مخالفت محیط زیست با انتقال آب زرین گل به شاهرود/ طرح فاقد مطالعات زیست محیطی است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان گفت: این سازمان با انتقال آب به هر میزانی از سرچشمه های زرین گل به شاهرود مخالف بوده و توقف پروژه نیز به دلیل شکایت محیط زیست است.

اسماعیل مهاجر، مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان در خصوص موضع محیط زیست در خصوص انتقال آب از سرچشمه های زرین گل به شاهرود، گفت: انتقال بین حوزه ای آب از نظر علمی و محیط زیستی ممنوع است به همین دلیل به هیچ وجه با انتقال آب از سرچشمه های زرین گل به شاهرود موافق نیستیم.

 

وی افزود: نه تنها محیط زیست بلکه مردم منطقه هم به دلیل مشکلاتی که این طرح در آینده برای منطقه به بار خواهد آورد، با اجرای آن مخالف هستند.

 

مهاجر بیان کرد: توجیه وزارت نیرو برای اجرای این پروژه هزینه 10، 20 میلیاردی است که انجام داده اما ما معتقدیم نباید هزینه می کرد و الان هم با شکایتی که محیط زیست انجام داده، این طرح متوقف شده است.

 

وی با تأکید براینکه این طرح مطالعات زیست محیطی ندارد، خاطرنشان کرد: متأسفانه این طرح نه تنها توجیه فنی و علمی ندارد بلکه فاقد مطالعات زیست محیطی است. این گونه از اتفاقات در دولت گذشته زیاد رخ داده و الان تبعات منفی آن را شاهد هستیم.

 

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یادآور شد: در این منطقه چشمه های آب شیرین و چند چشمه آب شور وجود دارد که هم اکنون جنگل ها و حقابه اراضی کشاورزی پایین دست از آن تأمین می شود اگر قرار باشد آب چشمه های شیرین انتقال داده شود، شوری آب افزایش یافته و جنگل و کشاورزی پایین دست را از بین می برد.

 

وقوع 47 فقره آتش سوزی در پارک ملی طی دو سال

وی در خصوص کاهش آتش سوزی ها در پارک ملی گلستان هم گفت: سال گذشته در سطح 3 هزار هکتار از عرصه های پارک ملی حریق اتفاق افتاد که امسال با بکارگیری نیروی انسانی بیشتر و استقرار قرارگاه و نیروهای واکنش سریع، این سطح به کمتر از 100 هکتار کاهش یافته است.

 

مهاجر افزود: در دو سال گذشته 47 فقره آتش سوزی در پارک ملی رخ داد اما امسال تعداد آنها بسیار کم بود که جوامع محلی آموزش دیده و هم چنین استقرار سامانه هواشناسی در پارک ملی کمک زیادی در کاهش حریق ها کرد.

 

به گفته وی، اغلب آتش سوزی ها با منشأ انسانی بوده و توسط شکارچیان اتفاق می افتاد که چند نفر در این ارتباط دستگیر شدند.

 

صدور 4 هزار و 500 پروانه شکار در استان

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با اشاره به صدور پروانه های شکار اعلام کرد: براساس آمارها حدود 31 هزار و 500 قبضه اسلحه شکاری مجاز در دست مردم قرار دارد که امسال برای بیش از 4 هزار و 500 مورد پروانه شکار در محدوده استان صادر شده است.

 

وی به آمارهای دستگیری شکارچیان غیرمجاز هم اشاره کرد و گفت: از سال 92 تاکنون 750 گروه صید و شکار متخلف دستگیر و تحویل مراجع قضایی شده اند. در همین راستا 188 قبضه سلاح از متخلفان کشف و ضبط شده که 89 قبضه آن شامل سلاح های جنگی مانند ژ3 و کلاشینکف و سلاح های غیرمجاز بوده است.

 

مهاجر با اشاره به تجهیز نیروهای محیط بانی، بیان کرد: 20 دستگاه موتورسیکلت، 9 دستگاه خودروی کمک دار، 5 دستگاه قایق موتوری و 2 دستگاه هاورکرافت در این مدت خریداری شده است.

 

وی افزود: در این مدت 689 فقره مجوز استقرار صنایع و 277 مجوز بهره برداری صادر شده علاوه براین 560 نفر ساعت نمونه برداری و گشت و کنترل دریایی و 760 نفرساعت پایش شناگاه های استان در چهار منطقه نوکنده، بندرگز، ترکمن و گمیشان انجام شده است.

 

کد خبر 516080

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha