به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، مسعود شفیعی رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور، امروز(30 دی) در مراسم آغاز به کار نوزدهمین کنگره سراسری همکاریهای دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی گفت: استمرار این کنگره که برای نوزدهمین بار برگزار شده، هدف اصلی ماست و هم اکنون به معنای واقعی در حال شکل گیری است.
وی با اشاره به اهمیت استان خوزستان و برگزاری کنگره در این استان، افزود: این کنگره در دل استان که مهد نفت و صنعت است برگزار شده تا ارتباط بیشتر صنعت و دانشگاه را بیش از گذشته برقرار کنیم.
شفیعی، با بیان اینکه در کنگره های گذشته تنها درباره ارتباط صنعت و دانشگاه حرف می زدیم، اضافه کرد: اما امروز دولت هم در کنار آنها قرار گرفته و در کنگره نوزدهم مشارکت استانداری خوزستان که مجری اصلی برگزاری کنگره است نشان از نقش دولت دارد.
وی با اشاره به ضرورت کنار هم قرار گرفتن دولت، دانشگاه و صنعت به صورت واقعي در کنار هم، تصریح کرد: دولت باید سیاستگذاری و برنامه ریزی کند و صنعت هم باید نیازهای خود را به دانشگاه ارجاع دهد چراکه صنعت بدون اقتصاد و درآمد فایده ای ندارد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور، با بیان اینکه صنعتی که فقط در آن مونتاژ قطعات انجام بگیرد، خیلی مفید نخواهد بود، ادامه داد: علم، سیاست و اقتصاد باید در کنار هم باشند و تنها در این صورت است که موفق خواهیم بود.
وی یادآور شد: در ایران در زمینه تولید علم مشکلی نداریم اما در فناوری عملکرد چندان خوبی نداشتيم و وقتی فناوری نداریم چیزی تبدیل به علم نمی شود.
وی با اشاره به اهمیت تاثیرگذاری کنگره ها، اذعان داشت: نتایج و دستاوردهای این کنگره باید ارزیابی شوند و گزارشی از استان تهیه شود که آیا برگزاری این کنگره ارزش افزوده ای برای استان بهوجود آورده یا ارتباط میان صنعت و دانشگاه در استان تقویت شده است.
شفیعی، عنوان کرد: از مسئولان می خواهیم که قراردادهایی که در کنگره بسته می شود شکل واقعی به خود گیرد و دانشگاه ها آموزش هایی را در اختیار صنعت بگذارند تا صنعت خود را متحول کند و نوسازی شود.
وی با اشاره به اهمیت ارتباط صنعت و دانشگاه در دوران پسا تحریم، اظهار کرد: باید صنعت و دانشگاه آماده باشند تا بتوانند در زمینه تولید فناوری و تکنولوژی با کشورهای خارجی شریک شده و از این فرصت ها به خوبی استفاده کنند.
نظر شما