به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، محمدرضا نقی پور، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان امروز (30دی) در نشست خبری در زمینه بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه با اصحاب رسانه گیلان گفت: توجه به تغذیه سالم یکی از مهمترین راهکارهای توسعه سلامتی در جامعه است.
وی با بیان اینکه با گذشت زمان تغذیه انسان نیز تغییر کرده است افزود: با تغییر ذائقه انسان، بیماریها نیزمتنوع شده و افزایش یافته اند.
نقی پور تصریح کرد: میتوان از شیوع برخی از بیماریها با پیشگیری و واکسن جلوگیری کرد اما برخی از بیماریها واگیر دار نیست و بر اثر تغذیه نادرست انسان ایجاد میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اذعان کرد: کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته بنابر تغییر تغذیه در جامعه به انواع بیماریهای غیرعفونی و سرطانزا مبتلا میشوند.
وی خاطر نشان کرد: 75 درصد بیماریهای که در کشور منجر به مرگ و میر میشود غیرعفونی است.
نقی پور افزود: بیماریهای قلبی و عروقی و انواع سرطانها و دیابتها از جمله بیماریهای غیر عفونی هستند که سالانه بسیاری از افراد جان خود را به دلیل آن از دست میدهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اذعان کرد: با اصلاح الگوی غذایی و کاهش مصرف قند، چربی و نمک میتوان به سلامت خود کمک کرد.
وی تصریح کرد: مصرف نمک، چربی و قند در ایران بالاتر از میانگین جهانی است.
نقی پور در ادامه گفت: بدین منظور از 29 آذر تا 14 دی بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه، قند، چربی و نمک جهت ارتقاء سلامت جامعه نامگذاری شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان به اهداف بسیج ملی تغذیه اشاره کرد و افزود: ارتقاء نگرش و آموزش همگانی، کاهش مصرف قند، چربی و نمک و افزایش سلامت و ... از اهداف برگزاری بسیج ملی تغذیه در کشور است.
وی اظهار کرد: مصرف نمک در گیلان از دیگر استانهای کشور بیشتر است.
نقی پور اذعان کرد: یک قوطی نوشابه 28 گرم قند دارد و مطالعات نشان داده است که مصرف محصولات غذایی دارای قند افزوده به مانند چای و قهوه همراه با قند و نوشابه های گازدار با خطر ابتلا به سرطان پانکراس همراه است.
معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اظهار کرد: در کشورهای در حال توسعه 15 درصد کاهش نمک در سبد غذایی از مرگ و میر 8 میلیون نفر بیمار قلبی و عروقی در طی 10 سال جلوگیری خواهد کرد.
نقی پور تصریح کرد: طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت مصرف روزانه نمک باید کمتر از 5 گرم باشد.
نظر شما