ذهن های انباشته از فرمول درد جامعه را دوا نمی کند

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با بیان این مطلب که مشکل دنیا از باسوادهاست، گفت: آنهایی که ذهنشان انباشته از فرمول های پیچیده است و دلشان تاریک دردی از جامعه دوا نمی کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام سیدرضا تقوی، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور امروز در گردهمایی معاونین پرورشی و تربیت بدنی استانهای سراسر کشور پیرامون مصونیت معنوی و فکری مدارس گفت: این موضوع کمتر موردتوجه قرار می گیرد و به شکل منطقی و علمی با آن برخورد نشده است، این امر مسأله مهمی است که به موضوعات مختلفی ارتباط دارد و به آسیب شناسی معنوی هم مرتبط می شود.

 

وی با بیان اینکه مصونیت معنوی با عنوان معنویت در کنار مصونیت حلقه دایره را تنگ تر و تخصصی تر می کند، گفت: این موضوع حوزه فکری مدارس و آموزش و پرورش است که جا دارد یک دبیرخانه علمی و یا همایش سراسری برای آن در نظر گرفته شود و بحث های مقدماتی در این نشسته ا به همراه پیشنهادهای مختلف مطرح شود.

 

حجت الاسلام تقوی با بیان اینکه انسان همانگونه که نیازمند مادیات است به مسائل معنوی نیز محتاج است،

خاطرنشان کرد: معنویت در مقابل مادیات قرار دارد. معنویت غذای روح و در مقابل غذای دل قرار دارد و یکی از نیازهای اساسی جان و روان آدمی محسوب می شود.

 

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با بیان اینکه در طبقه بندی نیازها از دیدگاه دانشمندان مختلف نیازهای مادی در اولویت قرار دارند، اظهار کرد: در این طبقه بندی اگر نیازهای جسمی تأمین شود، نوبت به نیازهای معنوی می رسد که این امر را تمام روانشناسان می پذیرند؛ اما انسان با کامل شدن نیازهای مادی به تکامل نمی رسد.

 

حجت الاسلام تقوی با اشاره به اینکه کار معنوی باید در متن جامعه صورت گیرد، یادآور شد: در جهت گیری امر معنوی قربة الی الله برای خدمت به خلق خدا باید قرب الهی را در نظر گرفت.

 

وی با بیان اینکه چگونه باید به معنویت برسیم و از آن پاسداری کنیم؟، اظهار کرد: برخی از امور مانند رهبانیت در اسلام معنویت محسوب نمی شوند، بلکه در اسلام کارکردن مجاهدت در راه خداست. در حقیقت معنویت در جریان فعالیت های روزمره ما باید شکل بگیرد و جدا از جامعه نیست. رهبانیت مخالف نظر اسلام است و نگاه پیامبر (ص) نیست.

 

وی با اشاره به ترویج برخی از دیدگاه های قطبی پیرامون ارتباط با امام زمان (عج) تصریح کرد: باید با ترویج دیدگاه های قطبی و ارتباط با امام زمان (عج) به شدت برخورد کرد، زیرا تمام انحرافات از این جریانها نشئت می گیرد.

 

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با بیان اینکه به تمام ائمه جماعات و جمعه گفته شد که در خطبه ها خواب را نقل نکنند، افزود: خواب، حجت الاسلام نیست و ساحت اجتماعی ندارد، این امر ترویج معنویت نیست و ضربه به معنویت است و موجب لکه دار شدن فرهنگ عصمت و طهارت است.

 

وی ادامه داد: آنقدر سخنان و مطالب در سطح انسانیت و  پیرامون اهل بیت (ع) و مکتبشان وجود دارد که مردم را نباید به یاوه سرایی سرگرم کرد. اینها خطر معنویت هستند و باید در حوزه تعلیم و تربیت نیز مراقب بود تا دانش آموزان وارد این وادی نشوند.

 

حجت الاسلام تقوی با اشاره به پاسداری از معنویت و تشریح آن برای جوانان خاطرنشان کرد: طالب علم خواستار معنویت است. تربیت یک مقوله فردی و جمعی است، اما در مکاتب بشری بیشتر به جنبه تعلیم می پردازند تا از مقوله تربیت نامی نبرند و تمام اهداف را در تعلیم تعریف می کنند. وی ادامه داد: تنها مکتبی که برای تربیت انسان شأن اجتماعی قائل است، اسلام است.

 

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور خطاب به معاونین پرورشی و استانهای کشور گفت: تربیت در فعالیت های شما باید بیشتر به تربیت اجتماعی منتهی شود تا فردی. در حقیقت تمام برنامه ها باید متناسب با تربیت اجتماعی باشد، نظام جمهوری اسلامی متصدی و متولی تربیت اجتماعی است، در تربیت باید نقطه مطلوب مشخص شود و آرمانها نشان داده شود تا اهداف درست تنظیم شوند.

 

حجت الاسلام تقوی با بیان اینکه فرد کامل و جامعه ای ایده ال در جامعه ظهور است، اظهار کرد: تحقق جامعه ایده ال تحقق انفجاری نیست، بلکه تحقق تدریجی است. انتظار در تفکر شیعی آمادگی است و انتظار عمل است که فقط به هوس و احساس منتهی نیست.

 

وی با اشاره به اینکه اگر ضعف و آسیبی در اجتماع دیده می شود، همه انگشت ها به سمت آموزش و پرورش و دانشگاه ها اشاره می کنند، اظهار کرد: تمام مسئولیت ها را به گردن دانشگاه و آموزش و پرورش می اندازند و می گویند موفق نبوده اند. مگر تمام مسائل فرهنگی و تربیتی دراختیار آموزش و پرورش و یا نهاد نماز جمعه است؟

 

وی ادامه داد: ما در جامعه شاهدیم که برخی از زحمات روحانیون در ترویج اسلام و یا زحمات معلمان در تربیت به هدر می رود، در حقیقت صداوسیما و برخی دستگاههای دیگر تمام زحمات در این حوزه را خنثی می کنند، به همین جهت اثری در جامعه دیده نمی شود.

 

حجت الاسلام تقوی اظهار کرد: باید به تربیت اجتماعی و سالم سازی جامعه بیشتر اندیشید و به فرهنگ عمومی بیشتر توجه کرد و از طرفی برای آموزش و پرورش بودجه می گذاریم و از طرفی دیگر این بودجه در جامعه خنثی می شود. وقتی دانش آموز از مدرسه خارج می شود اسم فروشگاهها، نقش و نگار لباس ها، تبلیغات روزنامه ها و رسانه ها آرایش صورت افراد همه از فرهنگی دیگر است، این فضا تمام تلاش های آموزش و پرورش را خنثی می کند.

 

وی ادامه داد: حتی در ادبیات بیشتر خوشحال می شویم از واژه های بیگانه استفاده کنیم، پس چطور باید از آموزش و پرورش نتیجه خوب گرفت؛ همین اندازه هم که نتیجه می گیریم (کم) خوب است، دست آموزش و پرورش درد نکند.

 

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش باید مدعی شود که چرا دستگاه های دیگر زحمات او را هدر می دهند؟، شما باید فریاد بزنید تا زحمات مخلصانه شما هدر نرود و از سوی دیگر تلاش خود را بکنید.

 

وی با بیان اینکه 32 هزار نیروی ستادی نماز جمعه را اکثراً نیروهای فرهنگی تشکیل می دهند، اظهار کرد: این نیروها بدون هیچ چشمداشتی در این عرصه فعالیت می کنند. دانش آموز چند ساعت در اختیار جامعه، چند ساعت در اختیار مدرسه و چند ساعت در اختیار والدین است، پس باید نتیجه این ساعات را محاسبه کرد.

 

حجت الاسلام تقوی با بیان اینکه فضاسازی در سطح جامعه در مصونیت اجتماعی تأثیر مستقیم دارد، گفت: شعائر اسلامی همچون عاشورا، راهپیمایی 22 بهمن، نمادهایی مانند گلدسته های مسجد، نماز جمعه همگی اموری برای فضاسازی و تلطیف جامعه هستند حج، روزه و نماز نیز از جمله شعائری هستند که می توانند در مصونیت اجتماعی موثر باشند.

 

وی ادامه داد: این فضاسازی به معلم کمک می کند که کار خود را دنبال کند و نتیجه بهتری بگیرد، فضاسازی ها ذهنیت ما را آماده می کند.

 

حجت الاسلام تقوی با بیان اینکه دستورالعمل شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور بیشترین همکاری با فرهنگیان و آموزش و پرورش است، خاطرنشان کرد: باید ائمه جمعه به مدارس سر بزنند و امکانات آموزش و پرورش را تقویت کنند. ما اگر آموزش و پرورش داشته باشیم همه کشور را داریم. مرکز تربیت نسل آینده آموزش و پرورش است.

 

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با بیان اینکه کتابهای تعالیم دینی نمی تواند موجب مصونیت شود، افزود: آیا اگر اطلاعات دینی دانش آموزان بالا برود مصونیت آنها بیشتر می شود؟، این موضوع یک سوال است مثلاً کتابهای معرفتی در حوزه دیانت قطور شود، آیا دانش آموزان متعهدتر می شوند. من فکر نمی کنم اینطور باشد. البته آموزشهای دینی و تعلیمات اسلامی تأثیر دارد، اما به طور قطع نمی توان گفت اطلاعات دینی موجب مصونیت بیشتر است.

 

وی ادامه داد: دانش دینی اگر همراه با پرورش حس دینی باشد، تأثیر روانی بیشتری دارد. اگر معلم ریاضی با معلم پرورشی در تربیت هماهنگ نباشند آن علم خطرناک است.

 

حجت الاسلام تقوی یادآور شد: مشکل دنیا از باسوادهاست، آنهایی که ذهنشان انباشته از فرمول های پیچیده است و دلشان تاریک. دانش به تنهایی کارگشا نیست.

 

وی با اشاره به بیانات امام خمینی (ره) گفت: پیرامون همین موضوع امام راحل فرمودند: «اگر تهذیب نباشد علم توحید هم به درد نمی خورد اگرچه علم فضیلت است، اما باید حس کنجکاوی و تهذیب را تقویت کرد. معدلهای بالا بدون تربیت و نورانیت بی فایده است.»

 

وی اظهار کرد: رفتار معلمان و مربیان تربیتی تأثیر مستقیم بر روی دانش آموزان دارد، اگر رفتار و گفتار مربیان تربیتی با هم تناقض داشته باشد، مصونیت معنوی ایجاد نمی شود.

 

گفتنی است؛ گردهمایی معاونین پرورشی و تربیت بدنی استانهای کشور صبح سه شنبه (21 تیر) در باشگاه فرهنگیان برگزار شد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 51547

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha