به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر غلامرضا پارسا مدير کل دفتر توسعه ورزش وزارت ورزش گفت: موضوع مواد مخدر امروزه يك مسئله و مشكل عمومي در كشور به شمار ميرود، لذا اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر ميتواند در زمينه كاهش اعتياد موثر واقع شود.
وي آموزش و اختصاص منابع لازم را دو عنصر مهم جهت تحقق اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر برشمرد و افزود: آموزشهاي پيشگيري از اعتياد بايد براي همه ردههاي سني و در همه مراكز جمعيتي انجام شود چراكه اعتياد امروز حد و مرزي نداشته و افراد از گروههاي متفاوت اجتماعي و سني و اقتصادي و ... را درگير خود ميسازد.
مدير کل دفتر توسعه ورزش وزارت ورزش اظهار داشت: ورزش بر اساس تحقيقات و مطلعات به عمل آمده در دنيا ابزاري مهم و موثر در پيشگيري از اعتياد محسوب ميشود ولي ورزش در كشور در حال حاضر با توجه به امكانات و زيرساختهاي موجود پاسخگوي اقدامات پيشگيرانه نبوده و بايد سرمايه گذاري و توجه به اين حوزه بيشتر شود.
به گفته وي عدم برخورداري همگان از امكانات ورزشي و قوانيني كه منجر به گراني ورزش در كشور شده است، از مهمترين مشكلات بوده كه سبب ميشود ورزش در حال حاضر عنصري بازدارنده در پيشگيري از اعتياد نباشد. به طور مثال بر اساس ماده 888 قانوني، امكان اجازه اماكن ورزشي به بخش خصوصي وجود دارد و اين سبب گزاني ورزش ميشود در حالي كه ورزش براي فراگير شدن بايد ارزان و در دسترس باشد.
پارسا افزود: شعارهايي كه براي انجام ورزش و همگاني شدن آن ارائه ميشود با اقدامات انجام گرفته سازگاري ندارد و بايد اين نكته مورد توجه مسئولان قرار گيرد همچنين فرهنگ ورزش كردن بايد جزء عادتهاي روزانه افراد قرارگيرد و حتي در سنين كودكي مورد توصيه والدين براي فرزندان باشد تا جهت حفظ سلامتي و پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي بتوان از آن بهره مند شد.
مدير کل دفتر توسعه ورزش وزارت ورزش علل اعتياد را مختلف و متنوع برشمرد و گفت: عوامل ايجاد اعتياد و سوق يافتن به مواد مخدر ميان افراد مختلف متفاوت است چرا كه اعتياد مسئله بسيار پيچيدهاي است و موضوعات بسياري سبب شكل گيري آن ميشود بنابراين صرفا نميتوان به يك عامل توجه داشت و جهت رفع آن برنامهريزي كرد.
وي با اشاره به جغرافياي ايران و همسايگي با بزرگترين توليد كننده مواد مخدر جهان خاطر نشان كرد: ايران در ميان چند كشوري قرار گرفته كه ميزان جرم خيزي در آنها اندك نبوده و بنابراين براي مبارزه با مواد مخدر ضمن استفاده از تجارب بين المللي نبايد از ضرورت همكاريهاي جهاني غافل ماند چراكه با همكاريهاي مستمر و جامع كشورهاي همسايه در زمينه مواد مخدر ميتوانيم شاهد مبارزه جديتر و موفقتر در اين راستا باشيم.
پارسا در پايان ضمن انتقاد از در دسترس بودن مواد مخدر گفت: دسترسي به مواد مخدر طبق گفته برخي راحتر از دسترسي به يك نانوايي در محل بوده بنابراين بايد اين موضوع مهم مورد توجه قرار گيرد و چارهاي اساسي براي آن انديشيده شود.
نظر شما