لزوم اتخاذ راهکارهایی برای افزایش پایداری خانواده ها

خبرگزاری شبستان: سرپرست مدیریت سلامت خانواده مرکز بهداشت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه طلاق جزء آسیب‌های اجتماعی است که اول به خود فرد و سپس به فرزندان و جامعه آسیب می زند، گفت: باید راهکارهایی برای افزایش پایداری خانواده‌ها پیدا کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، نصرت زمانی پور امروز (24 دی) در کارگاه آموزشی سبک زندگی اسلامی ویژه مبلغان خراسان جنوبی اظهار داشت: با گذشت زمان جمعیت جهان دچار تغییرات بسیاری شده است.

 

وی با بیان اینکه با پیشرفت علم پزشکی در طول زمان میزان مرگ کودکان کاهش پیدا کرده و این مهم به افزایش و رشد جمعیت کمک کرده است، افزد: جمعیت ایران نسبت به سال 1290 حدود 8.5 برابر افزایش یافته است.

 

به گفته وی، نرخ رشد جمعیت در ایران 1.3 درصد است و از لحاظ جمعیت؛ ایران در رتبه 18 جهان و 10 آسیا قرار دارد.

 

سرپرست مدیریت سلامت خانواده مرکز بهداشت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بیشترین جمعیت ایران طبق آمار سال 91 به گروه میانسال تعلق دارد، گفت: جمعیت زیر پنج سال کشور در حال افزایش است و جمعیت ایران نسبت به 55 سال گذشته 4 برابر شده است و جمعیت ایران رشد سریعی دارد.

 

زمانی پور با بیان اینکه شهرنشینی و مهاجرت به شهرها افزایش یافته است، اظهار کرد: نرخ باروری ایران در جهان در سال 2013 حدود 1.86 درصد بود که ایران در این زمینه رتبه 147 جهان را دارد و برای افزایش جمعیت کشور باید خانواده‌ها بیش از 2 فرزند داشته باشند.

 

وی بیان داشت: بیشترین میزان باروری کشور در دهه 60 اتفاق افتاده است و پس از آن همه‌ی شرایط دست به دست هم دادند تا پس از جنگ میزان فرزندآوری در کشور کاهش پیدا کند و این روند تاکنون ادامه داشته است.

 

سرپرست مدیریت سلامت خانواده مرکز بهداشت خراسان جنوبی به سیاست تشویق موالید اشاره کرد و گفت: در صورت اجرای این سیاست جمعیت کشور در سال 1410 به حدود 90 میلیون نفر خواهد رسید و عوامل بسیاری در افزایش جمعیت موثر هستند که شامل افزایش میزان موالید، کاهش میزان مرگ و افزایش امید به زندگی است.

 

زمانی پور با بیان اینکه عوامل بسیاری بر افزایش میزان موالید موثر است، تصریح کرد: این عوامل شامل کاهش سن ازدواج، کاهش فاصله بین ازدواج و بارداری، کاهش فاصله بین فرزندان، کاهش میزان سقط، کاهش میزان طلاق و افزایش تعداد بارداری‌ها است.

 

وی با اشاره به اینکه میزان سقط در کشور افزایش یافته و سقط به معنای قتل است و یک گناه کبیره محاسبه می شود، افزود: در سال 91 طبق آمار 220 هزار سقط در کشور رخ داده است و از بین این تعداد 120 هزار سقط غیرقانونی و یکصد هزار سقط به دلایل پزشکی بوده است و دو علت عمده سقط مسائل اقتصادی و تداخل فرزندآوری با تحصیل بوده است.

 

سرپرست مدیریت سلامت خانواده مرکز بهداشت خراسان جنوبی به افزایش سن ازدواج در بین جوانان اشاره کرد و گفت: باید برای پایین آوردن سن ازدواج جوانان تلاش کرد و سن پایه برای ازدواج بعد از بلوغ است و بر اساس شواهد تاریخی ازدواج ائمه اطهار(علیهم السلام) پیش از سن 20 سالگی بوده است.

 

زمانی پور با بیان اینکه در سال 89 بیش از 40 هزار مورد ازدواج در بین کودکان زیر 15 سال در کشور ثبت شده است، اظهار کرد: فقر مادی و باورهای سنتی علت این ازدواج‌های زودهنگام است و پیامدهای ازدواج زودهنگام شامل افزایش بی سوادی و کم سوادی در بین زنان، چند زنی، پدیده فرار از خانه و همسرکشی است.

 

وی افزود: چهار اصل برای افزایش سن ازدواج جوانان وجود دارد که شامل سخت بودن ازدواج، بالابودن آمارهای طلاق، روابط خارج از زندگی عرفی و شرعی و هجوم فرهنگ بیگانه و ناکافی بودن آموزش‌های مناسب است.

 

سرپرست مدیریت سلامت خانواده مرکز بهداشت خراسان جنوبی به افزایش میزان طلاق در کشور اشاره کرد و گفت: باید راهکارهایی برای افزایش پایداری خانواده‌ها پیدا کرد و حدود 50 درصد از طلاق‌ها در 5 سال اول اتفاق می افتد و طلاق جزء آسیب‌های اجتماعی است که اول به خود فرد و سپس به جامعه و فرزندان آسیب می زند.

 

 

کد خبر 515304

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha