لوکس سواران در ایران در انتظار آئودی/ چرا سعودی از رشد ایران واهمه دارد؟

خبرگزاری شبستان:لوکس سواران در ایران در انتظار آئودی هستند، چرا سعودی از رشد ایران واهمه دارد؟، متن کامل گزارش آمانو، سفیر ایران در افغانستان با صلاح الدین ربانی چه گفت؟ از سرتیترهای مهم اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، لوکس سواران در ایران در انتظار آئودی هستند، چرا سعودی از رشد ایران واهمه دارد؟، متن کامل گزارش آمانو، سفیر ایران در افغانستان با صلاح الدین ربانی چه گفت؟ از سرتیترهای مهم اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

وزیر نفت امارات: نفت ایران به بازار ضربه زد

کشورهای خاورمیانه و امپراتوری های نفتی که اکنون در حال جنگ در مناطق مختلفی از جهان هستند با چالش کسری بودجه رو به رو بوده و کاهش روز افزون قیمت نفت بر وضعیت آنها تاثیر منفی گذاشته است. عربستان ، امارات و شیخ نشین قطر در حال که در یمن و سوریه مشغول حمایت از تروریسم هستند از ورود مجدد ایران به بازارهای جهانی انرژی به شدت نگران و خود را آماده ضربات سنگین افت قیمت ها نکرده اند.

وزیر نفت امارات متحده عربی اولین وزیر عربی عضو اوپک است که در خصوص رفع تحریم ها  آزاد سازی فروش نفت ایران در بازارهای جهانی اظهار نظر می کند.

او در این رابطه به نشنال بیزنس اکشن گفته است ورود ایران به بازار نفت به بازار جهانی زیان وارد خواهد کرد. سهیل المنظوری همچنین می گوید ورود محصولات جدید از سوی ایران به بازار جهانی نفت نیازمند زمان است تا بازار بتواند باردیگر خود را به تعادل برساند.او همچنین می گوید : نفت ایران بازار جهانی را متاثر می کند.

وزیر نفت امارات همچنین بر این باور است که در حال حاضر بازار با ازدیاد عرضه رو به رو است و هر کسی که در شرایط کنونی عرضه را افزایش دهد عملا به قیمت ها آسیب جدی وارد می کند.

کاهش شدید قیمت های انرژی عملا کشورهای چون عربستان سعودی و امارات متحده را به شدت متضرر کرده است . این کشورها در حال حاضر همانطور که اشاره شد درگیر جنگ نیابتی در سوریه هستند و از تروریسم حمایت می کنند.

بحران کاهش قیمت نفت می تواند ستون های پادشاهی های چون سعودی را به چالش بکشد.

رفع تحریم ها دشمنان ایران از جمله رژیم اردوغان را که در حال حاضر همراه با پادشاهی سعودی در سوریه دستانشان به خود مردم این کشور آلوده است به شدت عصبانی کرده است.

لوکس سواران در ایران در انتظار آئودی هستند

جمهوری اسلامی ایران پس از یک دوره 12 ساله تحریم های گسترده علیه اقتصادش اکنون با آزادی تجارت خارجی مواجهه است.

این کشور که بیش از 80 میلیون جمعیت دارد در حال حاضر یکی از بزرگترین بازارهای خودرو در جهان به شمار می رود که می تواند بحران خودرو سازان به خصوص اروپایی را مرتفع کند.

ایران جولانگاه تجارت خودروهای کره ای و چینی بوده است و اکنون بازار چشم بادامی ها در ایران با بحران ورود کمپانی های بزرگی چون سیتروئن و آئودی در کنار فولکس واگن رو به رو است .

طی روزهای گذشته در تهران نمایشگاه خودروهای لوکس آئودی افتتاح شد. این خودرو ساز آلمانی برای نخستین بار است که شانس خود را در بازار ایران امتحان می کند. گفته می شود رفع تحریم ها بازار کالاهای لوکس را در ایران گسترش می دهد و خودرو یکی از اصلی ترین اقلام این سبد است.

آلمان طی روزهای منتهی به پایان سال 2016 رقمی بالغ بر 10 میلیارد یورو صادرات را به ایران خواهد داشت که کالاهای صنعتی یکی از اصلی ترین موارد تشکیل دهنده این بازار صادرات هستند.

آئودی می گوید از سال 1979 که تجارت ایران با جهان خارج قطع شده است شانسش را در بازار ایران امتحان نکرده است و اکنون برنامه ریزی برای صادارات خودرو های لوکس به بازار ایران دارد.

بازاری که تشنه خودرو های لوکس است.

در همین حال بی ام و می گوید ورود رسمی اش به بازار ایران وابسته به آینده وضعیت سیاسی است ، در همین حال کمپانی های ماموت و ایران خودرو دیزل گفتگو هایی را با دایملر برای خودروهای سنگین آغاز کرده اند.

ماموت یکی از نمایندگان بزرگ شرکت سوئدی اسکانیا در خاورمیانه است به مونتاژ خودروهای سنگین و کامیون مشغول است.

تحریم ها علیه ایران برداشته شدند، حالا چه رخ خواهد داد؟

آزادی جیسون رضائیان به همراه سه تن دیگر در مقابل آزادی هفت شهروند ایرانی در آمریکا شبیه به تبادل جاسوس های روسی و آمریکایی در فرودگاه وین بود که آنا چپمن ستاره آن روزگار میدان بود. اما این روزها جیسون به ستاره رسانه ها مبدل شده است که البته چندان هم به آنا شباهتی ندارد .

در همین حال در پایتخت اتریش بلاخره به یک دهه بحران برنامه هسته ای ایران یک پایان خوش پیوست خواهد شد تا جهان از خبرسازی های رسانه ای و اظهار نظرهای تند سیاست مداران راست گرا خداحافظی کند و کمی به مشکلاتی چون مساله آزادی فلسطین به عنوان شاه کلید بحران های منطقه خاورمیانه که اکنون به سراسر جهان رخنه کرده است بپردازد .

در حال حاضر رفع تحریم ها تاثیرات گسترده ای در بازارهای جهانی خواهد گذاشت به طوری که ورود ایران به این داد و ستد بین المللی عملا بازار نفت را که روزهای سختی را تجربه می کند تحت تاثیر خود قرار می دهد. نباید از نظر دور داشت که ورود نیم میلیون بشکه نفت در روز از سوی ایران بازارهای اروپایی و آمریکایی را نیز متاثر از خود می کند.

در همین دوره مردم ایران هم با تغییراتی رو به رو خواهند شد. بانک های آنها با همکاران سابق خود ارتباط مجددی برقرار می کند و بخش خصوصی در این کشور قادر خواهد بود به راحتی از سرمایه ها و فن آوری های غربی استقبال کند.

آنچه اکنون رخ می دهد آزاد سازی تجارت ، کشتی سازی ، بهبود صنایع هوایی و تغییرات بازارهای پتروشیمی و انرژی خواهد بود که عملا برای ایران مفید هستند اما اردوغان و دیگر رژیم های همسایه بسیار عصبانی می کند.

کشورهای خاورمیانه و حتی شرکای غربی آنها که به بهانه ساخت بمب اتمی ایران را تحریم کرده بودند اکنون با دست های خالی باید نظاره گر آینده باشند.

چرا سعودی از رشد ایران واهمه دارد؟

تحریم های غرب علیه ایران بلاخره لغو شدند و به نظر می رسد روزهای بهتری انتظار اقتصاد ایران را می کشد. شرکت های غربی به سوی تهران ، تبریز ، اصفهان و ارومیه رهسپار شده اند و قرارداد های را با طرف های ایرانی آماده کرده اند. خطوط هوایی ایران که طی سالهای گذشته به خاطر تحریم ها در فشار بودند روزهایی روشنی را در مقابل خود می بینند و در همین حال به نظر می رسد شرکت های هوایی عربی مسافران ایرانی خود را طی 5 سال آینده از دست خواهند داد. این مساله با ورود بیشتر سرمایه ها به صنایع ریلی ، کشتی سازی و زیر ساخت های مخابراتی ایران وضعیت را در امارات متحده و دیگر مجموعه های عربی با چالش مواجهه می کند.صنایع نفتی و پتروشیمی منطقه خاوریمانه که تا کنون در انحصار کشورهای عربی برای جذب سرمایه های خارجی بود نیز اکنون وضعیت متفاوتی را خواهند داشت.در این شرایط سوالی اصلی آن است که آیا امیدواری کشورهای عربی برای آنکه دولت آینده آمریکا تحریم ها را علیه ایران بازگرداند تا چه اندازه می تواند به واقعیت نزدیک باشد؟

رویترز می گوید 2500 شهروند سعودی در عراق و سوریه به گروه های تروریستی پیوسته اند در همین حال عربستان در یمن و بحرین گروه های هوادار ایران را تحت فشار قرار داده است و از سوی دیگر در بازار جهانی نفت تلاش می کند با کاهش قیمت انرژی به تهران که در آستانه رفع تحریم هاست فشار بیشتری وارد کرد. تمامی این مسائل شاهد آن است که سعودی ها وارد جنگ بی پایانی با ایران شده اند . گره ای که میان تهران و عربستان شکل گرفته است هر روز کور تر می شود و نزدیکی ایران به غرب از منظر اقتصادی با توجه به تنوع جغرافیایی و زیر ساخت ها عملا مسیر ایران را از دیگر بخش های خاورمیانه جدا خواهد کرد.

آمریکا چه مساله ای را در خصوص ۱۰ تفنگ دارش پنهان کرد؟

" دو قایق " تند روی آمریکایی در حالی که 9 مرد و یک زن تفنگ دار آن ها را هدایت می کردند در سه مایلی جزیره فارسی دورترین نقطه مرزی جمهوری اسلامی ایران گرفتار نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران شدند و بعد از چند ساعت التهاب خبری با عذر خواهی و به بهانه خراب بودن سیستم ناوبری قایق هایش در آبهای بین المللی آزاد شدند. این در حالی است به نظر می رسد این تمام ماجرا نبوده است.

در حال حاضر و بعد از 2 روز از ماجرا آمریکایی ها داستان تازه ای تعریف می کنند که البته این قصه شباهتی به ماجرای اول ندارد.

نباید از نظر دور داشت که با آزادی جیسون رضائیان خبرنگار واشنگتن پست در تهران که مصادف با آزادی هفت ایرانی زندانی شده در آمریکا شد کمی فضای روابط میان تهران و واشنگتن مه آلود تر شده است.

سوالی که مطرح می شود آن است که آیا ایران رفتار مناسبی با تفنگ داران دریایی که قصد داشتند از کویت به پایگاه پنجم نیروی دریایی آمریکا بروند و سر از جزیره فارسی در آوردند داشته است؟

اگر به سابقه این رویداد اشاره کنیم متوجه می شویم که جنگنده ترکیه هواپیمای روسی را به همین بهانه سرنگون کرد اما ایرانی ها بعد مشخص شدن وضعیت تفنگداران را آزاد کردند.

در همین حال نباید از نظر دور داشت که رسانه های آمریکایی تلاش می کنند تصاویری را منعکس کنند که نشان می دهد ایرانی ها آمریکایی ها را در حالت نشسته بر روی زانو ها و تحقیر به سوی محل اقامت موقت برده اند اما آیا اگر قایق های ایرانی در آبهای آمریکا با نقص فنی مواجهه می شدند به همین شکل رسانه ها آن را منعکس می کرده اند ؟

متن کامل گزارش آمانو/ایران به تعهداتش عمل کرد

یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز شنبه در گزارشی 5 صفحه‌ای، اجرای کامل تعهدات ایران بر اساس برنامه جامع اقدام مشترک را تائید کرد. فارس متن کامل ترجمه شده این گزارش را منتشر کرده که در زیر می خوانید:

راستی‌آزمایی و نظارت در جمهوری اسلامی ایران در سایه قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل

گزارش مدیر کل

شورای حکام به مدیر کل اجازه داد راستی‌آزمایی و نظارت لازم بر تعهدات مرتبط با هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران آنطور که در برنامه جامع اقدام مشترک آمده را اجرا کرده و بر این اساس در کل دوره آن تعهدات بر اساس قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل اقدام به گزارش‌دهی کند.

این گزارش به شورای حکام و به موازات به شورای امنیت سازمان ملل تائیدی است بر اینکه آژانس تائید کرده است که ایران اقدامات مشخص شده در پاراگراف‌های 15.1 تا 15.11 ضمیمه پنجم از برجام را انجام داده است.

آژانس تائید و راستی‌آزمایی کرده است که تا تاریخ 16 ژانویه 2016، ایران:

رآکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک (15.1):

i. ساخت رآکتور IR-40 کنونی (رآکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک) را بر اساس طراحی اصلی آن پیگیری نکرده است (برجام، ضمیمه اول، اقدامات مرتبط با هسته‌ای، پاراگراف 3)؛

ii. کلندریا کنونی را از رآکتور IR-40 خارج کرده است (پاراگراف 3)؛

iii. کلندریا را از طریق پر کردن محفظه‌های آن با بتون غیرقابل فعالیت کرده، به نحوی که آژانس توانست تائید کند که کلندریا دیگر برای کاربری‌های هسته‌ای قابل استفاده نیست (پاراگراف 3)؛

iv. قرص طبیعی اورانیوم، پایه سوخت یا مجتمع‌های سوخت اختصاصا طراحی‌شده برای رآکتور IR-40 بر اساس طراحی اصلی را تولید یا تست نمی‌کرد (پاراگراف 10)؛

v. تمام صفحات اورانیوم و مجتمع‌های سوختی موجود برای رآکتور IR-40 را تحت نظارت مداوم آژانس انبار کرده است (پاراگراف 10)؛

vi. خط فرآوری تولید سوخت در کاخانه تولید سوخت اصفهان را به نحوی اصلاح کرده که نتوان از آن برای تولید سوخت رآکتور IR-40 بر اساس طراحی اصلی استفاده کرد (پاراگراف 10)؛

کارخانه تولید آب سنگین

i. بیش از 130 تن آب سنگین درجه تسلیحاتی یا معادل آن در شکل‌های متفاوت غنی‌سازی نداشت (پاراگراف 14)؛

ii. درباره این اقلام و کارخانه تولید آب سنگین به آژانس اطلاع داده و به آژانس اجازه داد تا بر کمیت ذخایر آب سنگین ایران و مقادیر آب سنگین تولید شده در کارخانه تولید آب سنگین نظارت نماید؛

ظرفیت غنی‌سازی

i. در زمان توافق برجام، بیش از 5060 دستگاه سانتریفیوژ نسل اول در کارخانه غنی‌سازی سوخت نطنز، در حداکثر 30 آبشار در ترکیب‌های واحدهای عملیاتی نداشت؛

ii.  در هیچ یک از تأسیسات هسته‌ای اعلام‌شده‌اش در حال غنی‌سازی اورانیوم بالاتر از 3.67 درصد نبود؛

iii. تمامی سانتریفیوژها و زیرساخت‌های غیرمرتبط با 5060 سانتریفیوژ موجود در کارخانه غنی‌سازی سوخت، از جمله تمامی سانتریفیوژهای نسل دوم، اتصالات هگزافلوراید اورانیوم و تجهیزات دفع هگزافلوراید اورانیوم مربوط به یکی از ایستگاه‌های دفع که در زمان توافق بر سر برجام فعال نبود را خارج و تحت نظارت پیوسته آژانس در سالن B کارخانه غنی‌سازی سوخت ذخیره کرده بود؛ (پاراگراف 29.2)؛

تحقیق و توسعه سانتریفیوژ (15.4)

i. در برنامه تحقیق و توسعه خود، اورانیوم غنی‌شده جمع‌آوری نمی‌کند و  برنامه تحقیق و توسعه غنی‌سازی‌اش، با استفاده از ماشین‌های IR-4,IR-5,IR-6,IR-8  نبود (پارگراف 32)؛

ii. در حال تست مکانیکی روی بیش از دو سانتریفیوژ از نوع  IR-2m، IR-IR-,IR-6,IR-6s,IR-7,IR-8 نبود (پاراگرف 32)؛

iii. در حال ساخت یا تست انواع سانتریفیوژهایی غیر از موارد مشخص شده در برجام نبود (پاراگراف 32)؛

iv. تمام سانتریفیوژها را از زنجیره 164 ماشین IR-2m و زنجیره 164 ماشین IR-4 در تاسیسات پایلوت نطنز خارج کرده و آنها را در سالن B تحت نظارت پیوسته آژانس قرار داده است (پاراگراف‌های 33 و 34)؛

v. در حال آزمایش سانتریفیوژهای نصب‌شده در تأسیسات پایلوت نطنز در محدوده‌های زمانی مشخص‌شده در برجام بود، یعنی تک ماشین IR-4 (پاراگراف 35)، زنجیره ده ماشین IR-4 (پاراگراف 35)، تک ماشین IR-5 و تک ماشین IR-6 و زنجیره‌های میانی آنها؛

vi. هنوز آزمایش سانتریفیوژ تک ماشین IR-8 را آغاز نکرده بود (پاراگراف 38)؛

vii. جریان‌های آبشارهای تحقیق و توسعه در کارخانه غنی‌سازی سوخت آزمایی را با استفاده از اتصالات به هم پیوسته، با هم ترکیب کرده به نحوی که مانع خروج مواد تولیدی اورانیوم غنی‌شده یا ضعیف شده شود (پاراگراف 39)؛

سفیر ایران در افغانستان با صلاح الدین ربانی چه گفت؟

وزیر خارجه افغانستان امروز صبح شنبه سفیر جمهوری اسلامی ایران را به محل این وزارتخانه در کابل احضار کرد.

گفته می شود در دیدار میان صلاح الدین ربانی وزیر خارجه افغانستان در خصوص مناسبات ایران و عربستان با سفیر جمهوری اسلامی ایران در این کشور گفتگو کرد.

افغانستان نگران اختلافات میان تهران و ریاض است و گفته می شود یکی از بخش های از منطقه آسیای جنوب غربی که متاثر از تنش های میان ایران و عربستان است.

در همین حال در این ملاقات طرفین در خصوص تامین امنیت کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هرات که بارها مورد حمله قرار گرفته است نیز بحث و گفتگو کردند.

صلاح الدین ربانی همچنین در گفتگو با نماینده جمهوری اسلامی ایران گفت ما نمی خواهیم تنشی میان ایران و عربستان وجود داشته باشد زیرا این مساله تمام منطقه را تحت تاثیر قرار می دهد.

این در حالی است که قرار است هیات سیاسی از افغانستان از ایران دیدن کنند. این هیات سیاست خارجی برای گسترش روابط دو جانبه میان تهران و کابل به جمهوری اسلامی ایران سفر خواهند کرد.

نباید از نظر دور داشت که به علت گستردگی مرزها و تاثیرات عمیق سیاسی و اقتصادی میان همواره ایران نفش کلیدی را در افغانستان ایفا می کرده است.

تجارت میان منطقه هرات و استان های شرقی ایران از جمله خراسان رضوی بحث تامین امنیت کنسولگری ایران در هرات را بیش از گذشته مطرح می کند و ایران همواره نسبت به این موضوع به دولت افغانستان معترض بوده است.

نباید از نظر دور داشت که حمله به اماکن دیپلماتیک ایران ، پاکستان و هند طی هفته گذشته باردیگر این سوال را مطرح کرد که نیروهای نزدیک به عربستان سعودی در افغانستان تا چه اندازه می توانند بر روی سیاست های اعلامی دولت کابل و تامین امنیت اماکن دیپلماتیک تاثیر منفی بگذارند.

کد خبر 516864

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha