خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: دیدار محرمانه 6 نماینده دموکرات آمریکا با نماینده ایران در سازمان ملل، ۱/۷ میلیارد دلار از دارایی های ایران پرداخت می شود، ۱۱ فرد و شرکت ایرانی در فهرست تحریم های جدید آمریکا قرار گرفتند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
دیدار محرمانه 6 نماینده دموکرات آمریکا با نماینده ایران در سازمان ملل در ماه دسامبر
خبرگزاری بلومبرگ از سفر 6 نماینده دموکرات ارشد کنگره به نیویورک در ماه دسامبر 2015 و دیدار محرمانه آنها با غلامعلی خوشرو نماینده دائم ایران در سازمان ملل برای رایزنی درباره مساله تبادل زندانیان خبر داد.
جرد هافمن نمانیده دموکرات ایالت کالیفرنیا هدایت این گروه را برای رایزنی با غلامعلی خوشرو بر عهده داشته است.
بلومبرگ نوشت: در این دیدار از طرف ایران فقط آقای خوشرو حضور داشته و هیچ یک از دیگر کارکنان دفتر ایران در سازمان ملل در جلسه حضور نداشته است.
نمایندگان آمریکایی در این دیدار به نماینده ایران تاکید کردهاند که 4 زندانی آمریکایی از جمله جیسون رضائیان، امیر حکمتی، سعید عابدینی و نصرت الله خسروی باید آزاد شوند.
هافمن یک روز بعد از آزادی این 4 نفر به بلومبرگ گفت: من به طور ویژه و فقط برای رایزنی در این زمینه به نیویورک رفتم. من نظرم را مستقیما به نماینده ایران گفتم و تاکید کردم که مادامیکه این افراد در زندان باشند و شما روزنامه نگاران را زندانی کنید روابط دو طرف بهبود نخواهد یافت.
براساس این گزارش، در این دیدار 30 دقیقهای به غیر از هافمن، مارک پوکان نماینده ایالت ویسکانسین، دن شاکووفسکی، استیو کوهن، سوزان بونامیسی و مایک تامپسون حضور داشتند.
بلومبرگ همچنین خبر داد که هافمن و دن کیلدی سناتور ایالت میشیگان یک هفته قبل با جولیو هاس سفیر سوئیس در ایران دیدار و گفتگو کردند.
هافمن گفت: ترتیب دادن دیدار با خوشرو راحت نبود و ماهها به طول انجامید اما این فرصت را به ما داد که پیاممان را از طریق سفیر مستقیما به رهبران عالی ایران برسانیم.
غلامعلی خوشرو، نماینده ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک روز گذشته به یک خبرگزاری داخلی گفته بود: «بر اساس مذاکرات کنسولی فشرده در یک سال گذشته بین ایران و آمریکا که دولت سوئیس هم تسهیل کننده آن بود چهار نفر که تابعیت دوگانه ایرانی امریکائی داشتند ازاد شدند.»
وی افزود: «همچنین هفت نفر از هموطنانمان که به دلایلی که شکستن تحریم ها خوانده شده بود در بازداشت طرف آمریکائی بودند که مراحل اداری ازادی انها هم در حال انجام است.»
کری: «نصرت الله خسروی» و «ماتئو ترویتیک» هم آزاد شدند
جان کری وزیر خارجه آمریکا در پیامی در حساب ئوئیتری خود از آزاد شدن دو آمریکایی دیگر به نامهای نصرتالله خسروی رودسری و ماتیو ترویتیک خبر داد.
پیش از این 3 زندانی آمریکایی به نامهای جیسون رضائیان، امیر حکمتی و سعید عابدینی از زندان آزاد و روز یک شنبه خاک ایران را ترک کردند.
کری افزود: رضائیان، حکمتی و عابدینی هم اکنون در آلمان به سر میبرند و به زودی به آمریکا بازخواهند گشت.
وی تاکید که طی یک سال گذشته از هر فرصتی برای بحث درباره آزادی زندانیان آمریکایی که در ایران بازداشت بودند استفاده کردیم.
کری در پیامهای خود در توئیتر همچنین گفت که ایران قول داده است در شناسایی محل رابرت لویسنون به ما کمک کند.
آسوشیتدپرس: اوباما با اعمال تحریمهای جدید بازگشت زندانیان آمریکایی را جشن گرفت
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت؛ آمریکا روز یک شنبه تحریمهای جدیدی را علیه آزمایش موشکی ایران اعمال کرد در حالیکه باراک اوباما آزادی زندانیان آمریکایی و اجرای توافق هسته ای که احتمالا جزء میراث سیاست خارجی وی هستند، را تمجید کرد.
این گزارش افزود: اوباما قول داد که رویکرد محکمی علیه رفتارهای بی ثبات ساز ایران در خاورمیانه اتخاذ کند. وی بعد از آزادی زندانیان آمریکایی تحریمهای جدیدی را علیه 11 فرد و نهاد در ارتباط با آزمایش موشکی اکتبر ایران وضع کرد.
اوباما در صحبتهای خود در روز یک شنبه گفت: ما برای دفاع از امنیت خودمان، متحدانمان و شرکایمان هیچ کس را معاف نمیکنیم.
آسوشیتدپرس افزود: اوباما همچنین با اعمال تحریمهای جدید به دنبال آن است که از زیر فشار انتقادات جمهوریخواهان و نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری خلاص شود و با آن مقابله کند.
سپاه هرگز حضور نیروهای آمریکا را در منطقه نمیپذیرد/ خلیج فارس هنوز منطقهای خطرناک است و تنها نیاز به یک جرقه دارد
وبگاه آمریگایی «وار آن راک» در تحلیلی در زمینه برخورد اخیر نیروهای سپاه پاسداران ایران با تفنگداران آمریکا در عرصه خلیج فارس نوشت: تصرف قایقهای نیروی دریایی آمریکا از سوی سپاه ایران موردی کم اهمیت نبود. این حادثه بسیار با اهمیت بوده و میتوانست حتی بدتر شود. این جریان مسالمت آمیز به پایان رسید اما میتواند دلیلی برای نگرانی باشد.
وبگاه یاد شده نوشت: سپاه پاسداران ایران نمیخواهد در ایران عرصه را به اصلاح طلبها و در خاورمیانه به آمریکا واگذار کند. سپاه ایران خواهان وجود رویکردهای میانه رو در سیاست خارجی کشور نیست. با وجود نزدیک شدن به انتخابات پارلمانی در ایران و نیز همراه با تنش روبه رشد بین ایران و همسایههای عرب خلیج فارس، سپاه پاسداران احتمالا نیاز دارد استحکام خود را به همه یادآوری کند.
وار آن راک نوشت: به عبارت دیگر اینک زمان خوبی برای حضور سپاه در خلیج فارس است. این در حالی است که نیروی دریایی آمریکا در گذشته نیز با نیروی دریایی سپاه برخوردهایی داشته است. با توجه به اینکه این منطقه عملیاتی به ویژه آبراه هرمز نسبتا کوچک است برخی حوادث میتواند حتی تحریک برانگیزتر از گذشته باشد البته سپاه ایران سعی کرده در مجموع از نبرد اجتناب کند.
از دیدگاه این رسانه، سپاه پاسداران ایران عامل تعیین خطوط قرمز مقابل دشمنان ایران است. نیروهای سپاه با جمع آوری اطلاعات و مقابله (با دشمنان) به شهرت و اعتبار غیر قابل پیش بینی رسیدهاند و قادرند با حفظ آمادگی در تنشهای شدید در برابر دشمنانش در خلیج فارس خود را آماده نگه دارند. در حالیکه تمامی جهان دوست دارند خلیج فارس را مرکز تجارت و کشتیرانی ببینند، اما سپاه ایران آنرا نقطه نبرد فعال میداند و هرگز حضور نیروهای آمریکا در منطقه را قبول نکرده و اخراج نیروهای بیگانه از خلیج فارس را یکی از اهداف خود میداند. سپاه در عین حال خواهان رقابت مستقیم و چالشی با نیروهای آمریکایی در خلیج فارس نیست اما این بدین مفهوم نیست که در پی فرصت برای یاد آوری این نکته به آمریکاییها نباشد.
در ادامه این مطلب با اشاره به آزمایشهای موشکی ایران و تحریک آمیز نامیدن رفتار سپاه پاسداران آمده است: برای سپاه پاسداران ایران، آمریکا یک دشمن است و نه به این کشور اعتماد دارد و نه از میل خود در بیرون راندن نیروهای آمریکایی در منطقه دل کنده است. برخی منتقدین و تحلیلگران امید داشتند توافق هستهای آغازی برای تغییر ایران از یک کشور تحریککننده به یک کشور مسئولیتپذیر منطقهای باشد اما در این برهه به نظر میرسد که سپاه پاسداران در حال نفع بردن از کاهش فشارهای بینالمللی بر ایران است و به مواجهه خود در زمینه پیشبرد خطوط قرمز ادامه میدهد.
وبگاه یاد شده در خاتمه نوشت: ماجرای جزیره فارسی نشان داد که اگر سپاه ایران بخواهد خطوط قرمز را در برابر واشنگتن به پیش ببرد و اقدامهای تحریک کننده علیه آمریکا را انجام دهد بدون اینکه عواقبی را از جانب واشنگتن ببیند، آنهارا ادامه میدهد. چنین حرکتی هم برای ایران و هم آمریکا خطرناک است و به یاد میآورد که خلیج فارس هنوز منطقهای خطرناک است و تنها نیاز به یک جرقه دارد.
تبادل زندانیان آمریکایی نشانه ضعف اوباما بود
کریس کریستی فرماندار ایالت نیوجرسی و از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا توافق واشنگتن با تهران برای آزاد کردن زندانیان آمریکایی را مورد انتقاد قرار داد و آن یک نمایش ضعیف توسط دولت باراک اوباما خواند.
وی در طول یک سخنرانی در کمپین تبلیغاتی خود گفت: ایرانیها با ما و کشور ما با بی احترامی زیاد رفتار کردند. آنها مرگ بر آمریکا میگویند، پرچم آمریکا را میسوزانند و با آزمایش موشکی توافقات قبلی را نقض میکنند. نگاه کنید آنها هفته گذشته چه رفتاری با ملوانهای ما داشتند. از آنها در حالی که زانو زده بودند و دستان خود را بالای سرشان گرفته بودند فیلم گرفتند و اسلحه به انها نشانه رفته بودند.
وی افزود: توافق برای آزادی آمریکائیها پیروزی دیپلماسی نبود بلکه نمایش ضعف بود.
وی تاکید کرد که ما 7 سال پیش اشتباه کردیم. اشتباه ما انتخاب باراک اوباما به عنوان رئیس جمهور بود. وی از مردم خواست دیگر فردی بی تجربه را برای کاخ سفید انتخاب نکنند.
مهر:
پسلرزههای اجرای برجام/ بورسهای شیخنشینان عرب در سراشیبی سقوط
اعلام آغاز اجرایی شدن توافق هسته ای میان ایران و کشورهای ۱+۵ (برجام) بورس کشورهای عربی را در سراشیبی سقوط قرار داد.
بر اساس این گزارش، پس از اعلام آغاز اجرای برجام، برای اولین بار از سال ۲۰۱۱ شاخص بورس عربستان سعودی با حدود ۶% کاهش به ۵۵۰۰ واحد افت کرد.
در همین حال، در امارات نیز شاخص بورس با ۵% کاهش به ۲۷۰۰ واحد رسید.
روند افت شاخص بورس در کشورهای عربی دامان گیر قطر نیز شد؛ جایی که شاخص بورس با ۵% کاهش به کمتر از ۲۸۰۰ واحد رسید.
اما در کویت افت شاخص بورس از سال ۲۰۰۴ تاکنون بی سابقه بود به طوریکه این شاخص با افت ۳% به حدود ۵۰۰۰ واحد رسید.
این در حالی است که کارشناسان اقتصادی بر این باورند که روند نزولی قیمت جهانی نفت بر سقوط بورس کشورهای عربی بی تأثیر نبوده است.
۱/۷ میلیارد دلار از دارایی های ایران پرداخت می شود
وزیر امور خارجه آمریکا ساعاتی پیش در اظهاراتی از پرداخت ۱.۷ میلیارد دلار شامل دارایی های ایران و سود آن ها خبر داد.
«جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا بدون اشاره به بلوکه بودن دارایی های ایران در بیش از ۳ دهه اخیر در این باره گفت: آمریکا ۴۰۰ میلیون دلار از دارایی های ایران به همراه ۱.۳ میلیارد دلار سود آن را به ایران خواهد داد.
این در حالیست که خبرگزاری فرانسه در ادامه مبلغ مذکور را ناشی از حل و فصل پرونده مرتبطی در دادگاه حقوقی بین المللی دانسته و تأکید کرد که این مبالغ جدا از ده ها میلیارد دلاری است که در حساب های خارجی متعلق به ایران بلوکه شده و اکنون جمهوری اسلامی می تواند پس از اجرایی شدن برجام به آن ها دسترسی داشته باشد.
جان کری در ادامه افزود: حل و فصل این پرونده می تواند ما را از میلیاردها دلاری که می رفت توسط ایران مورد پیگیری حقوقی قرار گیرد نجات داد. بنابراین، ادامه روند گذشته برای آمریکا منفعتی در پی نداشت.
وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه خاطر نشان کرد: این مسأله با نرخ سود منطقی مورد حل و فصل قرار گرفت تا ایران نتواند با مبالغی بیشتر به طرح شکایت علیه ما اقدام کند.
دیپلمات ارشد آمریکایی تأکید کرد: حل این مسأله باعث شد تا مالیات دهنده گان آمریکایی ملزم به پرداخت مبالغ بیشتری به ایران نباشند.
کری همچنین اعلام کرد که طرح دعوی بیشتری از سوی ایران وجود دارد که ما در تلاشیم تا آن ها را از طریق مذاکره با ایران رفع نماییم.
۱۱ فرد و شرکت ایرانی در فهرست تحریم های جدید آمریکا قرار گرفتند
برخی خبرگزاری های غربی از جمله بی بی سی دقایقی پیش از دور جدید تحریم های ضد ایرانی آمریکا به بهانه آزمایش موشکی ایران خبر دادند.
این خبرگزاری ها تحریم های جدید را علیه برخی شرکت ها و افراد مرتبط با آزمایش موشکی بالستیک ایران اعلام کرده اند.
بر اساس اعلام بی بی سی، تحریم های اخیر شامل ۱۱ فرد و شرکتی می شود که با برنامه موشکی ایران در ارتباط هستند.
مطابق تحریم های جدید، افراد و شرکت های مذکور نمی توانند از نظام بانکی آمریکا برای مراودات مالی خود استفاده کنند.
این در حالیست که از نیمه شب گذشته و با اعلام آغاز روز اجرای توافق هسته ای جامع ۱۴ جولای (۲۳ تیر ماه) میان کشورهای ۱+۵ با ایران موسوم به «برجام»، تحریم های آمریکا، اروپا و سازمان ملل علیه ایران لغو شده بودند.
لازم به ذکر است، برنامه موشکی ایران تنها جنبه دفاعی داشته و همچنین ناقض هیچ یک از بندهای توافق هسته ای نبوده است.
کمک ۵۰ میلیون دلاری عربستان به سومالی برای قطع رابطه با ایران
بر اساس سندی که به رؤیت خبرگزاری رویترز رسیده است، سومالی در روز اعلام قطع رابطه دیپلماتیک خود با ایران در راستای جانبداری از عربستان سعودی وعده کمک ۵۰ میلیون دلاری از ریاض گرفته است.
بر اساس اعلام خبرگزاری رویترز، دولت سومالی که تا کنون دریافت این وعده را تأیید یا انکار نکرده است، مدعی شد که هیچ ارتباطی میان دریافت کمک های طولانی مدت این کشور از عربستان سعودی و اسناد مذکور مبنی بر قطع رابطه دیپلماتیک با تهران وجود ندارد.
رویترز همچنین در ادامه خاطر نشان کرد که وزارت خارجه عربستان سعودی نیز به درخواست های این خبرگزاری برای اظهار نظر در این خصوص پاسخی نداده است.
خبرگزاری غربی رویترز این مسأله را یکی از نشانه های کمک های عربستان برای کسب حمایت های منطقه ای علیه ایران دانسته و تصریح کرد: سند مورد نظر به وضوح نشان دهنده بسته حمایتی ۲۰ میلیون دلاری به انضمام ۳۰ میلیون دلار قول سرمایه گذاری در سومالی است.
این خبرگزاری به نقل از یک دیپلمات اعلام کرد: سعودی ها در حال حاضر به وسیله اینگونه کمک های مالی و نیز شعار مداخله (مداخله ایران در امور داخلی کشورهای اهل تسنن) موفق به کسب حمایت کشورها از خود شده است.
لازم به ذکر است به دنبال اقدام جنون آمیز عربستان سعودی در اعدام آیت الله «نمر باقر النمر» فعال سیاسی معترض این کشور در هفته گذشته، موجی از اعتراضات سراسر جهان را فرا گرفت. در این راستا، این شبه جزیره که به دنبال راه فراری برای تبرئه خود از فجایعی مانند تجاوز به یمن و حادثه دلخراش حج امسال بود، ایران را متهم به جانبداری کرده و متعاقب آن با تمسک به جنجال رسانه ای اربابان خود، به صورت یکجانبه روابط خود با ایران را قطع کرد.
تسنیم:
استقبال کانادا از روز اجرای توافق هسته ای ایران
استفان دیون وزیر خارجه کانادا تاکید کرد: کانادا از تلاش های گروه 1+5 و اتحادیه اروپا به خاطر رهبری آنها که منجر به برجام شد، تشکر می کند و از اعلام اینکه روز اجرای این توافق هسته ای فرارسیده است، استقبال می نماید. این یک نقطه عطف مهم برای توافق به شمار می رود.
وی در ادامه تصریح کرد: همان طور که جامعه بین المللی به طور شفاف اعلام کرده است، این توافق بر اساس راستی آزمایی خواهد بود، نه اعتماد. تا زمانی که این توافق به صورت کامل اجرا شود، کانادا بر این باور است که برجام کمک خواهد کرد تا اطمینان حاصل شود که ایران به سلاح اتمی دست نخواهد یافت.
وزیر خارجه کانادا گفت: کانادا قاطعانه از آژانس بین المللی انرژی اتمی حمایت می کند، سازمانی که به راستی آزمایی اجرای تعهدات هسته ای ایران در چارچوب برجام ادامه می دهد .
استرالیا تحریمهای ایران را لغو میکند
جولیه بیشاپ وزیر خارجه استرالیا امروز یکشنبه پس از آنکه آژانس بین المللی انرژی اتمی تأیید کرد که ایران برنامه هستهای خود را محدود کرده، تصریح کرد: من انتظار داشتم که تحریمها طی روزهای آینده پس از آنکه شورای امنیت گزارش آژانس را دریافت کند، لغو شود.
وی افزود: دولت استرالیا نیز برای برداشتن تحریمهای سازمان ملل و تحریمهای خود از جمله تحریمهای اقتصادی اقدام خواهد کرد. کاهش این تحریمها تضمین خواهد کرد که کسب و کارهای استرالیا برای دنبال کردن فرصتها در ایران، انگیزه کافی خواهند داشت. استرالیا البته به اعمال تحریمها برای صادرات نظامی بهمدت 5 سال و اعمال محدودیتها علیه برنامه موشک بالستیک ایران بهمدت 8 سال ادامه خواهد داد.
شب گذشته ظریف و موگرینی در بیانیه مشترک خود اعلام کردند: امروز، ما به روز اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) رسیدیم. از زمان روز تصویب، ما مجدّانه تلاش کردیم و تعهد مشترک و اراده جمعی خود را به نمایش گذاشتیم تا سرانجام موجبات اجرای برجام را فراهم کنیم. امروز، شش ماه پس از نهایی شدن آن توافق تاریخی، آژانس بین المللی انرژی اتمی تأیید کرد که ایران تعهدات هستهای ذیربط خود تحت برجام را اجرا نموده است.
از آنجا که ایران به تعهدات خود عمل نموده است، امروز تحریمهای مالی و اقتصادی ملی و چندجانبه مربوط به برنامه هستهای ایران منطبق با برجام برداشته شد. اتحادیه اروپایی، کشورهای 1+5 مرکب از جمهوری خلق چین، جمهوری فرانسه، جمهوری فدرال آلمان، فدراسیون روسیه، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا، و ایران همچنین در زمینه استفادههای صلحآمیز از انرژی هستهای، در چارچوب برجام، همکاری خواهند کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان:
آزادی زندانیان آمریکایی، جمهوریخواهان را خلع سلاح کرد/ تلاش برای ناکامی برجام مساویست با انزوای آمریکا
خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتد پرس» با انتشار گزارشی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: آزادی زندانیان دوتابعیتی آمریکایی بوسیله ایران به دولت اوباما این فرصت را داد تا به نامزدهای جمهوریخواه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا این پیام را ارسال کند: شما میتوانید دست آشتی را که من به سوی ایران و کوبا دراز کردهام از میانه راه برگردانید، اما بدانید کار آسانی پیشروی نخواهید داشت.
در ادامه گزارش آمده است: نامزدهای جمهوریخواه عزمشان را جزم کردهاند تا به محض راهیابی به کاخسفید، روند آشتی میان تهران و واشینگتن را که «باراک اوباما،» رئیسجمهور فعلی آمریکا آغاز کرده، متوقف کنند. از سوی دیگر، بسیاری از متحدان آمریکا بدلیل منافع اقتصادی که نزدیکی این دو کشور به همراه خواهد داشت، خواهان ادامه این روند هستند. ایران به احتمال زیاد تا پیش از آغاز به کار رئیسجمهور آتی آمریکا، به یک وزنه ارزشمند جهانی و قدرتی میانجی در مذاکرات دیپلماتیک بینالمللی تبدیل شده است. کشوری که همچنین میتواند بازار مناسبی سرمایهگذاران آمریکایی محسوب شود.
نگارنده گزارش سپس مینویسد: تلاش برای انزوای تهران ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد و به انزوای خود آمریکا در میان متحدانش منجر شود. در مورد کوبا نیز پس از آنکه اوباما به چندین دهه جنگ سرد میان دوکشور پایان داد، شرایط مشابهی بوجود آمده است. تجار آمریکایی اکنون چشم به بازار کوبا دوختهاند و صنعت گردشگری آمریکا نیز بهتازگی روندی رو به رشد یافته است.
یک کارشناس آمریکایی مسائل خاورمیانه در گفتگو با آسوشیتد پرس، اظهار داشت: متوقف کردن سیاستهای آشتیجویانه اوباما بوسیله رئیسجمهور آینده شاید کار آسانی به نظر بیاید، اما تلاش برای منزوی نشدن در جامعه بینالمللی بسیار مشکل خواهد بود. پرسش اساسی که باید مطرح کرد این است: «آیا میتوان دیگر کشورهای جهان را وادار کرد همانگونه که شما میاندیشید، به مسائل نگاه کنند؟»
لغو تحریمهای ایران به عرضه متنوع انرژی در اروپا کمک میکند
" کلودیو دیسکالزی،" مدیر اجرایی شرکت نفت و گاز انی ایتالیا اعلام کرد لغو تحریمهای اقتصادی بر ضد ایران، به متنوع سازی منابع انرژی اروپا کمک خواهد کرد.
وی درباره اینکه ورود مجدد ایران به بازارهای جهانی نفت و گاز به افزایش گسترده عرضه نفت منجر شود، ابراز نگرانی نکرد چرا که این کشور ابتدا به سرمایه گذاریهای اصلی برای بهبود زیرساختهای خود نیاز دارد.
دسیکالزی افزود: برای تحقق جهشی گسترده، شاید به 4 یا 5 سال زمان نیاز باشد و برای اینکه تاثیر واقعی بر بازارهای جهانی داشته باشد، ایران به جذب 150 میلیارد دلار سرمایه گذاری برای توسعه زیرساختهای خود نیاز خواهد داشت.
وی اضافه کرد با توجه به وضع کنونی بازار، 150 تا 200 میلیارد دلار سرمایه گذاری در ایران، نمی تواند در یک لحظه صورت بگیرد.
بانکهای ایرانی از تحریم خارج شدند
سازمان ملل امروز اعلام کرد به دنبال آغاز اجرای برنامه جامع اقدام مشترک و رفع تحریمهای هستهای تهران، بانکها و موسسات مالی ایرانی از فهرست تحریمهای بینالمللی خارج شدند.
این اقدام پس از آن صورت گرفت که یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی با ارائه گزارش به شورای حکام آژانس و شورای امنیت سازمان ملل، تکمیل تعهدات ایران را تائید کرد.
با ارائه این گزارش به شورای امنیت، کلیه قطعنامههای پیشین این شورا علیه ایران لغو شده و طبیعتا باید کلیه تحریمهای مرتبط با برنامه هستهای که از سوی سازمان ملل علیه ایران اعمال شده بود، رفع میشد.
ایرنا:
وزیر اقتصاد آلمان: پایان تحریم ها نقطه عطفی در روابط تجاری تهران - برلین است
«زیگمار گابریل» قائم مقام صدراعظم و وزیر اقتصاد آلمان از اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و پایان یافتن تحریم های مالی و اقتصادی علیه ایران استقبال کرد و آن را نقطه عطف جدیدی در روابط تجاری ایران و آلمان دانست.
خبرگزاری آلمان روز یک شنبه به نقل از «زیگمار گابریل» نوشت: خوشحال هستم که طرف ایرانی در ماه های اخیر نشان داد که در مورد اجرایی کردن توافق هسته ای وین جدی است.
وی با بیان اینکه اینکه احیای روابط تجاری به ویژه روابط مالی و بانکی، روند درازمدتی خواهد بود، تاکید کرد: لغو تحریم ها مبنای خوبی است تا این روند را به صورت پایدار شروع کنیم. لغو تحریم ها همچنین نقطه عطف جدیدی را در روابط تجاری ایران و آلمان به وجود خواهد آورد.
پیش از این، به دنبال توافق هسته ای ایران و 1+5، «زیگمار گابریل» معاون صدر اعظم و وزیراقتصاد و «فرانک والتر اشتاین مایر» وزیر خارجه آلمان به ایران سفر کرده بودند.
«زیگمار گابریل» در کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آلمان که از دوم تا چهارم می در تهران برگزار می شود، شرکت خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، شنبه شب (26 دی ماه 94/16 ژانویه 2016) با انتشار گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره انجام تعهدات هسته ای ایران در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، اجرای تعهدات طرف مقابل (گروه 1+5) یعنی روند لغو تحریم های هسته ای غرب علیه تهران آغاز شد.
«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که ریاست مذاکرات قدرت های بزرگ شامل آمریکا، انگلیس، روسیه، چین، فرانسه و آلمان را با ایران برعهده داشت، دیشب اعلام کرد که همه تحریم های اقتصادی و مالی غرب به موجب گزارش آژانس برداشته خواهد شد.
«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران و فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیشب در بیانیه ای مشترک روز 26 دی را به عنوان روز اجرای برجام اعلام کردند.
تاثیرهای رفع تحریم های ایران برعربستان/شکست سعودی درنبرد«شکستن استخوان ها»
«مجتهد» کاربر معروف اینترنتی که زوایای پنهان آل سعود را فاش می کند، تاکید کرد که برمبنای گزارشی امنیتی، اجرای توافق هسته ای و رفع تحریم های جمهوری اسلامی ایران تاثیرهای زیادی بر سعودی و اقتصاد آن که اکنون با مشکلات زیادی مواجه است، می گذارد.
مجتهد نوشت که در مقدمه این گزارش امنیتی آمده است که رفع تحریم های ایران به معنای بازگشت بخشی از دارائی های بلوکه شده است که قدرت ایران را افزایش می دهد ، قادر خواهد بود روزانه یک میلیون بشکه نفت بیشتر تولید و با گشایش سرمایه گذاری های گسترده می تواند سقوط قیمت نفت را تحمل کند.
این کاربر اینترنتی خاطرنشان کرد که در ادامه گزارش امنیتی ، پیامدهای شدید و تاثیرات سخت رفع تحریم ها بر سعودی و اقتصاد آن به این شرح آمده است:
1- سقوط رتبه اقتصادی سعودی که به طور دوره ای از سوی مراکز جهانی اقتصاد صادر می شود.
2- دریافت وام های اجباری با نرخ بهره بسیار بالا
3- استفاده اجباری از باقی مانده های ذخایر مالی خود با ارزشی کمتر از ارزش واقعی آنها
4- افزایش فشارها بر ارز محلی ( ریال سعودی)
5- اجبار موسسات پولی مانند بانک ها به افزایش نرخ سود برای افزایش درخواست ارز محلی
6- ادامه دفاع از ارز محلی و حمایت از آن با خرید دلار در مقابل ریال سعودی
7- رکود اقتصادی که با کاهش هزینه ها برای طرح های محلی جبران نمی شود
8- خسارت های گسترده بخش خصوص و اخراج بیشتر کارکنان به بهانه بازسازی ساختار و مواجهه با شرایط
9- افزایش درخواست های داخلی برای دریافت ارزهای اصلی خارجی
10- کاهش اقبال به بازارهای مالی مانند بورس که زوال اقتصادی را سرعت می بخشد
11- صندوق های مالی حاکمیتی مجبور می شوند بخشی از سهام خود را برای جبران کسری های فزاینده در بودجه کل بفروشند.
12- کاهش ارزش ریال سعودی در مقابل ارزهای خارجی به ویژه دلار آمریکا
مجتهد در ادامه تاکید کرده است که براساس این گزارش امنیتی ، اوضاع اقتصادی سعودی بسیار بحرانی می شود، زیرا:
1- هیچ افق روشنی برای تلاش سعودی ها برای مهار کاهش فزاینده درآمدهای نفتی با افزایش تولید ایران، عراق و سوریه وجود ندارد.
2- به نظر می رسد فرصتی برای تفاهم با کشورهای تولید کننده خارج از اوپک برای کنترل عرضه اضافی نفت وجود ندارد.
3- به نظر می رسد سعودی در نبرد « شکستن استخوان ها» بازنده شده است زیرا طرف های دیگر در این نبرد از قدرت تحمل بیشتری برخوردار بوده اند.
درپی پایان یافتن تحریم ها،میلیاردها دلار درایران سرمایه گذاری می شود
کارشناسان اقتصادی دراتریش اعتقاد دارند طی روزهای آینده شرکت های بزرگ تجاری دنیا درایران سرمایه گذاری های کلانی می کنند که این خود موجب ارتقای جایگاه اقتصادی ایران دربین کشورهای درجه یک دنیا می شود.
با پایان یافتن تحریم ها یک بازار بسیار قوی اقتصادی درجمهوری اسلامی ایران شکل می گیرد وزیر ساخت های این کشور که نیاز فوری برای بازسازی دارند از طریق بهترین شرکت ها بزرگ دنیا ترمیم می شود.
تحلیل گران واقتصاد دانان اتریشی براین باورند که درآغاز, شرکت هایی مانند توتال وشل فعالیت های خود را مجددا ازسر می گیرند ومیلیاردها دلار دربخش نفت وگاز در این کشور سرمایه گذاری می کنند.
آنها معتقدند رفع تحریم ها مسیرهایی را برای سرمایه گذاران باز می کند که تمایل بسیار زیادی دارند از طریق ایران منابع مالی خود را افزایش دهند.
جمعت 80 میلیونی ایران ومیانگین سنی 30 که 60 درصد این جمعیت را تشکیل می دهد رونق بازار جهانی را افزایش می دهد.
همچنین کالاهای منحصر به فرد غربی با وجود محدودیت های زیادی که وجود دارد، تشنه ورود به بازار ایران هستند.
همچنین کارشناسان پیش بینی کرده اند تا سال 2020 بیش از180 میلیارد دولار در صنعت گاز ونفت ایران سرمایه گذاری می شود. همچنین حجم مبادله درسال با کشورهای اروپای به 30 تا 50 میلیارد دلار خواهد رسید.
آغاز اجرای برجام به منزله رشد اقتصادی درتمام جهان است ومی تواند ارزآوری بسیار زیادی برای شرکت های قدرتمند اروپایی به همراه داشته باشد.
دیوار تحریم ها سرانجام با اجرایی شدن برجام وتایید آژانس بین المللی انرژی اتمی پس از سال ها بحران آفرینی های واهی علیه ایران شنبه شب فروریخت ودنیا به اعتراف بسیاری از مقامات ارشد کشورها، به حقوق ملت ایران ودیپلماسی تهران و گروه 1+5 ادای احترام کرد.
اجرای توافق هسته ای با قرائت بیانیه نهایی بین ایران و1+5 آغاز شد و درپی آن اوباما رئیس جمهوری آمریکا واتحادیه اروپا لغو تحریم ها را اعلام کردند تا دیپلماسی تدبیر وامید به سرانجام رسیده وبا دفاع ازحقوق هسته ای ملت ایران، این حق به رسمیت شناخته شود.
آسوشیتدپرس: اجرای برجام به حل مناقشه های خاورمیانه کمک می کند
خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: بهبود روابط ایران و آمریکا در پی اجرای توافق هسته ای (برجام) می تواند به حل بسیاری از مناقشه های خاورمیانه کمک کند.
در حالی که توافق هسته ای با ایران اجرایی شده است برخی از کشورهای خاورمیانه از جمله عربستان و همچنین رژیم صهیونیستی بیم دارند که ایران ممکن است در مورد آنچه آنها مداخله ایران در منطقه می دانند ، تهاجمی تر عمل کند.
آسوشیتدپرس افزود: این در حالی است که دشمنی ایران با گروه تروریستی «داعش» از سال 2014 این کشور را در جانب ائتلاف برای مبارزه با داعش قرار داده است.
بر اساس این گزارش ، دولت عراق از اجرای توافق هسته ای استقبال کرده که این امر حاکی از آن است که اجرای توافق می تواند به حل بسیاری از مناقشه های منطقه کمک کند.
آسوشیتدپرس در ادامه این گزارش به واکنش برخی از کشورهای منطقه و همچنین واکنش رژیم صهیونیستی به اجرای برجام اشاره کرد.
در همین حال ، خبرگزاری رویترز روز یکشنبه به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد که دولت باراک اوباما مایل است امکان همکاری با ایران درباره سایر مسائل جهانی را نیز آزمایش کند و مذاکرات درباره سوریه را مهمترین موضوع در این زمینه می داند.
این مقام آمریکایی که خواست نامش ذکر نشود همچنین از مبادله زندانیان بین آمریکا و ایران در برابر انتقاد جمهوریخواهان دفاع کرد.
وی افزود: اگر برخی افراد می خواهند بگویند که طرفدار باقی ماندن این آمریکایی ها در زندان هستند ، بگذار بگویند ، اما حقیقت این است که این فرصتی بود که آنان را به خانه بیاوریم.
از سوی دیگر ، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی که تمام تلاش های چند سال اخیر خود و لابی این رژیم در آمریکا برای شکست مذاکرات هسته ای را بر باد رفته می بیند ، روز یکشنبه ادعا کرد: سیاست اسراییل همان طور که در گذشته بوده و در آینده نیز دقیقا چنین خواهد بود، اجاره ندادن به ایران برای دسترسی به سلاح های هسته ای است.
وی افزود: اسراییل آماده رویارویی با هرگونه تهدیدی است.
این در حالیست که رژیم صهیونیستی تنها واحد سیاسی دارنده قدرت هسته ای در خاورمیانه است و بنا بر نظرسنجی های متعدد ، بسیاری از مردم منطقه و جهان این رژیم را عامل اصلی بی ثباتی می دانند.
عمان: لغو تحریم های ایران شبح جنگ در منطقه را از بین برد
خبرگزاری رویترز گزارش داد: یک مقام ارشد دولت عمان روز یکشنبه ضمن استقبال از اجرایی شدن برجام گفت که با لغو تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران، شبح جنگ در منطقه از بین رفته است.
خبرگزاری رویترز به نقل از یوسف بن علوی وزیر مشاور در امور خارجی عمان نوشت: لغو تحریم های بین المللی ایران، افق های صلح در منطقه را تقویت خواهد کرد و خطر جنگ را پایان می دهد.
وی گفت: تلاش برای ایجاد امنیت و ثبات منطقه روز گذشته با تصمیم قدرت های جهانی و سازمان ملل در رفع تحریم های اعمال شده علیه ایران، تقویت و مستحکم شد و می توان گفت که اکنون شبح جنگ از بین رفته است.
تاکنون بسیاری از کشورها و سازمان های بین المللی از شروع اجرای برجام و لغو تحریم های اعمال شده علیه ایران استقبال کرده اند.
بامداد امروز اجرای برجام به طور رسمی اعلام و به دنبال آن تحریم های ظالمانه اعمال شده اتحادیه اروپا و آمریکا علیه کشورمان رفع شدند.
نظر شما