«مشفق» برای انقلاب پدری کرد/ «سهراب» با مشفق جسارت شعرگفتن پیدا کرد

خبرگزاری شبستان: قزوه استادان شاهرخی، مشفق کاشانی و سبزواری را سه یار شعر انقلاب دانست که از همان روزهای آغازین انقلاب شعر انقلاب را بنیان نهادند.

به گزارش خبرنگار شبستان، علیرضا قزوه، مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری عصر دیروز در همایش ملی استاد مشفق کاشانی گفت: استاد مشفق به شهادت آثاری که آفریده و تذکره های معاصر چهره برجسته ای در شعر معاصر است. قبل از انقلاب با بسیاری از بزرگان حشر و نشر داشته است. مشفق فردی است که اخوان ثالث مدتی با ایشان زیسته است. منزل استاد مشفق پناهگاه برخی از شاعران از جمله اخوان ثالث بود.

 

قزوه با بیان اینکه مشفق کاشانی با بسیاری از شعرای بزرگ محشور بوده است، عنوان کرد: مشفق شاعری است که خود را تثبیت کرده است. استاد مشفق در شکل گیری شعر سهراب نقش موثر داشته است. مصاحبه ای با استاد داشتم که خاطره آشنایی با سهراب و کشاندن سهراب به سرزمین شعر را تعریف کرد. استاد مشفق تعریف کرد که با سهراب همکار بودم و در روستایی معلم بودم.

 

وی ادامه داد: استاد مشفق برایم تعریف کرد که در یکی از سفرها به سهراب گفتم چرا شعر نمی گویی گفت چون سخت است نمی توانم. استاد ایشان را به فضای شعر کشاند و این جرأت و جسارت را در سرودن به سهراب داد، سهرابی که یکی از قله های شعر ماست.

 

مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری با اشاره به اینکه در تاجیکستان، افغانستان، پاکستان و هند بین دانشجویان و اساتید نام مشفق نام بزرگی است، بیان کرد: یکی از شاعران تاجیک می گفت آرزویم این است که روزی ایران بروم و آقای مشفق کاشانی را از نزدیک ببینم.

 

قزوه با بیان اینکه رنجش در فرهنگ استاد مشفق نبود، گفت: کسی نمی تواند بگوید از استاد رنجیده است. استاد یک مهربانی عام و تمام بود و برای همه ما نقش پدر داشت.

 

وی با بیان اینکه چند شخصیت برای انقلاب و شعر انقلاب پدری کردند، اظهار داشت: استادان شاهرخی، مشفق کاشانی و سبزواری هر سه متولدین 1304 هستند. آنها سه یار شعر انقلاب هستند که از همان روزهای آغازین انقلاب شعر انقلاب بنیان گذاشتند و شاعران انقلاب را پرورش دادند.

 

مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری تصریح کرد: استاد مشفق از همان روزهای اول انقلاب شعرهای به یادماندنی و استوار سرودند. ایشان برای اکثر روزهای انقلاب از جمله 12 فروردین، 17 شهریور و برای بسیاری از شخصیت ها، شهدا، آرمان های انقلاب، فلسطین، بوسنی و هرزگوین و آزادگی شعر سرودند.

 

قزوه تصریح کرد: در سال های آخر که به دیدار رهبری رفتیم استاد مشفق با وجود بیماری خود را می کشاند و می آمد، محبتی که حضرت آقا به ایشان داشت زبانزد است، مقام معظم رهبری به استاد احترام می گذاشتند.

 

وی با بیان اینکه مردان بزرگ در حافظه ما هستند، عنوان کرد: نام مشفق در تاریخ ادبیات انقلاب و ادبیات معاصر خواهد ماند و ما به این چهره افتخار می کنیم.

 

وی خاطرنشان کرد: در تلاش بودیم نام کوچه ای که استاد در آن ساکن بود را به اسم ایشان نامگذاری کردیم. جناب مختاباد از شورای شهر گفتند میدانی در منطقه 17 به اسم ایشان نامگذاری شده است و دیگر می شود کوچه را به اسم ایشان نامگذاری کرد.

 

 

 

کد خبر 516420

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha