بکارگیری پولهای آزاد شده در تولید  از ضرر کاهش قیمت نفت می کاهد

خبرگزاری شبستان: تحلیلگر اقتصادی گفت: با بکارگیری پولهای بلوکه شده آزاد در توسعه کارخانه های تولیدی و افزایش اشتغال میتوان ضرر کاهش قیمت نفت را تا حدی جبران کرد.

مهدی تقوی تحلیلگر اقتصادی و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبستان، در مورد شیوه بهره‌وری از پولهای بلوکه شده ایران در اقتصاد گفت: با توجه به وابستگی اقتصاد ما به خارج از کشور و نیاز تولیدکنندگان به ماشین آلات جدید و همچنین با توجه به فرسودگی ناوگانهای حمل و نقل هوایی و زمینی در کشور لازم است تا دستگاهها و فناوریهای جدیدی برای پویایی دوباره در اقتصاد از سایر کشورها وارد کنیم.

 

استاد دانشگاه علامه با اشاره به اقتصاد بسته کشور کره شمالی اظهار کرد: در روابط اقتصادی کالاهایی را که در آن مزیت نسبی و مطلق وجود دارد از سایر کشورها وارد می کنیم و کالاهایی را که ما درآن مزیت نسبی و مطلق داریم را صادر می کنیم و این یک قانون در اقتصاد است. و هر کس که خود را از تجارت جهانی کنار بکشد مانند کره شمالی اقتصادی بسته خواهد داشت.

 

وی اظهار کرد: بسیاری از کارخانه های ما دارای ماشین آلات مستهلک هستند که نمی توانند در عرصه تولید بهره وری لازم را داشته باشند با جایگزینی ماشین آلات جدید و بهره وری بالاتر هزینه تولید کاهش می یابد

 

وی گفت: با توسعه کارخانه ها و خرید ماشین آلات بیشتر و کالاهای سرمایه ای بهتر نیروی کار بیشتری به اشتغال گرفته خواهد شد و استخدام نیروی کار، افزایش تولید را در بر خواهد داشت و در بهره وری اقتصاد موثر بوده و از سوی دیگر ضرر کاهش قیمت نفت را کمتر می کند.

 

استاد دانشگاه علامه اظهار کرد: ورود کالاهای سرمایه ای می تواند اقتصاد ایران را حیات مجدد بدهد و با ترمیم ناوگان حمل و نقل هوایی و ایجاد ناو هواپیمایی جدید با سرعت بالاتر می توان از این پولهای بلوکه شده در وارد کردن تکنولوژی جدید برای تولید بهره برد.

 

تقوی تصریح کرد: استفاده از پولهای بلوکه شده ایران که به صورت دلار است می تواند صرف خرید تجهیزات و کالاهایی شود که می تواند بخش صنعت را در کشور احیا کند که این صنعت می تواند در عرصه هوایی در خرید هواپیما و یا در عرصه زمینی در خرید لوکوموتیو و وارد کردن تکنولوژی جدید موثر باشد و بهره وری اقتصاد را افزون کند زیرا ماشین آلات قدیمی ضایعات بیشتری را در تولید به جا می گذارد و بهره وری کمتری را خواهد داشت.

 

وی اظهار کرد: دولت می تواند بااهدای وام به واحدهای خصوصی و احیای برخی صنایع که بخشی از آنها دولتی و بخشی خصوصی است افزایش تولید را رقم بزند.

 

وی با اشاره به صنایع کارآفرین ایرانی که در تولید کفش در سراسر دنیا معروف بوده اند اظهار کرد: این صنایع با توجه به قدمتی که داشته اند در تولید کالاهای مرغوب در دنیا حرف اول را می زدند و در بالا بردن بهره وری تولید نقش موثری در کشور ایفا می کردند این صنایع امروز هم می توانند در کشور در عرصه تولید ملی موثر باشند و بهره وری اقتصادی کشور را بالا ببرند امروز آن صنایع تا حد زیادی در کشور از بین رفته اند و دولت می تواند کمک کند تا این صنایع کارآفرین دوباره شکل بگیرند.

 

تقوی افزود:ما می توانیم از این پولها در توسعه صنعت و مکانیزه کردن کشاورزی استفاده کنیم تا درعرصه اقتصاد نقش مثبتی داشته باشد.

 

وی گفت:سرمایه کذاری این پولها در صنعت می تواند با بکارگیری نیروی کار که متاسفانه بخش قابل توجهی از تحصیل کردگان دانشگاهی را در بر می گیرد که هنوز نتوانستند وارد بازار کار شوند در کاهش آمار بیکاری و افزایش تولید موثر باشد.

کد خبر 516223

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha