به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان: میدان شاهد یا همان میدان (پروین) سابق، چندسالی می شود که به همت اهالی و مردم دارای مسجدی نسبتا وسیع شده است. این مسجد که به نام حضرت (فاطمه الزهرا) متبرک و نام گرفته است درست در نبش میدان شاهد واقع و فعالیت های مستمر آن در حوزه امور قرآنی و فرهنگی زبانزد ساکنین است.
برای بررسی فعالیت های این مسجد با امام جماعت مسجد یعنی حجت الاسلام وحید بلندی به گفت وگو پرداختیم تا در مورد این مسجد بیشتر بدانیم.
حجت الاسلام بلندی در ابتدای مباحث خود به جریان ساخت مسجد فاطمه الزهرا(ص) گریز می زند و اینکه چگونه این مسجد جان گرفت و بنا شد، او می گوید: این مسجد در واقع در ابتدا شامل یک حسینیه و پایگاه بسیج بود اما رفته رفته و حوالی سال های دهه هفتاد بود که تصمیم قطعی به ساخت مسجد گرفته شد و در نتیجه با کمک اهالی و مردم و بعضا حمایت هایی که صورت گرفت کار ساخت مسجد آغاز شد و نزدیک به 10 سال زمان برد تا این مسجد ساخته شود، به هرحال مسجد با کمک های مردمی ساخته شد و چندان حمایتی از نظر مالی در اختیار نداشت.
وی ادامه می دهد: پس از گذشت یک دهه، در سال 1389 بود که بنای مسجد به پایان رسید و امروز مسجد به طور کامل ساخته شده است البته به جز بخش هایی از یکی از طبقات که امیدواریم به زودی کار آن بخش ها نیز به اتمام برسد و بتوانیم فعالیت های مسجد را گسترش بخشیم. به هر صورت برای داشتن یک مسجد فعال باید برنامه ها متعدد و متنوع باشد تا به خصوص بتوانیم قشر جوان را به مسجد جذب کنیم. در همین راستا نیز تلاش ما این بوده است که در مسجد به جوان ترها نقش دهیم و برای فعالیت های مسجد از بچه ها کمک بگیریم، به همین دلیل جمعیت قالب مسجد فاطمه الزهرا(س) در ایام مختلف سال و حتی به جز ایام و مناسبت های خاص را جوانان تشکیل می دهند.
حجت الاسلام بلندی می گوید: اکنون که توانسته ایم تا این سطح مسجد را فعال و جمعیت جوان مسجد را در برنامه های مختلف نقش دهیم، به دنبال آن هستیم که کودکان و خردسالان را با مسجد آشنا کنیم، به این دلیل در صدد راه اندازی بخش جداگانه ای در مسجد برای این گروه سنی هستیم، این مساله و چنین رویکردی سبب شکل دهی به یک تربیت مسجدی خواهد شد، به هر صورت والدین به مسجد اعتماد دارند. به مسجد می آیند و فرزند خود را به مسجد می سپارند، این حضور کودک در فضای معنوی مسجد سبب می شود تا آموزه های دینی برای او شناخته شده باشند و این آموزه ها به درستی به او منتقل شود.
وی ادامه می دهد: مساله ای که در این میان از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است نوع مواجهه امام جماعت با مامومین و به ویژه جوانان است، نوع رفتار و اخلاق امام جماعت است که می تواند یک مسجد را در سطح محل به همه بشناساند. گاهی ممکن است که یک مسجد مساحت خوبی داشته باشد، از امکانات قابل توجهی برخوردار باشد اما امام جماعت آن مسجد چندان تعاملی با اهل مسجد نداشته باشد، طبیعتا این چنین مسجدی نمی تواند چندان موفق باشد.
حجت الاسلام بلندی معتقد است: یک مسجد می تواند کوچک باشد اما اخلاق و تعامل خوب امام جماعت و هیات امنا با مردم می تواند قدمی مهم در معرفی و پویا کردن آن مسجد محسوب شود، در نتیجه آنچه که اهمیت می یابد بیشتر در نوع رویکرد و اخلاق است تا امکانات وسیع و مسجدی بزرگ.
نظر شما