به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، بهرام نصراللهی زاده، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان شامگاه دوشنبه (۲۸ دی) در جلسه شورای برنامه ریزی استان که در سالن شهدای دولت استانداری تشکیل شد، مهمترین مشکل استان را اشتغال و درآمد سرانه خواند و گفت: سهم اشتغال استان در بخش کشاورزی در سال 90، 27.5 درصد بوده که این میزان در سال 93، ۲ دهم درصد افزایش داشته است.
وی با اشاره به اینکه 26 درصد تولید ناخالص داخلی کشور به بخش کشاورزی اختصاص دارد، عنوان کرد: 4.9 درصد و یک و هشت دهم درصد تولید ناخالص داخلی به ترتیب مربوط به بخش های صنعت و معدن است و 54 درصد هم به بخش خدمات اختصاص دارد.
وی اظهارداشت: باید مشخص و تعیین کنیم که نیاز استان به توسعه کشاورزی را به منظور تولید ثروت یا ایجاد اشتغال مدنظر داریم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان ادامه داد: بر اساس سند آمایش در افق 1410، نیاز آبی بخش کشاورزی استان به 2 میلیارد و 880 میلیون مترمکعب خواهد رسید و سطح اراضی آبی استان هم باید به 400 هزار هکتار افزایش یابد.
نصراللهی زاده با اشاره به اینکه 8 درصد اعتبارات استانی به بخش کشاورزی اختصاص داده می شود، خاطرنشان کرد: علاوه براین اعتباراتی هم به حوزه راه و آب روستایی هم اختصاص پیدا می کند که این حوزه ها هم در ارتباط با بخش کشاورزی هستند.
وی با اشاره به اینکه ایجاد صنایع تبدیلی تنها مختص به احداث کارخانه نیست، عنوان کرد: ایجاد کارگاه های کوچک تولید میوه های خشک در روستاها مانع از خام فروشی تولیدات باغی و افزایش درآمد روستاییان می شود.
وی با اشاره به اینکه منابع اعتباری دولت محدود و پاسخگوی نیاز تمامی بخش ها نیست، بیان کرد: باید به دنبال جذب سرمایه گذار به ویژه برای بخش کشاورزی استان باشیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان اظهارداشت: عده ای سرمایه گذار ژاپنی در سنندج حضور یافتند و وعده مطلوبی را در راستای سرمایه گذاری در این شهر دادند.
نصراللهی زاده خاطر نشان کرد: می طلبد فرصت های سرمایه گذاری در استان به زبان های مختلف هم چون انگلیسی، ژاپنی، فرانسوی، عربی و غیره تهیه شود تا در اسرع وقت در اختیار سرمایه گذاران خارجی که وارد استان می شود، قرار داده شود.
نظر شما