به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجت الاسلام کاظم لطفیان امروز (۱ بهمن) در دیدار با مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبی اظهار داشت: بر اساس تاکید رهبر معظم انقلاب در مسائل فرهنگی باید نگاه مردمی باشد؛ هرجا که دولتها به مقوله فرهنگ ورود پیدا کرده اند، نقش مردم کمرنگ شده است.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه در فراز و فرود دولتها، فرهنگ مظلوم واقع شده است، افزود: نباید کاری کنیم که سهم مردم در بخش فرهنگ کمرنگ شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی بر اداره امور به صورت هیات امنایی تاکید کرد و ادامه داد: اگر امروز از ظرفیت مردم غفلت کنیم فرهنگ دچار رکود می شود و باید دقت کرد هرجا که مردم ورود کرده اند از جمله محرم، صفر و اربعین فرهنگ بالنده شده است.
وی با انتقاد به سیکنال های منفی که از سوی برخی از افراد در زمینه مسائل فرهنگی صادر می شود، گفت: برخی تلاش دارند که سهم مردم را در حوزه فرهنگ کم کرده و در حوزه زندگی نباتی آنها را مشغول کنند.
فرهنگ فرمایشی ضربه بزرگی به عرصه تمدنی می زند
به گفته حجت الاسلام لطفیان، فرهنگ فرمایشی که از سوی برخی به عنوان یک ایده مطرح می شود بدترین ضربه را به عرصه تمدنی می زند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در مجموعه سازمان تبلیغات استان، مدیریت در هیات های مذهبی، کانون مداحان، کانونهای فرهنگی تبلیغی و ... برعهده مردم است، گفت: به همین دلیل سازمان تبلیغات در حوزه ماموریتی خود رکود ندارد چرا که متصل به مردم است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه حوزه فرهنگ باید از انحصار عده ای خارج شود تا عموم مردم از آن منتفع شوند، گفت: این حوزه نباید کانون بهره وری برای عده ای خاص شود.
وی اظهار داشت: اگر مردم را به خودشان واگذار کنیم، نه تنها فرهنگ بلکه فرهنگ دینی به هیچ عنوان ضربه نمی خورد.
نگاه تمدنی رهبر معظم انقلاب به مسجد به دلیل کثرت مداخلات عقب مانده است
حجت الاسلام لطفیان با اشاره به اینکه موازی کاری در حوزه فرهنگ، ما را رنج می دهد، اما رقابت در این حوزه لازم است، گفت: همه مردم باید به یک اندازه از میوه فرهنگ نظام و انقلاب بهره مند شوند.
وی خواستار تشکیل جلسه شورای مشورتی متشکل از ادارات اوقاف، ستاد اقامه نماز، مرکز رسیدگی به امور مساجد، دبیرخانه کانونهای مساجد و اداره کل تبلیغات اسلامی استان شد و گفت: در این جلسات تلاش شود کارهای جدید و تازه در حوزه فرهنگ را بررسی کنیم.
وی یادآور شد: متاسفانه نگاه تمدنی که رهبر معظم انقلاب به مسجد دارند به دلیل کثرت مداخلات عقب مانده است.
راه اندازی ۶۰ درصد کانونهای فرهنگی هنری در نقاط روستایی
حجت الاسلام ابراهیم سبزه کار مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبی نیز در این دیدار با تاکید بر استفاده از ظرفیت روحانیون مستقر و طرح هجرت گفت: برای تاسیس یک کانون فرهنگی هنری،اعضای هیات امنای یک مسجد نظر می دهند.
وی با اشاره به فعالیت کانونهای فرهنگی هنری در جوار مساجد محلات، دانشگاهها، مصلی، ندامتگاهها و ... ادامه داد: همچنین راه اندازی کانونهای فرهنگی هنری در جوار حوزه های علمیه در دستور کار قرار دارد که در همین زمینه کانون تخصصی پژوهش استان به حوزه علمیه بیرجند منتقل شده است.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبی تاکید کرد: طبق قانون، مجوز فعالیت های فرهنگی هنری در جوار مساجد با تاسیس کانون به مدیر داده می شود تا با همکاری و جلب مشارکت مردم نسبت به اجرای امور فرهنگی اقدام کند.
وی با بیان اینکه ۶۰ درصد کانونهای فرهنگی هنری در نقاط روستایی استان راه اندازی می شود، گفت: تلاش می کنیم در گام اول با شناسایی معضلات و آسیب های اجتماعی،نسبت به رفع آن اقدام کنیم.
حجت الاسلام سبزه کار با اشاره به اینکه عمده برنامه های اجرایی بر اساس ارائه طرح است، ادامه داد: تا پایان برنامه پنجم توسعه باید ۸۲ کانون فرهنگی هنری دیگر در سطح استان خراسان جنوبی ایجاد شود که تلاش می کنیم این مهم تا پایان امسال محقق شود.
نظر شما