به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از رویترز، این تصمیم، صحنه سیاسی لبنان را که حدود 20 ماه است از خلاء ریاست جمهوری رنج می برد،تغییر خواهد داد.
این حرکت همچنین یک نمایش کم نظیر در اتحاد در جامعه مسیحی است که جندین دهه است دچار اختلاف بوده اند.
جعجع و عون که در جنگ سال های 1975تا 1990 با هم می جنگیدند،در تقسیمات سیاسی لبنان از زمان عقب نشینی نیروهای سوری از لبنان در سال 2005 در جبهه مخالف هم قرار داشتند.
جعجع گفت که در این باره گفت که این اقدام امیدها برای شرایطی که اکنون در آن هستیم زنده خواهد کرد و ما را وارد شرایطی خواهد کرد که امن تر و با ثبات تر خواهد بود.
وی افزود:لبنان در لبه پرتگاه بود و نیازمند یک عملیات نجات بخش بدون توجه به بهایی که باید برای آن پرداخت شود.
این تصمیم در حالی است که پیش از این سمیر جعجع ،رییس «حزب نیروهای لبنانی» (فالانژیست های قدیم)- نامزدی که ائتلاف 14 مارس در یک سال و نیم گذشته از او حمایت کرده است اعلام کرده بود طرح گفتگوی ملی در لبنان را قبول ندارد.
مقامات حزب الله همواره مخالف نامزدی سمیر جعجع بوده و اعلام کرده اند حزب الله شخصی را که با مقاومت خصومت داشته باشد به عنوان رییس جمهور،نمی پذیرند.
جعجع که از منتقدان پرو پا قرص حزب الله است و بارها از این جنبش خواسته تا سلاح های خود را به ارتش لبنان تحویل دهد.
وی قبل از آغاز انتخابات ریاست جمهوری در لبنان از یک پروژه سیاسی گسترده پرده برداشت که بر حق انحصاری دولت در استفاده از سلاح تاکید داشت.
این در حالی است که جنبش حزب الله بارها اعلام کرده که این سلاح ها برای دفاع از کیان دولت و ملت لبنان در مقابل رژیم صهیونیستی لازم و ضروری است.
تصمیم سمیر جعجع برای حمایت از میشل عون، بخت عون را برای رسیدن به ریاست جمهوری لبنان افزایش می دهد اما پیروزی او را تضمین نمی کند. بر اساس سنتی که از دیرباز در لبنان وجود داشته است رئیس جمهور این کشور یک مسیحی مارونی است و این یک امر استثنا در جهان عرب است.
نظر شما