کارکرد مساجد فراتر از اقامه نماز و مجلس ترحیم است

خبرگزاری شبستان: مدیرکانون فرهنگی هنری تجلّی نور در مسجد صاحب الزمان(عج) کرج گفت: کارکرد مساجد فراتر از اقامه نماز و مجلس ترحیم است، به واقع تریبون مسجد امانتی در دست امام مسجد و علماء برای روشنگری مردم است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، یکی از اتفاق های رایج که این روزها در مکان هایی چون موسسات، حسینیه ها و بعضی مساجد شاهد آن هستیم، حضور کاندیداهای انتخاباتی و گمانه هایی در این خصوص است، که همین امر موجب ایجاد شرایط بی اعتمادی نسبت به سخنران ها و کارشناسان مطرح شده است، که به صورت معمول در مساجد حضور می یافتند و در راستای موضوع های مختلف سیاسی ، اجتماعی و ... با نظر امام مسجد روشنگری می کردند.

 

به همین منظور از حجت الاسلام اجلالی، مدیرکانون فرهنگی هنری تجلّی نور در مسجد صاحب الزمان (عج) کرج  و بنیانگذار فرهنگسرای مسجد محور در استان البرز به گفتگو در این خصوص پرداختیم .

 

حجت الاسلام اجلالی با بیان این مطلب که ، چه بسا در نخستین نگاه برگزاری جلسات در مساجد فقط جنبه ای سیاسی و تبلیغاتی داشته باشد، اما در واقع این طور نیست و چه بسا همین طرز تفکر مساجد ما را تبدیل به یک نماز خانه صرف کرده است، گفت: به فرموده حضرت امام (رحمه الله )مسجد سنگر است، و به عبارت اکمل در اصل مسجد یک پایگاه حکومتی جامعه اسلامی است.

 

 

وی افزود: پیامبر اسلام پس از ورود به یثرب و اقامت درمنزل ابوایوب انصاری اولین اقدامی که انجام داد احداث مسجد بود، این مسجد نه فقط محلی برای اقامه نماز بلکه برای اداره مدینه و حکومت نوپای اسلام تلقی می گردید.

 

حجت الاسلام اجلالی خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم(ص) قصد ایجاد مرکزی را داشتند، که در آن محل عموم اعضای حزب اسلام گرد هم آیند و در مورد مصالح اسلام و مسلمین به شور و مشورت بپردازند.

 

این مسئول توضیح داد: با احداث مسجد مسلمانان فرصت پیدا کردند تا ارتباط خود را با یکدیگر افزایش دهند، و در صفوف به هم فشرده نماز را برپا نمایند و قدرت و عظمت خود را در برابر مشرکین به نمایش بگذارند.

 

امام جماعت مسجد صاحب الزمان (عج الله ) تصریح کرد: مسجد در زمان پیامبر اسلام به عنوان مرکز تمام فعالیت های سیاسی و اجتماعی و نظامی و ... هرگاه عهد و پیمان بسته می شد؛ و یا این که پیامبر تصمیم به مصالحه با گروهی می گرفتند، این امر در مسجد اعلام می شد و همگان از آن اطلاع می یافتند.

 

وی ادامه داد: گاهی اوقات دستورات خاصی در مورد برخی امور صادر می شد و یا شرایط خاصی برای آن تعیین می گردید که این همه در مسجد انجام و اعلام می شد.

 

حجت الاسلام اجلالی اظهار کرد: در واقع پایگاه اطلاع رسانی خوبی برای مسلمین به حساب می آمد، کسانی که قصد صحبت کردن با پیامبر(ص) را داشتند، می توانستند داخل مسجد شوند و نظرات و پیشنهادات خود را ارایه دهند و با پیامبر(ص) مشاوره نمایند و حضرت پاسخگوی آنان بودند.

 

وی با یادآوری این مهم که کسانی که به مسجد النبی مشرف شدند ستون های مختلف مانند ستون وفود که محل ملاقات های پیامبر باسران قبائل بوده را دیده اند، بیان کرد: این ها نشان دهنده این است مسجد محلی فراتر از یک محل اقامه نماز است، در حالی که بعضا مساجد ما بیشتر شبیه به نمازخانه و نهایتا محل برگزاری مجالس ترحیم و ختم شده است.

 

مدیر کانون فرهنگی هنری تجلّی نور خاطرنشان کرد: باید این نوع نگاه تغییر کند و مساجد ما علاوه بر محل عبادت های گروهی و جمعی به محل بیان ومطرح کردن مشکلات مردم و اهالی شود و از طریق مساجد نسبت به حل این مشکلات اقدام کنیم و تریبون مسجد به عنوان یک امانت الهی جهت انجام این امر امروز در اختیار ائمه مساجد و علماء است.

 

حجت الاسلام اجلالی با اشاره به نظر نماینده ولی فقیه در استان البرز در خصوص جایگاه امام جماعت مسجد تصریح کرد: امروز اگر آیت الله حسینی همدانی می فرمایند که به جای واژه و عنوان امام جماعت مسجد از عنوان امام مسجد استفاده کنید چه بسا توجه به کارکردها برجسته مسجد و نگاهی به همین مطلب باشد.

 

 

کد خبر 514766

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha