به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست ارزیابی سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم امروز 26 دی ماه با حضور حجت الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه و حبیب مهکام، علی اکبر حنیفی و سیدمحسن موسوی بلده اساتید داوران بین المللی قرآن کریم در سالن کنفرانس خبرگزاری بین المللی قرآن برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی در ابتدای نشست به تشریح روند و کیفیت برگزاری سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم پرداخت و گفت: آخرین تغییرات آیین نامه داوری مسابقات قرآن مربوط به شش سال پیش است. بنابراین یکی از توقعات اساتید، داوران و متسابقین، تدوین آیین نامه جدید بود به همین دلیل از خردادماه 94 پیش نشستی با حضور 50 استاد و داور برجسته در قم به منظور تدوین این آیین نامه برگزار شد.حدود 20 درصد آیین نامه پیشین دستخوش تغییر شد و نکات مدنظر اساتید که در 5 کارگروه مطرح شده بود در آن لحاظ شد.
رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف خاطرنشان کرد: امسال برای نخستین بار آیین نامه جدید مسابقات در سی و هشتمین دوره رقابت های کشوری اجرا شد که یکی از آنها لحاظ شدن الگوی سطح بندی است. طبق این الگو نفرات برتر در قالب ممتاز و عالی معرفی می شوند. طبق الگوی سطح بندی در سی و هشتمین دوره مسابقات قرآن کریم به تمام نفرات ممتاز و عالی جوایز معنوی و مادی اهدا شد که به نوبه خود موجب افزایش انگیزه و کاهش استرس شد.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی با اشاره به عدم نمایش تصاویر محل مسابقات در اتاق داوران که زمینه ساز رعایت حداکثری عدالت در داوری رقابت ها بود، گفت: از جمله اقدامات دیگر برای تحقق حداکثری عدالت، برگزاری الگو برای تمام نفرات برتر استانی به منظور حضور موفق در مسابقات سراسری است که طی آن متسابقینی که شاید به دلیل بعد مسافت به اساتید برجسته دسترسی ندارند بتوانند تازه ترین آموزش ها را دریافت کنند.
وی با اشاره به حضور اساتید در خلال برگزاری رقابت ها به منظور ارایه نظرات کارشناسی که سی و هشتمین دوره مسابقات را به یک کارگاه آموزشی وسیع برای تماشاچیان، متسابقین، شنوندگان و بینندگان تبدیل کرد، افزود: به منظور توسعه فعالیت های قرآنی 40 کارگاه از 125 محفل قرآنی در حاشیه مسابقات از سراسر استان کرمانشاه برگزار شد.
رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف با اشاره به حادثه تلخ منا و شهادت 5 تن از نخبگان قرآنی که موجب تاسف و تاثر همگان شد، خاطرنشان کرد: برگزاری سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن به نام قاریان مهاجر الی الله و با حضور خانواده شهدای قرآنی و نمایندگان عتبه عباسی (ع) و همچنین اجرای ارزشمند گروه میعاد قم فضای فرهنگی و معنوی مسابقات را افزایش داد و نام نخبگان قرآنی را زنده نگاه داشت.
وی تجلیل از پیشکسوتان قرآنی دهه 60 را جزو برنامه های ترویجی - تبلیغی مسابقات کشوری قرآنی خواند و ادامه داد: در سه اختتامیه بخش های مختلف سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم از مقام اساتید و علمای قرآنی مانند آیت الله مویدی قمی و استاد علامی، تجلیل به عمل آمد.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی برگزاری مسابقات سراسری در سه بخش مجزا را موجب کاهش هزینه ها و افزایش کارایی متسابقین دانست و گفت: راه اندازی کانال تلگرامی، پخش زنده مسابقات از شبکه های صدا و سیما را جزو اقدامات تبلیغی - ترویجی موثر سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن بود.
وی با اشاره به برگزاری مسابقات کشوری در استان های مختلف افزود: گاهی به دلیل کمبود زیرساخت ها برخی مشکلات برای اساتید، داوران، متسابقین و عوامل اجرایی پیش می آید که در دوره اخیر فاصله زیاد محل مسابقات تا محل اسکان از جمله آنها بود.
رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف با بیان اینکه تلاش داریم مسابقات سراسری در فصول سرد سال برگزار نشود، گفت: طبق برنامه ریزی ها دوره های آتی مسابقات در شهریورماه یا مهرماه برگزار می شود. برای نمونه سی و نهمین دوره مسابقات قرآن کریم مهرماه 95 در گیلان برگزار می شود.
نظر شما