به گزارش خبرنگار سینما وتلویزیون شبستان، محمد رحمانیان به همراه تعدادی از عوامل فیلم سینمایی «سینما نیمکت» که در بخش هنر و تجربه فیلم فجر پذیرفته شده، ظهر امروز در پردیس سینمایی «چارسو» در یک نشست رسانهای حاضر شد و انتقاداتی را در خصوص هیات انتخاب سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر مطرح کرد.
وی با تاکید بر اینکه از اظهارات فریدون جیرانی و علیرضا شجاعنوری در خصوص کیفیت آثار پذیرفته نشده در سودای سیمرغ و نگاه نو این دوره ناراحت شده اظهار داشت: انتخاب های فیلمها در این دوره از جشنواره فجر به شدت سیاسی بوده است. البته من این تجربه را در تئاتر داشتم اما نمیدانستم که در سینما نیز وضع به این صورت است. در حقیقت چیزی که در رابطه با جشنواره فیلم فجر من را آزرده خاطر کرد سخنانی بود که اعضای هیات انتخاب در تلویزیون مطرح کردند.
کارگردان نمایشهای «فنز» و «هامونیها» افزود: با آنکه این افراد فکر می کنند در درون دیوارهای آهنی دست به انتخاب آثار زدهاند اما ما از اتفاقات رخ داده آگاهیم و می دانیم که ماموریت یکی از ایشان کدگزاری بر روی نقشها و تفسیر و معادل سازی آنها بوده است. در حالی که انتقاد فیلم به دوره سالهای ۶۸ تا ۷۲ کاملا واضح و روشن است نیاز به چنین کاری نبوده و اگر بنا بر این کدگزاریها باشد من می توانم کلیه آثار سینمای ایران را به همین وسیله غیر قابل پخش اعلام کنم.
وی ضمن تحسین گروه هنر و تجربه،از حضور اثرش در این گروه انتقاد کرده و افزود: فیلم من نه هنری خاص و نه تجربه ای ویژه را رقم زده و بنابراین حضورش در این گروه که آثاری همچون «ماهی و گربه» و «روز مبادا» در آن حضور داشته اند نقض غرض است.
رحمانیان در بخش دیگری از سخنانش ضمن پرهیز دادن عوامل برنامه «هفت» از شوخی با سخنانش در این جلسه، اظهار داشت:این جلسه برای ما جدی بوده و سخنان جدی را هم در آن طرح کرده ایم که اگر عوامل این برنامه پاسخی به آن دارند بگویند اما اگر با صحبتهای ما شوخی یا آن را مسخره کنند، این مجوزی است تا ما هم آنچه را در مورد آنها و خانواده شان می دانیم بر زبان بیاوریم گرچه روزنامه ای در اختیار نداریم اما این امکان در فضای مجازی وجود دارد.
این کارگردان در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران، اظهار داشت: اگر از ترکیب هیات انتخاب اطلاع میداشت اثرم را برای جشنواره فجر ارسال نمی کردم.
کارگردان «سینما نیمکت»در پاسخ به خبرنگار شبستان مبنی بر اینکه حال که بعد از سی و چهارسال هنوز هم انتقاداتی از این دست در خصوص جشنواره فیلم فجر مطرح می شود،چه باید بکنیم تا این روند بهتر شود، پاسخ داد: در کشور سیاست زده ما، مسائل جشنواره فیلم فجر مرتفع نخواهد شد و تغییری نخواهد کرد و همیشه افرادی هستند که وظیفه نظارتی خود را انجام می دهند که البته جامعه هنری هم از آنها توقع زیادی ندارد اما معتقدم در سینما باید تصمیم گیریها هنرمندانه تر صورت بگیرد و برگزاری چنین جلساتی و تکرار و باین انتقادات ممکن است در بهتر شدن شرایط در درازمدت کمک کند.
تورج منصوری، تهیه کننده و مدیر تصویر برداری این اثر سینمایی هم در ادامه در همین ارتباط گفت: شاید اگر جشنواره فیلم فجر همانند آنچه در اسکار اتفاق می افتد، به قضاوت آثار نمایش داده شده در طول یکسال بپردازد حواشی کمتری ایجاد شود چرا که در حال حاضر تقاضای هنرمندان از جشنواره «دیده شدن» اثرشان است اما در آن وضعیت قضاوتها حرفه ای تر خواهد شد و مسائل خارج از سینما کمتر در آن دخیل خواهند شد.
مهتاب نصیرپور بازیگر این اثر سینمایی هم در ادامه این بحث اظهار داشت: اگر جشنواره فجر به این سمت حرکت کند نقش رسانه ها هم پر رنگ تر خواهد شد همانطور که شاهدیم در گلدن کلوب و حتی اسکار،انتخاب اصحاب رسانه تاثیر به سزایی در نتایج دارد.
فردین خلعتبری آهنگساز «سینما تیکت» هم در این بحث شرکت کرده و افزود: با یک سوال سخنانم را پی می گیرم و آن اینکه آیا تا به حال دیده اید که اعضای هیات انتخاب جشنواره فجر اعلام کنند که تنها پنج اثر را واجد ویژگی های هنری برای راه یابی به بخش مسابقه دیده اند؟ نه! چون باید حتما بیست و دو فیلم به این بخش راه یابند پس اگر آثار کمتر و یا بیشتر از این تعداد واجد این ویژگی ها باشند انتخابها مسئله دار می شوند. بنابراین باید نگاه هنری تری به این جشنواره بشود.
در کنار محمد رحمانیان، تورج منصوری تهیه کننده و مدیر فیلمبرداری، فردین خلعتبری آهنگساز، حسن ایوبی تدوینگر، محسن شاه ابراهیمی مشاور هنری، امیررضا معتمدی مسئول جلوههای ویژه، آنا ثانی طراح لباس، حسین عرفانی، علی عمرانی، رضا ناجی، اشکان خطیبی، مهتاب نصیرپور، اصغر پیران، رامین پورایمان بازیگران فیلم در این نشست حضور داشتند.
نظر شما