اشاره غیرمستقیم به حوادث واقعی نقطه قوت «کیمیا» است/ مخاطبان ما عجول اند

خبرگزاری شبستان: سوگل طهماسبی گفت: «کیمیا» روایت داستانی یک خانواده است و در حاشیه پرداختن به این داستان و در سنین مختلف کاراکتر اصلی سریال، وقایع انقلاب و جنگ تحمیلی نیز روایت می شود.

«سوگل طهماسبی» بازیگر نقش «نرگس» در سریال «کیمیا» در گفت‌وگو با خبرنگار تلویزیون شبستان درباره اینکه در نیمه‌های داستان کیمیا ارتباط گیری سریال با مخاطب بهتر شده است و اینکه آیا «کیمیا» این ارتباط را با مخاطب حفظ می‌کند یا خیر، بیان کرد: من فکر می‌کنم که این ارتباط بهتر و عمیق‌تر هم خواهد شد، چراکه وقتی با زندگی یک فرد تا 50 سالگی وی زندگی می‌کنیم، مسلماً حس نزدیکی بیشتر و ملموسی خواهیم داشت.

 

وی درباره ایفای نقش یک دختر انقلابی گفت: اولین باری بود که در چنین نقشی بازی می‌کردم و احساس خوبی داشتم. انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی اتفاقات بزرگ در تاریخ کشور ما است که باید به تصویر کشیده شوند چراکه هم‌نسلان من این وقایع را به چشم ندیده‌اند. همچنان که بچه‌های دهه 70 در طی این مدت بوده‌اند که پیغام‌هایی را با این مضمون برای آقای افشار می‌فرستادند که ما این وقایع را ندیدم اما با سریال «کیمیا» آنها را درک کردیم. خدا را شکر که این سریال تا الان توانسته توجه حدود 80 درصد از جامعه را به خود جلب کند.

 

 

رسیدن به نقش «نرگس» کمی سخت بود/ خاطرات جواد افشار کمک‌مان می‌کرد

طهماسبی درباره ایفای نقش «نرگس» نیز توضیح داد: رسیدن به این نقش کمی برایم سخت بود، چون من در آن دوران نبودم ولی اینقدر فیلمنامه آقای بهبهانی‌نیا و خانم پارسافر، کامل بود که مسیر مستقیم را نشان می‌داد. البته راهنمایی‌های آقای افشار هم کم نبود و وی برای ما خاطره تعریف می‌کرد و ما هم درگیر این خاطرات شده بودیم، چون آقای افشار در زمان انقلاب دقیقاً در همین سنین بودند. این خاطرات بسیار به ما در ایفای نقش کمک کرد، البته خود بازیگر هم باید در ایفای نقشش تلاش داشته باشد اما نویسنده و کارگردان مکمل این تلاش‌های بازیگر هستند.

 

نپرداختن مستقیم به حوادث واقعی از نقاط قوت «کیمیا» است

وی در پاسخ با سوال خبرنگار شبستان مبنی بر اینکه در سریال کیمیا اتفاق جالبی افتاده و آن اینکه خیلی به صورت مستقیم به شاه، طاغوت، انقلاب، رهبران و ... پرداخته نشده و بیشتر وارد زندگی مردم شده است. به نظر شما این ضعف سریال محسوب می شود یا قوت؟ گفت: به نظر من این اتفاق، نقطه قوت سریال است، چراکه ما داستان زندگی یک خانواده را در زمان انقلاب و دفاع مقدس روایت می‌کنیم و دلیلی وجود ندارد که خود انقلاب یا جنگ را به تصویر بکشیم و حال اینکه به این صورت فیلمی در مورد انقلاب و جنگ خواهیم داشت. اما «کیمیا» روایت داستانی یک خانواده است و در حاشیه پرداختن به این داستان و در سنین مختلف کاراکتر اصلی سریال، انقلاب و جنگ تحمیلی نیز رخ داده است.

 

بازیگر سریال «کیمیا» درباره اینکه آیا نقش «نرگس» زیادی خوب نیست و اغراق شده نیست؟ اظهار کرد: اتفاقاً به نظر من «نرگس» مثبت مطلق نیست و در مواقعی اشتباهاتی دارد که از او بعید است و اتفاقاً فکر می‌کنم نویسنده خیلی زیرکانه به این نقش پرداخته ‎است برای مثال یک انقلابی، مطمئناً اعلامیه با دست خط دوستش را چاپ نمی‌کند! که نرگس این اشتباه را با دست خط کیمیا انجام می‌دهد.

 

بحث دراماتیک داستان «کیمیا» برایم جذاب بود

وی در پاسخ به این سوال که آیا این گونه روایت‌های عاشقانه که یک خانواده مذهبی درگیر آن می‌شوند برایتان جالب بود یا خیر، گفت: برایم کشش دراماتیک داشت و وقتی فیلمنامه را خواندم احساس کردم چقدر چالش برانگیز است و در زمانی که سر کار بودیم و تنها 85 قسمت از فیلمنامه را خوانده بودم، اینقدر بحث دراماتیک داستان برایم جذاب بود که برای من مثل خواندن داستان شبانه شده بود.

 

طهماسبی در پاسخ به اینکه آیا این نوع روایت واقعی به نظر می‌رسد یا خیر، نیز بیان کرد: ما در یک سریال تلویزیونی کار می‌کنیم و به هر حال در این قاب شیشه‌ای یکسری واقعیات را نمی‌توانیم نشان دهیم و باید یکسری جذابیت‌های بصری برای بیننده برای کشش داستان ایجاد کنیم؛ بنابراین مطمئناً وقتی این جذابیت به کار اضافه می‌شود شاید کمی از واقعیت فاصله بگیریم. البته رفتار یک خانواده مذهبی در «کیمیا» نرمال است و خیلی هم دور از ذهن نیست.

 

مخاطبان ما کمی عجول هستند و عادت کرده‌اند جزئیات ببینند

وی در این خصوص تصریح کرد: البته اگر قرار باشد مسائل روزمره عیناً در سریال باشد که فایده ندارد چراکه همه آن را می‌بینند، بنابراین فیلمساز باید گلچینی از زندگی یک فرد را به صورت پازلی کنار هم بچیند تا مجموعه تلویزیونی تولید شود. متاسفانه مخاطبان ما کمی عجول هستند و عادت کرده‌اند که تمامی مراحل یک رویداد را در قاب ببیند در صورتی نیازی به نمایش تمامی جزئیات زندگی کیمیا در یک مجموعه وجود ندارد.

 

تولید اثری خوب، سبب برنده شدن ما در رقابت با شبکه‌های ماهواره‌ای می‌شود

طهماسبی که در جشنواره فیلم عمار به خاطر بازی در فیلم «هنگامه» لوح تقدیر بازیگری دریافت کرد، در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان مبنی بر اینکه شما به عنوان بازیگر تلویزیون و سینما چقدر خودتان را در رقابت با مهمانان ناخوانده یعنی شبکه‌های ماهواره‌ای می‌بینید؟ راهکار پیشنهادی شما برای این مساله چیست و در راه برنده شدن در این رقابت چقدر تلاش می‌کنید؟ گفت: به نظر من ما خودمان این شبکه‌ها را بزرگ می‌کنیم، مثلاً وقتی که روی جلد یک مجله تصویر یک بازیگر ترک با بیوگرافی وجود دارد، خواننده ترغیب به خواندن در مورد وی می‌شود و در ادامه نیز سریال این بازیگر را ببیند. چرا تصاویر بازیگران ایرانی نباید روی جلد مجلات باشد و اتفاقاتی از این دست سبب می‌شود که خودمان را کوچک و آنها را بزرگ ببینیم.

 

وی در ادامه بیان کرد: در این راستا لازم نیست رقابتی بین ما و شبکه های ماهواره‌ای ایجاد شود و مهم این است که ما یک سریال خوبی بسازیم که برای بیننده قابل لمس و درک باشد و وقتی با کاراکترهای سریال احساس همذات پنداری کرد، ما به نقطه موفقیت رسیده‌ایم. که ما در سریال کیمیا خداراشکر به 90 درصد بیننده رسیده‌ایم.

 

این بازیگر جوان در پایان در پاسخ به این سوال که در حال حاضر که دسترسی به تولیدات خارجی بسیار آسان شده است آیا کار را برای همه از جمله بازیگران سخت‌تر نکرده است؟ گفت: چرا کار سخت شده است، اما جذابیت کار در این است که رقابت بیشتری صورت می‌گیرد و ما بازیگران هم باید چند برابر تلاش کنیم. در سریال «کیمیا» نیز همه با هم تلاش کردیم تا کار خوبی از آب درآید.

 

گفت‌وگو: آزاده فضلی

 

 

کد خبر 516011

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha