به گزارش خبرگزاری شبستان ،به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، سید عمادالدین قریشی گفت: ابوالقاسم حالت از طنزپردازان بزرگ ایران بود كه تقریباً چهار نسل در مطبوعات طنز حضور داشتند. او از سال ۱۳۱۷ همكاری خود را با مجله معروف فكاهی توفیق آغاز كرد و بحر طویلهای خود را با امضای هدهد میرزا و اشعارش را با اسامی مستعار خروس لاری، شوخ، فاضل ماب و ابوالعینك به چاپ میرساند.
این نویسنده ادامه داد: این كتاب در سال 91 آماده شد ولی به علت اینكه كمی اصلاحات داشت احتیاج بود كمی تعدیل شود كه نهایتاً پیوستهای تصویری به آن اضافه شد. این تصاویر بسیار پراهمیت بود. طبعاً این تصاویر بهسختی فراهم شدند كه بعضی از این تصاویر از خارج كشور تهیه شد. ضمن اینكه خیلی از كتابهای ایشان نایاب هستند. نزدیك به 30 عنوان كتاب در حوزه طنز ایشان دارند و طبیعتاً حجم كار بالا بود.
قریشی گفت: ابوالقاسم حالت چهره بسیار شناختهشدهای بین طنزپردازان نسل اول است و شعر سرود جمهوری اسلامی هم از سرودهای ابوالقاسم حالت است.
وی اظهار داشت: دهه هشتاد دوره شكوفایی مجدد طنزپردازها بود، در آن سال دفتر طنز راهاندازی شد و جشنوارهها و شبشعرهایی با عنوان در حلقه رندان برگزار میشد كه تمام اینها بهنوعی برنامههای آموزشی طنز بودند و باعث شد آن سالها طنزپردازهای خوب و موفقی شروع به كار كنند.
قریشی افزود: ولی الان طنزپردازان روزنامهای گونههای فاخری نیستند و بهنوعی تب و جریان بهحساب میآیند كه یكباره فراگیر میشود و بعد فروكش میكند. ازاینرو مطالعه آثار خوب و برگزیده كلاسیك و نقد و بررسی آنها از اهمیت بالایی در جهت تربیت یك هنرمند خوب برخوردار است و این كتاب از این جهات میتواند ارزشمند باشد و بهنوعی خوب است كه تمام طنزپردازان نیمنگاهی به آثار این بزرگان داشته باشند.
نظر شما