قبل از ظهور زلزله مهیبی در منطقه رخ می دهد؟

خبرگزاری شبستان: یکی از تلاش های غرب ایجاد هراس در میان مردم نسبت به آخرالزمان است. در حالی که هرگز در روایات ما این چنین نیست، وقوع زلزله در منطقه امری غیرحتمی است، در حالی که قرار نیست قبل از آمدن امام زمان(ع) زلزله مهیبی رخ دهد.

خبرگزاری شبستان: در روایات ما به اصل وقوع زلزله های بزرگی در قبل از ظهور اشاره شده، اینها نشانه های غیرحتمی است و اینکه زلزله مهیبی که به عنوان نشانه قوی در روایات باشد، چنین چیزی در روایات نداریم. آیا قبل از ظهور زلزله مهیبی در منطقه رخ می دهد؟

حجت الاسلام جواد جعفری، مدرس مرکز تخصصی مهدویت در این باره توضیح می دهد؛

 

قبل از ظهور زلزله مهیبی در منطقه رخ می دهد؟

در رابطه با نشانه های ظهور نشانه ها را به حتمی و غیرحتمی تقسیم می کنیم و 5 نشانه به عنوان نشان های حتمی بیان شده است. آنچه را که در حال حاضر می توانیم بحث کنیم، علائم حتمی است. چون گفتند اینها حتما اتفاق می افتد. اما بقیه نشانه ها نشانه های مشروط هستند.

نشانه های غیرحتمی ظهور شاید اتفاق بیفتد یا اینکه به خاطر اتفاقات دیگری اتفاق نیفتد، ما روایاتی در منابع اهل سنت و شیعه داریم که یکی از نشانه های ظهور، زلزله هایی که ایجاد خواهد شد، بیان شده است، برخی از روایات در کتب اهل سنت و حتی در کتاب های ادیان دیگر مثل انجیل لوقا آمده که در آخرالزمان زلزله هایی رخ می دهد و بعد ظهور منجی اتفاق می افتد.

پیامبر اسلام(ص) فرمودند: من به شما امام مهدی(ع) را بشارت می دهم که در امت من مبعوث می شود. زمانی که مردم اختلاف دارند و زمانی که زلزله ها اتفاق می افتد، در روایت دیگری است که امام مهدی(ع) در آخرالزمان ظهور می کند. وقتی که دوران بسیار سختی است و دورانی که زلزله های عظیمی رخ می دهد.

امام باقر(ع) در روایات شیعی فرمودند: امام مهدی(ع) قیام نمی کند مگر وقتی که ترس بسیاری مستولی می شود و زلزله هایی رخ می دهد، در برخی از روایات زلزله ها در آخرالزمان با صفت عظیم بیان شده است، این روایات به صورت کلی است اما برخی از روایات هستند که به مکان هایی که در آن زلزله رخ می دهد، اشاره دارند.

پیامبر(ص) فرمودند: در عراق زلزله هایی رخ می دهد، در روایت دیگر آمده که زلزله ای رخ می دهد که در آن بسیاری از شهر بغداد به زمین فرو می رود، در روایت دیگر داریم که در مصر سه منطقه به زمین فرو می رود و شش زلزله رخ خواهد داد، در روایت دیگر به مکان های عمومی تری اشاره می کند، مبنی بر اینکه سه تا خسف رخ می دهد. یکی در مشرق، یکی در مغرب و یکی هم در جزیره العرب که اشاره به خسف بیدا در سفیانی است.

در برخی روایات به مکان های به خصوصی در سوریه اشاره شده است. مانند روستای جاویه و روستای هرستا.

بنابراین در روایات ما به اصل وقوع زلزله بزرگ در قبل از ظهور اشاره شده است، اینها نشانه های غیرحتمی است و اینکه یک زلزله مهیبی که به عنوان نشانه قوی در روایات باشد، چنین چیزی در روایات نداریم.

یکی از تلاش هایی که غربی ها دارند، این است که مردم را از آخرالزمان بترسانند و جای اینکه مردم امید به آخرالزمان داشته باشند، به گونه ای تصویرسازی می کنند که گویا آخرالزمان همراه با تخریب تمام عالم ویرانی و بدبخت شدن همه و نازل شدن بلا است. درحالی که هرگز در روایات ما چنین نیست، زلزله در مکان های خاصی رخ می دهد که شاید هم اتفاق نیفتد. درحالی که قرار نیست قبل از آمدن امام زمان(ع) زلزله مهیبی رخ دهد.

 

از بین رفتن پادشاهی های امروزی از علائم ظهور است؟

در رابطه با بحث تطبیق نشانه ها باید بگوییم. بحث تطبیق یعنی اینکه ما اتفاقی در بیرون را با آنچه در روایات بیان شده است،‌ منطبق کنیم که این یک بحث تخصصی است و اینکه اتفاقی بیفتد و ما بگوییم این همان علائم است، بیان این مساله کار دشواری است و کسانی که بی مهابا به این کار پرداختند، معمولا اشتباه کردند.

ما در روایات یک سری اتفاق داریم که عمومی هستند. یعنی همیشه در عالم اتفاق می افتد و اینکه این اتفاقات را به جای علائم ظهور بگذاریم کار سهل انگارانه و غیرعلمی است.

در یک حدیث صحیحی السند در روضه کافی آمده؛ از امام صادق(ع) پرسیده شد که این گشایش شیعیان شما چه زمانی اتفاق می افتد؟ امام صادق(ع) فرمودند: یکی از نشانه ها این است که عرب ها عنان خود را رها می کنند و کسی که به اینها افسار زده و آنها را در اختیار گرفته، اینها را می گسلند یعنی شورش و انقلاب می کنند.

یعنی کشورهای عربی علیه حاکمانشان شورش می کنند و هر صاحب قدرتی به دنبال قدرت خود می رود. این را از ابتدا تطبیق کردند، یعنی اینکه عرب ها علیه ظالمان قیام می کنند. یکی از تطبیق های مشهور است.

به این معنی که زمانی که عرب ها مستعمره بودند و قیام کردند. بسیاری این را تطبیق کردند ولی بعد معلوم شد که این اشتباه است. اگر آنها عنان غربی ها را از گردن به دور انداختند ولی منظور روایت این نیست.

علامه حلی می گوید: این اتفاقات رخ داده و مردم مصر حاکم خود را کشتند، پس معلوم می شود آن وقت هم روایات تطبیق وجود داشته است، اینکه یک کشور علیه حاکمیتش قیام کند، چیزی است که در طول تاریخ بارها تکرار شده است. همانطور که در ایران بارها مردم قیام کردند، مانند انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی.

اینکه هر بار کسی حاکمی را از بین برد، بگویید این همان رویات امام صادق(ع) است، به این سادگی نیست زیرا بحث قیام هم بارها اتفاق می افتد.

در روایات گفته شده که یکی از علائم ظهور این است که عرب ها قیام می کنند و عنان خود را باز می کنند اما اینکه این اتفاقات که در کشورهای اسلامی افتاده با عنوان بیداری اسلامی آیا اینها همانی است که امام اشاره کردند، ما می گوییم به صرف وقایع نمی شود این حرف را زد. مگر اینکه نشانه های دیگری که خاص است، اتفاق بیفتد. اینکه به صورت کلی هر انقلاب را تطبیق روایات کنیم، صحیح نیست.

کد خبر 516140

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha