هادی زارع پور، مدیرکل سازمان آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد، به بخشی از فعالیت های قرآنی این سازمان اشاره و به خبرنگار خبرگزاری شبستان در یاسوج، گفت: برنامه های مختلفی در سطح شهرستان ها و مناطق مختلف استان توسط این سازمان صورت گرفته است.
وی افزود: با تاکید رهبر معظم انقلاب از چندسال قبل طرحی در سطح آموزش و پرورش با عنوان طرح ملی حفظ قرآن کریم یا طرح نور طراحی شده و سامانه ای برای ثبت نام از طرف وزارت آموزش و پرورش ایجاد که دانش آموزان و فرهنگیان علاقه مند از نیم جزء تا حفظ کل قرآن کریم به این سامانه مراجعه و نام نویسی می کنند.
زارع پور اظهار داشت: افراد ثبت نامی در آزمون هماهنگی استانی شرکت می کنند و افرادی که نمره لازم (14به بالا) را کسب کنند، به عنوان حافظ نیم جزء تا هر چند جزء که حفظ کرده باشند به عنوان برگزیده شناخته می شوند.
این مسئول فرهنگی و آموزشی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: در سطح استان هشت هزار و 464 نفر در این سامانه ثبت نام کردند و براساس آزمون به عمل آمده، پنج هزار و 154 نفر در آزمون شرکت کردند و بیش از 2 هزار و 67 نفر توانستند در این آزمون نمره 14 به بالا کسب کنند و با برگزاری 13 همایش از برگزیدگان تجلیل شد.
وی ادامه داد: برنامه دیگری که از سال قبل در آموزش و پرورش کلید خورد و جزء تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی بود، طرح حفظ موضوعی قرآن کریم است که در حال حاضر در 52 آموزشگاه به صورت آزمایشی در سطح استان در حال برگزاری است.
زارع پور یادآور شد: حدود 6 هزار و 49 نفر در طرح حفظ موضوعی قرآن شرکت کردند و پس از ارزیابی، جمعا 591 نفر انتخاب و در 13 همایش استانی این افراد تجلیل شدند.
مدیرکل سازمان آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح موضوعی قرآن برای همه دوره ها از جمله دوره ابتدایی وجود دارد و براساس کتاب هایی که برای این دوره ها طراحی شده، کار حفظ قرآن انجام می شود.
وی با بیان اینکه برای دوره های ابتدایی دانش آموزان 20 آیه یعنی هر دو هفته یک آیه را باید حفظ کنند، اظهار داشت: تاثیر و کاربرد آیه ها نیز در این کتاب ها آموزش داده می شود.
زارع پور با بیان اینکه در این کتاب ها آیات کاربردی در زمینه مسائل زندگی حفظ می شوند، خاطرنشان کرد: در دوره متوسطه نیز 40 آیه نیز حفظ می شود و هم اکنون این طرح در سطح مدارس آموزش و پرورش استان درحال اجراست.
این مسئول فرهنگی و آموزشی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: ما همه ساله مسابقاتی با عنوان قرآن، نماز و عترت را داریم که برای برادران در 9 رشته و خواهران در هفت رشته چون اذان و مداحی برای خواهران وجود ندارد، برگزار می شود.
وی افزود: امسال با تغییراتی ایجاده شده برخی از رشته ها به 14 رشته افزایش پیدا کرده و با تفاهم نامه با اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کهگیلویه و بویراحمد این تعداد رشته افزایش پیدا کرد.
زارع پور با اشاره به اینکه سال قبل مسابقات قرآن، نماز و عترت با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و 500 میلیون ریال برگزار شد، ادامه داد: این مسابقات در چهار مرحله شامل: آموزشگاه، شهرستان، منطقه و استان برگزار و در نهایت برگزیدگان به مرحله کشوری اعزام شدند.
مدیرکل سازمان آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: حدود 70 هزار و 219 نفر در مرحله آموزشگاهی داشتیم، در مرحله شهرستانی 35 هزار و 148 نفر و در مرحله استانی یک هزار و 250 نفر در 12 رشته و در نهایت 90 نفر در مرحله استانی برگزیده و به مرحله کشوری اعزام شدند.
وی اذعان کرد: خوشبختانه از تعداد 90 نفر اعزامی به مرحله کشوری، 49 نفر رتبه نخست و دوم کشوری را کسب کردند و استان ما حتی از استان های قم و خراسان رضوی در بسیاری از زمینه ها جلوتر و جزو استان های برتر کشوری بود.
زارع پور از برگزاری کارگاه های آموزشی با حضور اساتید برجسته کشوری خبر داد و عنوان کرد: این دانش آموزان قبل از اعزام به مرحله کشوری با حضور در کارگاه هایی که به منظور آمادگی آنها با حضور اساتید برجسته کشوری از مشهد، تهران و فارس برگزار شد، شرکت کردند.
این مسئول فرهنگی و آموزشی کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: حدود 673 محفل انس با قرآن کریم در سطح مدارس، مساجد و خوابگاه های شبانه روزی اجرا شد.
وی افزود: سال قبل تفاهم نامه ای بین سازمان آموزش و پرورش و دارالقرآن کریم سازمان تبلیغات اسلامی منعقد و طبق آن کلیه معلمان ابتدایی تحت پوشش آموزش قرآن قرار گرفتند و تاکنون کلیه معلمان مناطق سردسیری در این دوره شرکت کردند و کار آموزش معلمان مناطق گرمسیری نیز در شهرستان ها در حال پیگیری است.
زارع پور گفت: مراکزی تحت عنوان دارالقرآن کریم را داشتیم که در چندسال گذشته تعطیل شده بودند و خوشبختانه امسال 12 مرکز دارللقرآن را در منطقه استان راه اندازی و مشغول فعالیت هستند.
نظر شما