محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت با بیان اینکه اقتدار علمی لازمه پیشرفت است اظهار کرد: پيشرفت واقعى كشور جز با پيشرفت علم امكانپذير نيست پيشرفتی درونزا كه متّكى به استعداد درونى يك ملّت باشد.
وی با بیان اینکه بايد استعدادهاى نخبه را شناسائى و تربيت كنيم افزو: در صورتی که این نخبگان خود نخبهساز و نخبهپرور شوند حالت درونزائى به وجود خواهد آمد و كار پيشرفت خواهد كرد.
جعفری در ادامه با اشاره به هستههای پژوهش کانونهای مساجد اذعان کرد: هستههای پژوهش کانونهای فرهنگی مساجد با بهره مندی از ظرفیتها و قابلیتهای جوانان متدین و انقلابی میتوانند به عنوان سرمایههای ارزشمند کشور در عرصه علمی مطرح شوند.
وی تصریح کرد: این هستهها در صورت هدایت صحیح مبتنی بر یک نقشه هدفمند و جهتمند کمک بزرگی به توانمندسازی کانونهای فرهنگی هنری مساجد در احیای کارکردهای واقعی فرهنگی تبلیغی مساجد کرده و گام موثر و هدفمندی در مسیر تحقق مسجد طراز اسلامی بر میدارند.
جعفری با بیان اینکه هستهها به دلیل عدم حمایت مادی و معنوی کامل از شرایط و امکانات مناسب و کافی برخوردار نیستند گفت: باید با برنامه ریزی لازم ضمن بالندگی و رشد هرچه بیشتر هستهها در مسیر ماموریت و رسالت ستاد با ساماندهی، رتبه بندی و ارتقاء آ نها باعث هزینهکرد هدفمند منابع و امکانات حمایتی شده و موجبات انگیزشی بیشتر و ایجاد رقابت سازنده را فراهم کرد.
تشکیل هسته های پژوهش در حداقل 10 درصد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور
وی از راه اندازی هسته های پژوهش در حداقل 10 درصد کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور خبر داد و افزود: هم اکنون 2 هزار هسته پژوهش در سطح مساجد کشور فعال هستند.
جعفری بابیان اینکه باید يك مجموعه كامل علمى در كشور به وجود بيايد گفت: مسیر رسیدن به هستههای پژوهش طراز بهره مندی از محققین طراز است که در این راستا باید برنامه ریزی خاصی برای هستههای پژوهش انجام شود.
وی با اشاره به تدوین طرح«جامع تربیت محقق تراز انقلاب اسلامی» در معاونت آموزش و پژوهش ستاد عالی اذعان کرد: تدوین این طرح در چهار گام با عنوان« ساماندهی، رتبه بندی، ارتقاء هسته های پژوهش»تنظیم شده است.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور ادامه داد: در گام نخست کانونها موظف به تشکیل هسته پژوهش میشوند، گام دوم ساماندهی، گام سوم رتبه بندی و گام چهارم ارتقاء هستههای پژوهش است.
هسته های پژوهش رتبه بندی میشوند
وی با اشاره به رتبه بندی هستههای پژوهش اذعان کرد: در این طرح هستههای پژوهش به درجات عادی، فعال، پویا و ممتاز تقسیم میشوند و ارتقاء هر هسته از سطحی به سطح دیگر با نظر و در خواست هسته مرکزی پژوهش بر اساس امتیاز هسته و با تایید نهایی دفتر پژوهش ستاد است.
جعفری ادامه داد: اولویت با هستههایی است که امتیاز بیشتری کسب کرده باشند.
وی با بیان اینکه نوع و میزان حمایت از هستهها بسته به سطح آنها و میزان فعالیتشان متفاوت است گفت: بحث حمایتی از کانونها بدین نحو است که هستههایی که مجوز ورود به سطح سوم را کسب کرده باشند و در زمره هستههای پویا به شمار آیند امکان عقد تفاهم نامه با ستاد را داشته و هستههای پژوهش ممتاز ضمن اخذ مدرک معتبر با دریافت معرفی نامه ای امکان عقد قرار داد با ارگانها و دستگاههای دیگر را خواهند داشت.
نظر شما