محصلان علوم انسانی را به فنی مهندسی می برند و جدایشان می کنند

خبرگزاری شبستان: گاها این اتفاق روی داده افرادی که در رشته های علوم انسانی تحصیل می کنند را به سمت رشته های علوم مهندسی کشانده اند. بنابراین آمارها گاه واقعی نیست.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، در ادامه میزگرد «ناکارآمدی علوم انسانی» فرانسیسکو ژوزه لوییس، استاد دانشگاه سابق تورنتو، درباره آمار برخی از پژوهش های دانشگاه ها گفت: این فهرستی که برخی دانشگاه ‌ها تهیه می‌ کنند به دانشگاه این امتیاز را می ‌دهد که چطور دانشجو پس از آن وارد بازار کار شود البته برخی از این آمارها، واقعی نیستند. گاها این اتفاق روی داده افرادی که در رشته های علوم انسانی تحصیل می کنند را به سمت رشته های علوم مهندسی کشانده اند.

 

به گفته وی، بسیاری مدارک دانشگاهی این دانشگاه‌ها توسط آنگلوساکسون‌ها و نئولیبرال‌ها داده می‌ شود، استانداردهایشان نسبت به گذشته پایین‌ آمده و دانشجویان مثل گذشته استعداد بالایی ندارند. باید بگویم آنان با تولستوی هم آشنا نیستند

 

استاد سابق دانشگاه تورنتو با اشاره به دپارتمان هایی که در کشورهای اروپایی و امریکایی وجود دارد، بیان کرد: دانشجویان در دانشگاه ها بخش های انگیزه ای خود را از دست داده اند و کمتر به پژوهش و تحقیق در این زمینه می پردازند. دانشگاه ها محوریت پژوهش خودشان را از دست داده اند و حتی نوع سبک زندگی دانشجوها تغییر یافته و دیگر سبک زندگی سنتی ندارند و به غرب گرایش یافته اند.

 

فرانسیسکو لوییس ابراز کرد: در مدارس ابتدایی حتی کودکان را از همان ابتدا همجنس گرایی آموزش می دهند، یعنی به کودکان می گویند که دوست دارند پارتنر آنها چه جنسیتی داشته باشند. یعنی این نوع مسائل از همان دوران ابتدایی به آنان آموزش داده می شود.

 

ما در همه جهات از علوم انسانی به خصوص فرهنگ غافلیم

در پایان این میزگرد، مهدی گلشنی، پدر فلسفه علم ایران سخنان پایانی خود را بیان کرد و گفت: وضع علوم انسانی خوب نیست، علت آن هم در این است که ما گذاشته ایم تا تمام مسائل را علوم فنی و پایه حل کند. باید به این امر واقف باشیم که علوم انسانی در تبیین، ترویج و ارتقاء دیگر علوم نقش اساسی و مهمی دارد.

وی یادآور شد: ما در همه جهات از علوم انسانی به خصوص فرهنگ غافلیم، باید به علوم انسانی توجه کنیم و به نحو صحیح و درستی در ترویج آن کوشا باشیم، اصحاب علوم رسانه در این زمینه نقش بسزایی دارد. مهندسی به تنهایی، این کشور را به استقلال نمی رساند، باید بگویم که غربی ها به علم و دانش خواجه نصیر و ابن هیثم دست پیدا کردند، بهترین ترجمه های ابن هیثم در غرب است، در حالی که ما از آنان غفلت کردیم.

کد خبر 516755

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha