوبه معراجی‌پور، کامران پارسی‌نژاد و نصرالله قادری  از جمله هنرمندان حاضر در این مراسم بودند.

 

بنابراین گزارش بعد از سخنان محمد خزاعی و سردار نقدی از خانواده‌های معزز شهدا در بخش‌های مختلف کنگره تقدیر به عمل آمد. در بخش دیگری از آیین اختتامیه کنگره ملی 2 هزار شهید هنرمند «حامد زمانی» ترانه‌ای را که به سفارش کنگره آماده کرده بود، خواند و درباره آماده کردن این بخش توضیح داد: به نظر من سخن شهید آوینی مانیفست هنر متعهد انقلاب است و قدم برداشتن در وادی هنر انقلاب مستلزم زخم خوردن و طعنه خوردن است. هنرمندان این عرصه هر قدر زمین بخورند قد راست می‌کنند و مصمم‌تر می‌شوند.

برپایه این گزارش در این مراسم از ۳۰ شهید هنرمند با حضور خانواده‌هایشان تجلیل به عمل آمد. اسامی شهدای تقدیری به این شرح است:

1-سیدمرتضی آوینی-فیلم-استان تهران

2-حمید پیش‌قدم-تجسمی-آذربایجان غربی

3-محمدباقر ربانی-خوشنویسی-قم

4-رضا سنگی-خوشنویسی- آذربایجان غربی

5-علی‌آقا طاهریان-شاعر-سمنان

6-حسین ارسلان-شاعر-یزد

7-جمشید طاهرکرد-تئاتر-سمنان

8-احمد رستگار-فیلم-خوزستان

9-وهاب شهرانی-فیلم-چهارمحال بختیاری

10-حسین رشیدی‌فر-تجسمی-یزد

11-اکبر دانشی-خوشنویسی-خوزستان

12-اسماعیل یدالهی‌یامچی-موسیقی- آذربایجان شرقی

13-عبدالمجید منصوری-عکاس-البرز

14-بهروز مرادی-عکاس-خوزستان

15-علی تاج‌احمدی-تجسمی-قزوین

16-حجت‌ا... یخچالی-فیلم-لرستان

17-مصطفی فتاحی-شاعر-قم

18-حبیب غنی‌پور-ادبیات -تهران بزرگ

19-حمیدرضا اسلامی‌فر-تئاتر-اصفهان

20-غلامحسین حیدرنیا-تئاتر- آذربایجان شرقی

21-محسن سمیعی-تئاتر-قم

22-مختار سالمی-تئاتر-استان تهران

23-امیر حلم‌زاده-عکاس-تهران بزرگ

24-مجید بهرامی-تجسمی-تهران بزرگ

25-سعید سیاح طاهری-مدیران فرهنگی-تهران

26-هادی باغبانی-فیلمساز-تهران

27-امیرحسین اسدی-تجسمی-تهران

28-حسین قشقایی-تئاتر-تهران

29-مجید فریدفر-موسیقی-تهران

30-محمدحسین عطری-شاعر-تهران

 

در ادامه  مراسم حجت الاسلام والمسلمین علوی وزیر اطلاعات به جمع حاضران در تالار اندیشه پیوست. و سپس از هنرمندانی که کتاب‌هایی با موضوع شهدای هنرمند آماده کرده بودند دعوت به عمل آمد تا درباره کتاب‌ها صحبت کنند. 30 جلد کتاب با موضوع شهدای هنرمند در دست آماده‌سازی است که 12 جلد آن نگارش آن پایان رسیده و به زودی در بازار کتاب ارائه می‌‌شود.

 

گلعلی بابایی نویسنده کتاب «قلمی به رنگ خاک»‌ زندگینامه شهید غنی‌پور را نگاشته که در این نگارش پسر وی نیز ایشان را همراهی کرده است. وی از آروزهایش در تدوین کتاب گفت: آرزو داشتم مسجد جوادلائمه را در که در جنوب غربی تهران در محله جی واقع شده و بزرگانی چون فرج‌‌الله سلحشور، امیرحسین فردی، جعفر بیگ‌لو، شهید غنی‌پور و بهزاد بهزادپور از آن مسجد برخاسته‌اند به تصویر بکشم.

 

وی ادامه داد: وقتی پیشنهاد کتاب به من از سوی کنگره ارائه شد به بهانه شهید غنی‌پور سرنوشت مسجد را قبل و بعد از انقلاب، قبل و بعد از جنگ در عرصه‌های فرهنگی و نظامی تصویر کردم. این مسجد 100 شهید تقدیم انقلاب کرده است.

 

محبوبه معراجی‌پور دیگر نویسنده ادبیات مقامت که زندگینامه شهید حمیدرضا نظام را نگاشته است، گفت: این شهید ماجراهای فوق‌العاده زیبایی دارد از ایشان نظم، تلاش و پشتکار را یاد گرفتم لکنت زبان داشتند اما شبانه‌روز تمرین کردند و به صدای زیر و ضعیف گوش می‌دادند تا بالاخره موفق به حضور در مدرسه موسیقی شدند و رتبه اول کر و تک‌خوانی را به دست آوردند من یک سال با این شهید و مادرش زندگی کردم.

 

پارسی‌نژاد دیگر هنرمندی که کتابی با محوریت زندگی شهید غنی‌پور نوشته است، گفت: شناختی کافی و کامل از ایشان نداشتم تنها لبخند ایشان برایم بسیار درخشان و جذاب بود. نگارش رمان برای این شهید با توجه به در قید حیات بودن دوستان‌شان بسیار سخت بود اما دلنشین. کسانی که داستان‌های ضد ارزش و ضد دفاع مقدس را در آثارشان می‌آورند مغرضانه عمل می‌کنند و رشادت‌ها و تلاش مقدس شهدا را خدشه‌دار می‌کنند.

 

نصرالله قادری که 2 رمان برای کنگره نوشته بود، گفت: یک رمانم به زندگی تئاتری یک شهید توجه دارد و دیگری آخوندی که عاشق است و در نجف شهید می‌شود. به تعبیر خودم آخوند است. در بخشی از داستانم همسر آخوند از او می‌پرسد چرا فرزندان را به نام پدرشان خطاب می‌کنند فرزند ما را باید به نام زهرا و رضا خطاب کنند. من تا امروز همسر شهید سنگی را ندیده بودیم اما امروز در سالن ایشان را دیدم و احساس کردم رمانی که با تخیلم نوشتم تصویر درستی از زندگی ایشان داشتم.

در انتهای این مراسم با قرائت دعای فرج و سلامتی امام عصر(عج) و همخوانی توسط حاضران به اتمام رسید.

از نکات بارز این مراسم طراحی و کارگردانی متفاوت و ویژه ای بود که با توجه به فضای کنگره و اتمسفر معنوی  مراسم توسط محمد حمیدی مقدم از کارگردانان صاحب نام همایش ها و جشنواره های ایران طراحی شد. پخش قطعات موسیقی و نیز- اجرای قطعات نمایشی- اجرای موسیقی و ترانه توسط حامد زمانی – تجلیل از شهید حاج سعید سیاح طاهری- و شهدای مدافع حرم از ویژگی‌های دیگر این مراسم بود.

همچنین- استقبال چشمگیر اهالی رسانه و نمایندگان رسانه‌های گروهی و شبکه رادیویی و تلویزیونی و پخش همران بخش‌هایی از مراسم توسط شبکه‌های دو – سه – خبر- آموزش- تهران و نیز- پخش همزمان بخش‌های از مراسم توسط شبکه‌های رادیویی جوان- ایران و فرهنگ از ویژگی‌های دیگر این برنامه بود.

مدعوین این مراسم از دالان زیبایی که در حوزه هنری طراحی شده و با گل‌های میخک سرخ و سفید و مزین به عکس شهدای هنرمند است به سالن تالار اندیشه هدایت می‌شوند.

کد خبر 517031

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha