به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین احمد شرفخانی، معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور امروز (24 دی) در چهارمین همایش وقف و حوزههای علمیه که در مدرسه عالی دارالشفاء برگزار شد، عنوان کرد: در گذشته مجموعه موقوفات به صورت دستی مدیریت میشدند، اما امروز به صورت کامل در سامانه ثبت موقوفات به ثبت رسیده است.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور اظهار داشت: در گذشته، 72 نیت در حوزه وقف وجود داشت، اما امروز پس از بازخوانی بیش از 500 هزار وقف و ثبت دقیق نیت آنها، 807 نوع نیت واقف داریم.
حجت الاسلام و المسلمین احمد شرفخانی با بیان این که تمام وقف نامههای موقوفات و رقبه آنها در سامانه اوقاف به ثبت رسیده است، گفت: در سامانه ثبت موقوفات سازمان اوقاف، 176 هزار موقوفه و 180 هزار رقبه به ثبت رسیده است که از این میان، 2700 موقوفه برای حوزههای علمیه سراسر کشور است.
وی با بیان این که 4 هزار نیت برای حوزههای علمیه کشور به ثبت رسیده است، تصریح کرد: از میان کل موقوفات کشور، کمتر از دو درصد کل موقوفات کشور برای حوزههای علمیه است.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور افزود: هزار و 980 موقوفه در کشور هستند که منفعتی هستند و درآمد دارند، اما برخی نیز درآمد ندارند، همچنین 17 هزار و 930 رقبه داریم که تجاری است، اما 99 درصد سرقفلی این رقبهها واگذار شده است.
حجت الاسلام و المسلمین احمد شرفخانی یادآور شد: استان خراسان و پس از آن استان تهران، بیشترین وقف را برای حوزههای علمیه داشته اند، همچنین استان کهکیلویه و بویراحمد هیچ ثبت موقوفاتی برای حوزههای علمیه ندارد و در رده آخر است و استان ایلام نیز یک وقف برای حوزههای علمیه داشته است.
وی تصریح کرد: ما 2 هزار و 700 موقوفه برای حوزههای علمیه داریم که یک نیت آن برای حوزه است.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور عنوان کرد: از اول انقلاب اسلامی تا سال 89، در هر سال متوسط 200 وقف جدید داشتیم، اما از سال 90 تا 94، بیش از 9 هزار وقف صورت گرفته است که به خاطر حرکت حوزههای علمیه، سازمان اوقاف و رسانهها بوده است.
حجت الاسلام و المسلمین احمد شرفخانی افزود: در رابطه با حوزههای علمیه از سال 88 تا 94 از میان 9 هزار وقف، 320 وقف متعلق به حوزههای علمیه بوده است.
وی با بیان این که اتفاقات خوبی برای احیای موقوفات در سالهای اخیر داشتیم، گفت: برخی معتقدند که کار خیر میتواند جایگزین وقف شود و همانند وقف است، اما تفاوت خیر و وقف مانند یک مسکن و درمان دائمی است.
نظر شما