به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، حجت الاسلام مرتضی جوادی آملی، رییس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء در آیین گشایش دفتر مرجعیت دینی و علمی آیت الله جوادی آملی که شب گذشته (29 دی) در رشت برگزار شد.، اظهار کرد: باید جایگاه مرجعیت را به درستی برای مردم تببین کنیم.
وی با بیان اینکه مرجعیت خواستگاه دینی و ولایی دارد، گفت: از کلام امام مهدی( عجل الله تعالی فرجه شریف) و تاکید ایشان برای رجوع مردم در حوادث واقعه به راویان حدیث و فقها جایگاه مرجعیت مشخص میشود.
این استاد حوزه اذعان کرد: مرجع دینی کسی است که فقیه، سائل النفس، مخالف علی هوی و مطیع امر مولا باشد و جایگاه علمی و دینیاش را تماماً از ساحت دین بگیرد.
وی افزود: باید مرجعیت را با توجه به جهاتی که جامعه بشری نسبت به ساحتهای مختلف انسانی از علم معرفت و معرفت و دیانت دارد مطرح کرد و در این سطح گستراند.
رییس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء، آیت الله بهجت را نمونه یک فقیه عارف کامل و متخلق به اخلاق اسلامی و ولایی توصیف کرد و گفت: ایشان صراط مستقیمی هستند که در عصر غیبت همگام به ایشان توجه و از راه و مسیرشان پیروی میشد.
جوادی آملی اعلام کرد: مراجع ما دارای شان ولایی هستند و به لحاظ اخلاق، عرفان، زهد و پارسایی و تقوا و ولایت مداری برجسته هستند.
وی اضافه کرد: امروز اولاً جامعه شیعی، ثانیاً جامعه مسلمانان و در نهایت جامعه انسانی به این جهت به مرجعیت توجه میکند که بتواند مسیر دین و صراط مستقیمی را از این جایگاه بگیرد و بهره ببرد.
این استاد حوزه، مرجعیت را مهمترین رکن دیانت در عصر غیبت دانست و گفت: اگر این جایگاه ضعیف شود و ناشناخته بماند، ضلالت جامعه و امت اسلامی را منجر میشود.
وی با بیان اینکه امام زمان( عجل الله تعالی فرجه شریف) باب حجیت را در زمان غیبت گشود، گفت: جامعه برای رسیدن به صراط مستقیم نیازمند حجت است و حجت از آن کسی است که فقیه، متقی، شجاع و وارسته بوده و آنچه شئونات جامعه بشری نیازمند است را عهده دار باشد.
جوادی آملی اظهار کرد: در عصر امروز یک فقیه تنها با انتشار رساله که فقط در حوزه احکام در جامعه حاضر شود نمیتواند مرجعیت کامله را عهده دار باشد.
وی اضافه کرد: از هر جهتی برای شناخت دین، تکالیف دینی و اخروی به بیت مرجعیت مراجعه میکنند و با وسعت و عمقی که جامعه میطلبد و انتظارات امروز جامعه جهانی از مرجعیت با یک رساله نمیتوان این جمع عظیم و توقع و انتظار گسترده را تامین کرد.
رییس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء ادامه داد: مرجعیت امروز باید بینشی بسیارعمیق و وسیع داشته باشد، همه جانبه نگر باشد و ابعاد مختلف جامعه را بسنجد و از مشورتها و کارشناسیهای دقیق در عرصههای مختلف بهره ببرد.
وی تصریح کرد: اگر آیت الله جوادی آملی بحث علم دین، عقلانیت اسلامی در جهان معاصر، بینش دینی و تفکر دینی نوین و تمدن نوین اسلامی را مطرح میکند سخنان ایشان ریشه در عمق اسلام عزیز دارد که باید استخراج لشود.
جوادی آملی اظهار داشت: نمیتوان تمدن کهن و نه مدرن شده و به حیات جدید درآمده اسلام را در جهان عرضه کرد، اسلام همه چیز را در حد اعلا دارد و باید از ساحت مرجعیت این علوم منتشر شود.
وی با بیان اینکه آیت الله جوادی آملی قران و عترت را اصل قرار داده است، گفت: ایشان علوم اسلام را در سایه قرآن کریم و عترت معنا و تفسیر کرده و علوم فلسفه، عرفان و اخلاق و کلام را در خدمت فهم قرآن گرفته است.
این استاد حوزه تاکید کرد: باید مدلهایی از اسلام را از متن قرآن و عترت را استخراج کرد که پاسخگوی نیازهای روز جامعه باشد.
رییس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء اظهار داشت: مرجعیت به گونهای تفسیر شود که همه اقشار جامعه احساس کنند دین راهی برای آنان مهیا کرده و در ساحت دین هستند.
گفتنی است در این مراسم که با حضور آیت الله سید مجتبی رودباری، مدیر حوزه علمیه جامع رشت همراه بود حجت الاسلام حجت قلی زاده به عنوان مسئول دفتر مرجعیت آیت الله جاودی املی در رشت معرفی شد.
نظر شما