زنگ هشدار داعش برای پرجمعیت ‌ترین کشور اسلامی جهان

خبرگزاری شبستان: حمله تروریستی هفته گذشته در مرکز جاکارتا می تواند زنگ هشداری برای خشونت های بیشتر در پرجمعیت ‌ترین کشور اسلامی جهان باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، روزنامه «نیویورک تایمز» در گزارشی نوشت: حمله تروریستی هفته گذشته در مرکز جاکارتا پایتخت اندونزی که به کشته شدن چهار غیرنظامی و چهار تروریست در مرکز جاکارتا منتهی شد، می تواند زنگ هشداری برای خشونت های بیشتر باشد. قطعا این حمله که داعش مسئولیت آن را برعهده گرفت می تواند نشان دهد که پس از سال ها توطئه های خنثی شده، تهدید تروریسم در اندونزی جدی شده است.

اندونزی، کشوری با بیشترین جمعیت مسلمان در جهان، به رغم وسعتش جنبش های افراط گرای کمی دارد. عوامل بسیاری افراط گرایی در این کشور را تحت کنترل قرار داده است: یک دولت باثبات دموکراتیک و درگیری های داخلی بسیار کم، همسایگان آرام و احترام به حقوق اسلامی. این شهر همچنین دارای یک واحد پلیس مبارزه با تروریسم موثر است که پس از بمب گذاری های بالی در سال 2002 راه اندازی شده است.

بمب گذاری های بالی که در آن بیش از 200 نفر کشته شدند، نقطه اوج ظرفیت تروریستی در اندونزی را نشان داد. بمب گذاران در مرز افغانستان و پاکستان آموزش دیده بودند و بودجه آنها توسط القاعده تامین شده بود.

با بازداشت های بعد از حملات بالی و پایان جنگ های محلی، جنبش های تروریستی تضعیف و پراکنده شدند اما فراموش نشدند. از سال 2010 تا هفته گذشته، ده ها مورد تلاش برای بمب گذاری در اندونزی صورت گرفت اما همگی با شکست مواجه شد.

اما ناگهان داعش ظهور کرد و به طور ناگهانی فرصت های بالقوه ای برای افراط گرایان اندونزی برای رفتن به سوریه و دیدن آموزش نظامی فراهم شد. اکنون یک تهدید در سطح پایین دوباره جدی شد.

بنا به گزارش ها حملات روز پنجشنبه هفته گذشته سازمان یافته بود و بودجه آن توسط «نعیم» یک کارشناس رایانه در اندونزی تامین شده بود که گفته می شود در سوریه بوده است.

اندونزی به طور کلی از فعالیت های تروریستی بسیار به دور بوده است. در سال 2015، کل تلفات ناشی از تروریسم در این کشور فقط هشت نفر و در سال 2014 تنها چهار نفر بود. بنابراین حملات روز پنج شنبه می توانست بسیار مرگبارتر باشد اگر عاملان آن بهتر آموزش دیده بودند.

این ضعف می تواند سایر تروریست ها را نیز به اندونزی بازگرداند. دیگر هواداران داعش در اندونزی نیز ممکن است بخواهند به حملات مشابه دست بزنند. رقابت بین بهرام و ابو جندل در اندونزی برای رهبری تروریست ها، می تواند این کشور را وارد رقابت کشنده ای میان طرفداران این دو کند.

بنابراین نیاز به اقدامات پیشگیرانه بیشتر می شود. یکی دیگر از گام لازم نظارت بر تروریست ها پس از آزادی از زندان ها است. در نهایت، اندونزی نیاز به تعامل با جوانان و ممانعت از تبلیغات تروریستی در رسانه های اجتماعی دارد.

تاکنون ترکیبی از کار خوب پلیس و بی کفایتی از افراط گرایان در اندونزی مرگ و میر ناشی از حملات تروریستی در این کشور را پایین نگه داشته است اما با  توجه به تهدید کنونی داعش، دولت باید فورا برنامه های بیشتر را برای جلوگیری از توسعه تحرکات این گروه در نظر گیرد.

کد خبر 516572

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha