به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، مرضیه گرد، رییس سازمان مدارس غیردولتی، توسعه مشارکت های مردمی و خانواده در نشست خبری امروز گفت: آموزشوپرورش مجموعه فرادستگاهی است و یکی از بهترین قوانین مترقی آن قانون شوراهای آموزش و پرورش است.طی سالهای اخیر شوراهای آموزش و پرورش با حضور استانداران و فرمانداران و دبیری مدیران کل آموزش و پرورش فعال بودند.
گرد با بیان اینکه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش جایگاه ویژهای را برای شوراها در نظر گرفته است افزود: از قابلیتهای موجود در قانون استفاده میکنیم.در پنج حوزه کمیتههای تخصصی را در شوراهای آموزش و پرورش تشکیل دادیم که عبارتند از آموزشی، پرورشی، تندرستی و سلامت، اداری و پشتیبانی و پژوهشی. تلاش ما این است تا در شوراها تعامل بیشتر با استانداران، نمایندگان ائمه جماعات، نمایندگان اولیاء و صاحبنظران تعلیم و تربیت شکل گرفته و مسایل منطقهای بررسی شود.
وی خاطر نشان کرد: مسائل آموزشی هر منطقه توسط دبیر شورا در جلسات شورای آموزش و پرورش مطرح میشود و با حضور استاندار و فرماندار مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.در شوراهای آموزش و پرورش بسیج امکانات برای حل مسایل و مشکلات آموزشی و تربیتی مدنظر است. تعداد 679 شورای آموزش و پرورش در کل کشور وجود دارد که 9 هزار و 482 عضو صاحب نظر و تصمیمگیرنده در آن حضور دارند و سال گذشته تعداد 277 شورا در سطح استانها تشکیل شد.
رییس سازمان مدارس غیردولتی، توسعه مشارکت های مردمی و خانواده تصریح کرد: شوراهای آموزش و پرورش سال گذشته 38 هزار و 659 مصوبه داشت و تعداد 33 هزار و 714 مصوبه اجرایی شد معتقد به تفویض اختیارات به استانها هستیم تا از طریق شوراها مشکلات آموزشی حل شود.
وی با اشاره به وضعیت مدارس هیئت امنایی گفت: رویکرد اصلی در این مدارس تأمین اعتبارات از سوی هیئت امناست و نباید از خانوادهها پولی گرفته شود و تلاش میکنیم تا روند حاکم بر این مدارس را اصلاح کنیم.هیئت امنای مدرسه باید مسایل مالی را حل کنند و فشاری بر دوش خانوادهها نباشد. کمیته نظارت و کیفیتبخشی به مدارس هیئت امنایی تشکیل شده است و در پایان هر سال تحصیلی این مدارس را ارزیابی میکند.هر مدرسهای که نتواند کیفیت را افزایش دهد باید به وضعیت قبل بازگردد و مدیر مدرسه موظف است تا وضعیت مدرسه را عادی اعلام کند.
گرد بیان کرد: متاسفانه هم اکنون برخی مدارس هیئت امنایی تحت عنوان فعالیتهای فوق برنامه از مردم هزینه دریافت میکنند اما ما تأکید داریم بدون اتکا به خانوادهها و دریافت هزینه از آنها مدرسه را اداره کنند.در ارزیابیها مشخص شد، دریافتی برخی مدارس هیئت امنایی از خانوادهها بسیار اندک است اما یک مدرسه هیئت امنایی نیز هزینه یک میلیاردی از خانوادهها بابت فعالیت های فوق برنامه دریافت کرده است.همچنین برخی از مدارس هیئت امنایی که کیفیت خود را افزایش ندادهاند در آستانه لغو مجوز و تبدیل به وضعیت عادی قرار گرفتهاند و پیشنهاد انحلال مدارس هیئت امنایی نیز داده شده است.
گُرد با اشاره به حضور نمایندگان شهرداری و سازمان مدیریت در جلسات شورای آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: اگر بندهای قانونی درآمدزایی برای آموزش و پرورش محقق شود، بسیاری از مشکلات مدارس حل میشود.
وی درباره سهم آموزش و پرورش از درآمد شهرداریها نیز بیان کرد: این موضوع یک قانون است. اما در برخی استانها برای تحقق آن با مشکل مواجه هستیم. در بسیاری از مناطق با استفاده از این درآمد میتوانیم توانایی بالایی داشته باشیم و هزینههای نوسازی مدارس را پرداخت کنیم.
به گفته رییس سازمان مدارس غیردولتی، توسعه مشارکت های مردمی و خانواده در شش ماه اخیر 42 میلیارد تومان از محل درآمد شهرداریها وصول شده است. در مجموع ۱۳۰۷ میلیارد تومان در سال گذشته از قانون شوراهای آموزش و پرورش در آمد وجود داشته است.
نظر شما