اقدامي براي جذب ۵۰ درصد بي سوادان بيرجند انجام نشده است

خبرگزاری شبستان: مدیر آموزش و پرورش بیرجند با اشاره به اينکه شاخص سواد شهرستان بیرجند ۹۸ درصد است، گفت: تاکنون ۵۰ درصد از بی‌سوادان بیرجند جذب شده‌اند ولي برای مابقی هنوز اقدامی صورت نگرفته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، سید حسین سجادی‌نژاد ظهر امروز (26 دی) در شورای پشتیبانی سوادآموزی شهرستان بیرجند اظهار داشت: آگاهی، علم و ارتقای شاخص‌های یک جامعه با داشتن سواد آن جامعه سنجیده می‌شود.

 

وی با اشاره به دستور کار اول جلسه، افزود: هرساله سهمیه‌ای برای آموزش و پرورش در حوزه سوادآموزی تعریف می‌شود که در این شورا باید مشخص و به دستگاه‌های ذیربط اعلام شود.

 

مدیر آموزش و پرورش بیرجند با اشاره به سیستم سناد دانش‌آموزی در شناسایی دانش‌آموزان بی‌سواد، افزود: در این سیستم هر فردی که خود اظهار باسوادی کرده باشد امکان جذب وی در کلاس‌های سوادآموزی وجود ندارد.

 

شاخص سواد شهرستان بیرجند 98 درصد است

سجادی‌نژاد تصریح کرد: در سال 58 شاخص سواد در شهرستان بیرجند زیر 50 درصد بوده در حالی که این رقم در حال حاضر نزدیک به 98 درصد است.

 

وی با بیان اینکه شاخص سواد شهرستان بیرجند با احتساب مهاجرین و افرادی است که خود اظهار باسوادی کرده‌اند تعيين شده است، ادامه داد: بر اساس شاخص‌های بی‌سوادی، فردی را می‌توان به عنوان بی‌سواد مطلق تلقی کرد که توانایی خواندن و نوشتن ندارد.

 

مدیر آموزش و پرورش بیرجند از حضور 256 نفر در کلاس‌های سوادآموزی این شهرستان خبر داد و گفت: معاونت سوادآموزی برای فراموش نکردن خواندن و نوشتن دوره انتقال و برای ارتقای فرهنگ عمومی سوادآموزان و فراگرفتن نحوه بهتر زیستن در جامعه، دوره‌های تحکیم سواد را برگزار می‌کند.

 

بهره‌مندی 556 نفر در بیرجند از خدمات سوادآموزی

سجادی‌نژاد اذعان داشت: در حال حاضر 556 نفر در بیرجند از خدمات معاونت سوادآموزی بهره‌مند هستند که از این میان 256 نفر در حال سوادآموزی، 151 نفر در دوره انتقال و 149 نفر در دوره تحکیم سواد مشغول به فراگیری آموزش‌های لازم هستند.

 

وی ادامه داد: یک هزار و 429 نفر از اولیای دانش‌آموزان بیرجند بی‌سواد هستند که از این تعداد 520 نفر بی‌سواد مطلق شناسایی شده‌اند.

 

اقدامي براي جذب ۵۰ درصد از بي سودان انجام نشده است

مدیر آموزش و پرورش بیرجند با بیان اینکه هرچه شاخص سواد در یک جامعه بالاتر باشد، تحقق برنامه‌ها و اهداف در آن جامعه دشوارتر است، اظهار داشت: تاکنون 50 درصد از بی‌سوادان بیرجند جذب شده‌اند و برای مابقی هنوز اقدامی صورت نگرفته است.

 

سجادی‌نژاد بیان داشت: نهادهایی مانند کمیته امداد، بهزیستی و بسیج می‌توانند کمک شایانی در شناسایی افراد بی‌سواد داشته باشند و در قالب تفاهم‌نامه برای آموزش سواد به این افراد مشارکت کنند.

 

وی دستور کار دوم جلسه را شناسایی و جذب بی‌سوادان گروه 10 تا 49 سال تحت پوشش نهادهای حمایتی عنوان کرد و ادامه داد: در این راستا دستگاه‌های مربوطه تاکنون همکاری و تعامل بین‌بخشی بالایی در سطح شهرستان داشته‌اند.

 

مدیر آموزش و پرورش بیرجند با اشاره به اهمیت شناسایی و جذب بی‌سوادان روستایی و عشایری، تصریح کرد: در شورای پشتیبانی سوادآموزی همواره این نگرانی وجود دارد که اگر در جذب و شناسایی بی‌سوادان مراقبت نداشته باشیم، ایجاد بی‌سوادی در مدارس امکان‌پذیر خواهد بود.

 

سجادی‌نژاد اظهار داشت: خراسان جنوبی به عنوان استان پایلوت در انسداد مبادی بی‌سوادی انتخاب شده بنابراین انتظار ملی می‌رود که دانش‌آموزی در دوره آموزش عمومی ترک تحصیل نکند.

 

وی با اشاره به قانون الزام‌آور بودن آموزش عمومی برای همه افراد جامعه، افزود: متأسفانه اگر دانش‌آموزی در مدرسه ترک تحصیل کند، مدیر و معاونان مدرسه هیچ اهرمی برای برگرداندن آن دانش‌آموز ندارند.

 

اخراج دانش‌آموز به دلیل نپرداختن شهریه ممنوع است

مدیر آموزش و پرورش بیرجند با اشاره به تحصیل اتباع بیگانه در مدارس سطح شهرستان، اذعان داشت: هزینه تحصیل دانش‌آموزان اتباع بیگانه در مدارس شهرستان 40 هزار تومان است و هیچ فردی حق ندارد دانش‌آموز لازم‌التعلیمی را به خاطر شهریه از مدارس اخراج کند.

 

سجادی‌نژاد گفت: هر دانش‌آموز اتباع بیگانه در آینده می‌تواند به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشور خود محسوب شود.

 

 

 

کد خبر 515685

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha