خدمات وقف در جامعه مطرح شود/ متأسفانه قبح موقوفه‌خواری درجامعه از بین رفته است

خبرگزاری شبستان:حجت الاسلام و المسلمین محمدی با بیان این که خدمات وقف باید در جامعه مطرح شود، گفت: همه افراد جامعه از وقف استفاده می‌کنند، اما از خدمات وقف اطلاعی ندارند، در حالی که خدمات وقف باید برای مردم تبیین شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین علی محمدی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور امروز (24 دی) در چهارمین همایش وقف و حوزه‌های علمیه که در مدرسه عالی دارالشفاء برگزار شد، عنوان کرد: بیش از 170 هزار موقوفه و یک میلیون و 400 هزار رقبه در سراسر کشور وجود دارد که به ظاهر عدد قابل توجهی است، اما مشکلات فراوانی درا ین زمینه وجود دارد.

 

سازمان تلاش می‌کند که نیت واقفان را به صورت کامل اجرا کند

 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور تصریح کرد: بیش از 8 هزار متولی وقف در کل کشور حضور دارند و مدیریت موقوفات در اختیار سازمان اوقاف نیست و برخی مشکلات نیز از برخی متولیان موقوفات است.

 

حجت الاسلام والمسلمین محمدی با اشاره به این که برخی از واقفان یا یا وکلای متولیان وقف مشکلاتی برای جامعه و وقف ایجاد کردند، گفت: ما آنچه که در کتب علمی می‌خوانیم با آنچه که در مقام عمل اجرا می‌کنیم، بسیار متفاوت است و اجرای امینانه موقوفات واقفین کار بسیار سختی است و سازمان تلاش می‌کند که نیت واقفان را به صورت کامل اجرا کند.

 

وی تصریح کرد: همان طور که آیت الله جوادی آملی فرمودند که «جامعه با پای کارآمدن حوزه‌های علمیه در حوزه قرآن کریم، قرآنی می‌شود و فرهنگ قرآن در جامعه تحقق پیدا می‌کند»؛ تا زمانی که حوزه‌های علمیه به طور جدی وارد حوزه وقف نشوند، وقف در جامعه احیا نمی‌شود و فرهنگ وقف در جامعه نهادینه نمی‌شود.  

 

آگاهی از احکام شرعی وقف یکی از مسائل ضروری جامعه است/ متأسفانه قبح موقوفه‌خواری از بین رفته است

 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور تأکید کرد: بسیاری از افراد نسبت به احکام شرعی وقف آگاهی ندارند، در حالی که آگاهی از احکام شرعی وقف یکی از مسائل ضروری جامعه است و حوزه علمیه و روحانیت باید وارد این حوزه شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین محمدی با اشاره به این که متأسفانه قبح موقوفه‌خواری در جامعه از بین رفته است، گفت: متأسفانه برخی افراد در جامعه هستند که بسیاری از مسائل دینی را رعایت می‌کنند، اما حاضر نیستند که حق و حقوق وقف را ادا کنند، در حالی که باید از احکام شرعی وقف و عواقب موقوفه‌خواری آگاه شوند.

 

خدمات وقف باید در جامعه مطرح شود

 

وی با اشاره به این که خدمات وقف باید در جامعه مطرح شود، عنوان کرد: همه افراد جامعه از وقف استفاده می‌کنند، اما از خدمات وقف اطلاعی ندارند و خدمات وقف و موقوفات جامعه به اطلاع مردم نرسیده است، بنابراین خدمات وقف باید برای مردم تبیین شود.

 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور افزود: بیش از 98 درصد بیمارستان‌ها و مراکز درمانی قم موقوفه است، در حالی که تعداد کمی از مردم قم به این مسأله آگاه هستند و یا در تهران، 30 بیمارستان موقوفه داریم، اما هیچ تابلویی در این خصوص بر سر در بیمارستان‌ها ایجاد نشده است.

 

حجت الاسلام والمسلمین محمدی با بیان این که خدمات‌رسانی، مطرح کردن و تبلیغ خدمات وقف آثار زیادی دارد، اظهار داشت: کارهایی در این زمینه آغاز شده است، ولی کافی نیست و می‌طلبد که حوزویان، ائمه جماعات و مبلغان به این امر مهم بپردازند.

 

همراه کردن مسئولان و مردم برای ادای حق و حقوق موقوفات لازم است

 

وی با بیان این که همراه کردن مسئولان و مردم برای ادای حق و حقوق موقوفات لازم است، گفت: سازمان اوقاف جهت ساماندهی و احیای موقوفات از دستگاه‌های دولتی شروع کرده است و در مورد مسئولین و دستگاه‌های دولتی تصریح شده است که به هیچ عنوان کوتاه نیایند تا مردم بدانند که سازمان اوقاف و امور خیریه در این مسأله منفعل نیست، زیرا این مسأله حکم شرعی است.  

 

حجت الاسلام والمسلمین محمدی تأکید کرد: علما و روحانیون باید از سازمان اوقاف در زمینه احیای وقف حمایت کنند و برای مردم تبیین کنند که تصرف در وقف جایز نیست و دیگر اعمال فرد با تصرف وقف قبول نیست؛ در این صورت مردم رعایت می‌کنند.

 

وی با اشاره به این که برخی مسئولین ادارات، زمین‌های وقفی را به فضای سبز اختصاص داده اند، گفت: ما مانع عمران و آبادانی شهرها نیستیم اما طبق قوانین شرعی تصرف در وقف جایز نیست و اوقاف موظف است که طبق شرع عمل کند و وقف باید با توجه به نیت واقف صورت بگیرد.

 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به این که برخی از اسناد وقف گم و یا نابود شده است، عنوان کرد: در اینجا نیاز به حمایت روحانیت و رسانه است تا اگر مردم اسناد وقفی دارند، به اداره کل اوقاف و امور خیریه استان خود مراجعه کنند و اسناد را در اختیار اوقاف قرار دهند.

 

کارهای انجام نشده در حوزه وقف، بسیار زیاد است

 

حجت الاسلام والمسلمین محمدی با بیان این که جانمایی و مشخص کردن موقعیت موقوفات بر روی نقشه را از سال گذشته شروع شده است، اظهار داشت: مسئولین اوقاف وامور خیریه موظف به رقبه گردی شدند تا موقوفات هر بخش و استانی ساماندهی شود.

 

وی با بیان این که کارهای انجام نشده در حوزه وقف، بسیار زیاد است، افزود: در زمان طاغوت، دولت خود موقوفه خوار بود، اما امروز نظام جمهوری اسلامی ایران، حامی وقف است و اجرای امینانه نیات واقفین یکی از فرمایشات و توصیه‌های مقام معظم رهبری است که سازمان اوقاف نیز تمام تلاش خود را در این زمینه می‌کند.

 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به این که مردم نسبت به اظهارات علما و بزرگان ما توجه دارند، تصریح کرد: در زمان غیبت، مراجع و علما موقوفه‌های زیادی ایجاد کردند، اما پس از انقلاب اسلامی، تعداد موسسات خیریه بیشتر از موقوفات بوده است، در حالی که استحکام و جامعیتی که قوانین وقف دارد، موسسات خیریه ندارند.

کد خبر 515317

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha