فقدان عدالت اجتماعى؛ عامل خشونت/  کاهش برخي جرائم در استان

خبرگزاری شبستان: معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل خراسان جنوبی فقدان عدالت اجتماعى را عامل خشونت دانست و گفت:در مقایسه آماری سال جاری با سال گذشته جرائم از فحاشی تا قتل عمد کاهش داشته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، ششمین جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم خراسان جنوبی امروز (23 دی) با موضوع پیشگیری از خشونت و کاهش آسیب‌های فضای مجازی برگزار شد.

 

حجت الاسلام یدالله واحدانی‌نیا، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل خراسان جنوبی در این جلسه با بیان اینکه هر گونه رفتار قهر‌آمیز و  بکار بردن زور خشونت است، اظهار کرد: قرآن آدمى را شرور بالذّات و داراى سرشت خشون ت‏گر نمي شناسد و رفتارهاى پرخاش جويانه و خشن انسانها را در علل و عوامل بيرونى جست و جو مي ‏كند.

 

وی با اشاره به اینکه عوامل متعددی در خشونت نقش دارد، افزود: كاستي هاى معنوى و در نتيجه تمايل انسان معاصر به سوى اخلاق سودجويانه و خود گروانه یکی از عوامل خشونت است که با استناد به آيات و روايات مهم‏ترين علت رواج خشونت فساد افراد جامعه است كه در نتيجه سستى بنيادهاى ارزشى و اخلاقى بروز مى‏كند.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل خراسان جنوبی فقدان عدالت اجتماعى را عامل خشونت دانست و گفت: از منظر قرآن جامعه نامتعادل از حيث اقتصاد و معيشت، آبستن خشونت است.

 

حجت الاسلام وحدانی‌نیا به دیگر عوامل رویكرد به خشونت اشاره کرد و بیان داشت: تفاوت‌های فرهنگی، ملی گرایی (برتریی جویی نژادی)، خودمحوری، حسادت و رشک ورزیدن و  تغذیه ناپاک از جمله علل رویکرد به خشونت است.

 

وی ادامه داد: در مقایسه آماری سال جاری با سال گذشته جرائم از فحاشی تا قتل عمد کاهش داشته است اما حداقل موارد هم در این خصوص زیبنده این استان فرهنگی نیست که تلاش می شود گام‌هایی در جهت کاهش این آسیب‌ها برداشته شود.

 

محمد رضا رضائیان، نماینده پلیس فتای استان خراسان جنوبی نیز در این جلسه با اشاره به فعالیت پلیس در کاهش وقوع جرائم در فضای سایبری، اظهار داشت: از آبان‌ماه امسال سه مصاحبه تلوزیونی و 15 مصاحبه رادیویی در خصوص تهدیدات فضای مجازی در استان انجام شده است.

 

وی با بیان اینکه در این مدت 52 ساعت کلاس آموزشیی برای دانشجویان، ادارت دولتی و بانک‌ها برگزار شده، افزود: همچنین 500 هشدار سایبری در سایت‌های خبری استانی و برون استانی چاپ شد.

 

نماینده پلیس فتای استان خراسان جنوبی برای برگزاری کلاس‌های آموزشی در ادارات و مساجد برای آگاهی بخشی در خصوص تهدیدات فضای مجازی اعلام آمادگی کرد و گفت: محتوای آموزشی تهیه شده است که اگر حامی مالی باشد برای تکثیر در اختیار قرار می‌دهیم.

 

محمد آذری، نماینده اداره کل آموزش و پرورش خراسان جنوبی نیز بر تقویت اعتقادات و باورهای دینی تاکید کرد و افزود: هیچ عاملیی به اندازه ایمان و اعتقادات نمی تواند در فضای مجازی و پیشگیری از خشونت موثر باشد.

 

وی عنوان کرد: در صبحگاه مدارس زمینه سخنرانی و آگاهی بخشی  برای فضای مجازی و پیشگیری از خشونت فراهم است.

 

زهرا بذلی، نماینده بهزیستی استان نیز در این جلسه با اشاره به دوره‌های آموزش مهارت زندگی با موضوع مدیریت خشم، اظهار کرد: تاکنون 4 هزار دانش‌آموز در این دوره‌های آموزشی تحت پوشش قرار گرفتند.

 

وی ادامه داد: همچنین دوره های آموزشی مهارت زندگی برای افراد مناطق جرم خیز در حوزه پیشگیری از خشونت نیز اجرا می‌شود.

 

نماینده بهزیستی استان بر ضرورت آشنایی والدین با فضای مجازی تاکید کردو گفت: عدم آگاهی والدین موجب افزایش آسیب‌های اجتماعی  ناشی از فضای مجازی می‌شود.

 

وی یادآور شد: افزایش شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی بر ارتباطات کلامی و عاطفی در خانواده‌ها اثر گذاشته‌ و حتی گاهی فاصله‌های جدی میان نسل‌ها ایجاد کرده است.

 

نماینده سازمان تبلیغات اسلامی استان از فعالیت 120 روحانی طرح هجرت و مستقر در مناطق شهری و روستایی این استان خبر داد و بیان کرد: اعزام روحاینت به مناطق موجب افزایش دانش و آگاهی روستائیان شده و منجر به بروز رسانی اطلاعات مردم در مناطق دورافتاده می شود.

 

مرتضی صالحی شکیب، معاون صدا و سیمای خراسان جنوبی اظهار کرد: در سه ماهه گذشته در حوزه سیما 3 هزار و 750 دقیقه برنامه در خصوص ماهوراه، فضای سایبری، ماد مخدر، آسیب‌های اجتماعی و سبک زندگی تولید شده است.

 

وی  با اشاره به اینکه ریشه خشونت‌ها به نفوذ فرهنگی غرب برمی‌گردد، افزود: یکی از مشکلات جامعه تغییر سبک زندگی است که در صدا و سیما روی این موضوع کار می‌شود.

 

معاون صدا و سیمای خراسان جنوبی بیان داشت: در حوزه خبر 36 گزارش تصویری و 31 برنامه صوتی و 151 خبر مکتوب تهیه شده است.

 

 

 

کد خبر 515179

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha