سید رضا مؤید خراسانی شعر را با عشق اهل بیت آمیخته بود

چهارمین نشست سنگربان با موضوع نکوداشت شاعر پیشکسوت و انقلابی «حاج سیدرضا موید خراسانی» و رونمایی از کتاب «چکامه عشق» برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، چهارمین نشست سنگربان (نکوداشت سنگربانان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در مشهد) با موضوع نکوداشت شاعر پیشکسوت و انقلابی «حاج سیدرضا موید خراسانی» و رونمایی از کتاب «چکامه عشق» با حضور گسترده مردم در حسینیه حضرت ولی عصر (عج) مشهد برگزار شد.

 

در این نشست که اقشار مختلف مردم انقلابی مشهد، ذاکران و شاعران برجسته اهل بیت (ع)، رزمندگان دوران دفاع مقدس، فعالان مردمی و مدیران فرهنگی مشهد، اساتید دانشگاه و روحانیون در آن حضور داشتند، از استاد حاج سیدرضا موید خراسانی سراینده دم های دوشنبه ها و پنج شنبه های تشییع شهدا در مشهد و آفریننده اشعار ماندگار بسیاری همچون «خدا کند که بیایی» به پاس سال ها خدمت خالصانه فرهنگی و دفاع دعبل وار از ارزش های اسلام ناب محمدی (ص) با اهدای لوح «سنگربان» و هدایای متعدد دیگری تجلیل شد.

 

در این مراسم که با حضور سردار بسیجی اسماعیل قا آنی، حجت الاسلام و المسلمین راشد یزدی، استاد حاج محمود اکبرزاده، استاد حاج علی انسانی، استاد محمدجواد غفورزاده (شفق)، سعید حدادیان، احمد واعظی، حاج علی خوشچهره (مجری مراسم)، حجت الاسلام سیدجعفر طباطبایی، سردار صفایی جانباز دفاع مقدس و شمار دیگری از چهره های فرهنگی و مداحان و شاعران برجسته کشوری و مشهدی از ساعت 30/17 دقیقه در حسینیه حضرت ولی عصر (عج) خیابان امام خمینی مشهد شروع شد، همچنین از آخرین اثر استاد سیدرضا موید «چکامه عشق» که حاوی حدود 400سروده منتشر نشده او درباره انقلاب، امام، شهدا و جنگ است رونمایی شده و پیام سردار نقدی فرمانده بسیج مستضعفین و صلاحی استاندار خراسان رضوی نیز قرائت شد.

 

در ابتدای این مراسم حاج محمود اکبر زاده با اشاره به سوابق انقلابی، فعالیت ها و اشعار استاد موید، تاکید کرد: خیلی از شعرا وسط کار بریدند و در روند اشعار خود تغییر ایجاد کردند اما استاد مؤید عزیز همان است که بود. وی در ادامه، اولین شعر استاد مؤید در خصوص دهه ی فجر (چکامه فتح) را قرائت کرد و آن را اثر ماندگار ایشان و معرفی کننده شخصیت فکری استاد موید دانست.

 

حجت الاسلام مرویان حسینی مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی سخنران دیگر این جلسه نیز با بیان این که شعر در روزها و ساعت های نخستین صدر اسلام، نقش و جایگاه رسانه های گروهی و ابزارهای ارتباطی را بر عهده داشته است، اظهار داشت: شاعران در فرهنگ اسلامی در در صف اول گسترش اسلام، دفاع از مظلوم و مبارزه با ستمگران بوده اند.

 

وی تاکید کرد: شاعران اهل بیت در طول تاریخ افتخار آمیز خود همواره خواب آرام را از چشم ظالمان و غاصبان ربوده اند و همواره شعر شاعران شیعی همراه با منطق و دفاع از اهل بیت بوده و به همین خاطر اهل بیت مقیّد بودند که شاعر رسالت مدار و متعهد را که در مسیر اهداف اسلامی، فضائل اخلاقی و گسترش فرهنگ اهل بیت تلاش می کنند را تشویق و تکریم کنند.

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی افزود: امروز این پیشینه فاخر در اختیار ماست و همچنان که نجف و کاظمین و جبل عامل خاستگاه شاعران اهل بیت بوده است، ایران اسلامی، خراسان و مشهد نیز خاستگاه شاعران اهل بیت بوده و اگر کمیل اسدی، دعبل خزاعی و نظایر آن مسیر شعر اهل بیت را در طول تاریخ حفظ کرده اند، در مشهد مقدس ما صاحبکارها، اکبر زاده ها و مؤید عزیز که مؤیَّد است در این مسیر مقدس حرکت کرده اند.

 

وی تاکید کرد: مؤید بزرگ ما تلاقی سه اتفاق مبارک شعر و شاعری و مداحی اهل بیت، دفاع از ارزشهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و محبت و مودت به مولای همه ما امام رضا (ع) هستند و آن روزی که فرزندان این امت بر روی شانه های مردم از مسجد شهدا تا حرم مطهر تشیع می شدند، دَم ها، دو بیتی ها و شعرهای مؤید بود که تحمل سنگینی بار شهادت عزیزان را برای پدران و مادران شهدا سبک می‌کرد.

 

در بخش های دیگری از این مراسم از میان شاعران حاضر در جلسه، استاد شفق، نیک و زمانیان اشعار خود در ثنای اهل بیت (ع) و وصف استاد موید را قرائت کردند که از این میان، شعر استاد شفق به طور وی‍ژه تحسین حضار را برانگیخته و اشک را بر دیدگان آنان جاری کرد.

 

سردار بسیجی حاج اسماعیل قاآنی هم در این مراسم به ایراد سخن پرداخت و با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با شاعران آیینی کشور و انتقاد ایشان از کمرنگ شدن مضامین مربوط به انقلاب و جنگ در شعر آیینی، تاکید کرد: یکی از چیزهایی که ما را در جبهه با نشاط نگه می داشت این بود که بزرگان، علماء و شاعران و مداحان در کنار ما حضور داشتند و از لحاظ روحی، روانی و عاطفی به ما قوت می دادند.

 

این فرمانده دوران دفاع مقدس که با بیان خاطراتش از دوران جنگ، باعث شد بار دیگر استاد حاج محمود اکبرزاده به پشت تریبون آمده و از فضای معنوی رزمندگان خاطراتی یاد کند، افزود: میدان نبرد، میدان سختی بود که باید به لحاظ عاطفی بر آن تسلط پیدا می کردی تا بتوانی آن را اداره کنی و در اینجا بود که حاج آقای موید، شفق و دیگر شاعران و مداحانی که در جنگ و همراه با رزمندگان بودند، با بیان حماسی شان به کمک ما می آمدند و تبیین می کردند که چگونه حماسه عاشورا به اهواز و خوزستان و کربلای 4 و 5 و والفجر 8 رسیده است. این برادران عزیز، این هنر این را داشتند که اشک را بر گونه های رزمندگانی که از پشت میز درس و میدان کار به جهبه آمده بودند، جاری نمایند.

 

در پیام سردار محمد رضا نقدی ریاست سازمان بسیج مستضعفین نیز تاکید شده بود: از نادر افرادی که موهبت شاعری به آنان داده شده، کمتر کسانی هستند که شعر را با عشق اهل بیت آمیخته اند و نادرتر، آنان که اسلام ناب اهل بیت را در تصویر روزگار به وضوح دریافته و همپای سالکان شهادت در این راه گام نهاده اند و استاد موید به حق از همین نوادر است که اشعار ساده و روان این بزرگوار جان را به اهتزار و روح را به پرواز در می آورد. در کنار این عوامل، فروتنی مثال زدنی، حق شناسی و اخلاص این استاد بزرگوار، به شعر ایشان در دنیای شیعی جایگاهی رفیع بخشیده است.

 

محمود صلاحی استاندار خراسان رضوی نیز در پیام خویش با اشاره به این که پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) و همراهی مردم، فرصت ها و عرصه های زیادی برای گسترش و نشر معارف اسلامی و تعظیم شعائر مذهبی فراهم کرد، افزوده بود: اکنون بعد از گذشت 30 سال، علاوه بر برکات و خدمات انقلاب برای میهن اسلامی، این انقلاب پناهنگاهی برای آزادگان و مسلمانان جهان بوده و الگویی برای بیداری اسلامی موجود در منطقه شده است. وی در پایان بر نقش برجسته مداحان و شاعران حریم رضوی (ع) در ترویج فرهنگ اهل بیت (ع) تاکید کرده و گفته بود: قدردانی خالصانه خود را از خدمات این خادم ائمه اطهار و بویژه فعالیت و حضور موثر در دوران دفاع مقدس و مراسم تشیع پیکر مطهر شهدا در مشهد مقدس را اعلام می دارم.

 

در پایان این مراسم حاج علی انسانی، شاعر و مداح برجسته کشوری، با روضه ای کوتاه حال و هوایی روحانی به مجلس بخشید.

 

پایان بخش این مراسم، رونمایی از کتاب «چکامه عشق» (اشعار منتشر نشده استاد موید از دوران مبارزات انقلاب، سال های پیروزی و روزهای دفاع مقدس)، اعطای لوح «سنگربان» از سوی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی مشهد و کانون مداحان و شاعران مذهبی مشهد مقدس و نیز هدایای نهادها، هیئات و شخصیت های حقوقی متعدد مشهد و استان خراسان رضوی از قبیل اداره کل تبلیغات اسلامی، اداره کل اوقاف و امور خیریه، آستانقدس رضوی، لشکر 5 نصر، بنیاد حفظ آثار استان، بسیج مداحان، شورای هیئات مذهبی، شهرداری مشهد، مهدیه مشهد و ... به استاد موید بود.

 

در خلال این مراسم، کلیپ های تصویری متعددی از بیانات مقام معظم رهبری در خصوص شعرای مردمی مشهد و استاد موید، اشعار استاد موید درباره دفاع مقدس و حضور وی در مناطق عملیاتی، زندگی استاد موید به روایت استاد موید و سایر ذاکران و شاعران انقلاب مشهد و پخش شد. همچنین ویژه نامه این بزرگداشت با مقالات و گفتگوهایی در خصوص شعر مردمی انقلاب، دامنه تاریخی و جهانی جریان شعر مذهبی انقلابی و تحلیل اشعار استاد موید منتشر شده و به ضمیمه فیلم بزرگداشت استاد اکبرزاده (سنگربان 2) در اختیار حاضرین قرار گرفت.

 

گفتنی است پیش از این و در قالب سلسله نشست های «سنگربان»، از شخصیت های فرهنگی دیگری همچون سعید عاکف (نویسنده کتاب خاک های نرم کوشک) در شهریور ماه 89، استاد حاج محمود اکبرزاده (مداح پیشکسوت و انقلابی) در آذرماه 89 و دکتر سیدعلیشاه موسوی گردیزی (از مجاهدان افغانی جبهه های ایران) در اردیبهشت سال جاری توسط دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی تجلیل به عمل آمده بود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 51605

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha