به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، اکبر ترکان، مشاور عالی رئیس جمهور، چهارشنبه(۲۲ دی) در همایش بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری شهر خلاق اصفهان با ابراز امیدواری از برداشته شدن تحریمها طی چند روز آینده اظهار داشت: با برداشته شدن تحریمها شرایط کشور به سمت توسعه پیش خواهد رفت.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کشور ایران در برخی بخشها از جایگاه واقعی خود در بخش فناوری فاصله گرفته است، افزود: ایران در دوران قبل از تحریم ۱۱ ساله در رشتههای مختلف صنعتی از جمله برق، فولاد، خودرو، نساجی و پتروشیمی دارای جایگاههای خوبی بوده که در حال حاضر با توجه به عقب ماندن از فناوری های روز این صنایع در برخی موارد جایگاه واقعی خود را ندارد.
مشاور عالی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه نوسازی فناوری در کشور باید مورد توجه باشد، گفت: در این راستا باید یادآور شوم همانطور که نیازمند سرمایه خارجی هستیم نیازمند فناوریهای روز نیز هستیم.
ترکان اتکا به بودجه دولت برای رونق کشور را تفکری اشتباه دانست و افزود: دوره اتکا به بودجه دولت برای رشد تمام شده، بودجه دولت موتور توسعه نیست بلکه سیاستهای دولت موتور توسعه است.
وی با اشاره به نیاز 450 هزار میلیارد تومانی دولت برای بهره برداری از پروژههای نیمه تمام عمرانی در کشور ابراز داشت: با توجه به اعتبار سالانه ۳۰ هزار میلیارد تومان برای بهره برداری از این پروژهها نمیتوان اقتصاد ایران را توسعه داد و موجب جهش اقتصادی کشور شد.
ترکان با تاکید بر اینکه حتی اگر بودجه دولت بتواند طرحهای عمرانی را تمام کند موتور رشد اقتصادی کشور نخواهد شد، ابراز داشت: این در حالی است که سیاستهای دولت موتور توسعه کشور را به حرکت در خواهد آورد.
وی با بیان اینکه با ورود سرمایهگذار خارجی مدیریت و فناوری را نیز وارد میکنیم، اضافه کرد: باید توجه داشته باشیم که ورود سرمایه خارجی بدون مدیریت و فناوری می تواند زمینه ایجاد بدهی جدید ارزی برای کشور را فراهم کند.
مشاور ارشد رئیس جمهور در ادامه با اشاره به مراحل ورود جهان به عصر صنعت و عصر فراصنعت ابراز داشت: جهان با اختراع ماشین بخار در سال ۱۷۸۰ وارد دوره صنعتی شد و به مدت۲۰۰ سال در این دوره ماند و چهار عصر نساجی، فولاد و راه آهن، برق و پتروشیمی و خودرو را طی کرد و در حال حاضر در عصر فراصنعتی قرار دارد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر دنیا وارد عصر فناوریهای دیجیتال شده است، اضافه کرد: باید توجه داشت که بیش از ۵۳ درصد از صنایعی که ۲۰ سال پیش بازوی اقتصاد و درآمد جهان بوده اند امروز یا ادغام شده و یا تغییر ساختار داده اند.
ترکان در ادامه با اشاره به اینکه شهر اصفهان هر چهار عصر نساجی، راه آهن، فولاد و خودرو را طی کرده است به گونهای که در سال ۱۳۱۶ قطب صنعت نساجی، در سال ۱۳۴۴ قطب تولید فولاد، طی چند سال اخیر نیز مرکز تولید قطعات خودرو بوده است، اضافه کرد: این در حالی است که اصفهان باید به عصر فرا صنعتی وارد شود و برنامه ریزان این شهر باید زمینه را برای ورود سرمایهگذاران به این عصر فراهم سازند.
وی ادامه داد: اصفهان باید بخشهای صنعتی فعلی خود را به استانهای و شهرهایی واگذار کند که مراحل توسعهای را طی می کنند و اصفهان همچون گذشته که همواره پیشتاز اقتصاد کشور بوده در این زمینه نیز پیشتاز باشد.
ترکان با اشاره به اینکه اصفهان باید وارد عصر صنعت بدون دود شود، گفت: حیف است اصفهان که همواره پیشتاز توسعه ایران بوده در عصر فراصنعت عقب بماند.
ایران امن ترین کشور برای سرمایهگذاران خارجی است
رسول زرگرپور، استاندار اصفهان نیز در ادامه این همایش با اشاره به اینکه محور توسعه استان در برنامه ۱۴۰۴ بر مبنای علم و فناوری و اقتصاد دانش بنیان تعریف شده است، اظهار داشت: برنامهریزیهای استانی نیز بر این اساس تدوین شده و اجرای این برنامهها در دستور کار ویژه قرار گرفته که نیازمند الزامات بسياري است.
وی با تاکید بر اینکه سرمایهگذاری داخلی و خارجی باید به عنوان یک ضرورت مورد توجه قرار گیرد، ابراز داشت: باید توجه داشته باشیم که تامین منابع مالی، ورود به بازارهای بینالمللی، صادرات محصولات، ارتقای دانش و توسعه استان اصفهان در چهارچوب اقتصاد مقاومتی تعریف شده از سوی رهبر معظم انقلاب نیازمند استفاده از ظرفیت سرمایهگذاران است.
استاندار اصفهان با اشاره به اینکه قوانین سرمایهگذاریهای خارجی در کشور ایران بهترین قانون مصوب در سطح بینالمللی است، افزود: در کشور ایران حمایتهای لازم از سرمایهگذاران خارجی انجام میشود و محیط اقتصادی با ثباتی برای این امر فراهم شده است.
زرگرپور با اشاره به اجرای برجام در آیندهای نزدیک ابراز داشت: این اتفاق زمینه ورود شرکای بزرگ اقتصادی و زمینه ورود سرمایهگذاران خارجی به کشور را فراهم میکند.
نظر شما