خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: سرعت ایران در اجرای تعهدات «برجام»، فابیوس: توافق هسته ای مهمترین واقعه ۲۰۱۵، تحریم ها با اجرای تعهدات ایران برداشته می شود، ترکیه آماده میانجیگری بین ایران و عربستان است از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
درخواست دموکراتهای حامی «برجام» از اوباما برای تحریم ایران
همحزبیهای «باراک اوباما»، رئیسجمهوری آمریکا در کنگره از او خواستهاند که ایران را به دلیل انجام آزمایش موشک عماد، تنبیه کند.
خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد چندین نفر از سناتورهای دموکرات که در جریان کشمکشها بر سر عبور «برجام» از سد کنگره از اوباما حمایت کرده بودند، اکنون با این بهانه که تأخیر در صدور تحریمها از توانایی واشنگتن برای اجرای این توافق میکاهد، خواستار اقدام سریع در این باره هستند.
«باب کیسی»، نماینده دموکرات کمیسیون دارایی مجلس سنا و «کریس کونس»، عضو دموکرات کمیسیون روابط خارجی همین مجلس روز دوشنبه از کاخ سفید خواستند ایران را به دلیل انجام آزمایش موشکی هدف تحریمهای جدید قرار دهد. این دو سناتور، هر دو از توافق هستهای ایران و گروه 1+5 حمایت کرده بودند.
«کیسی» با اشاره به آزمایش موشک «عماد» توسط ایران گفت: «مانعتراشیهای چین و روسیه، اقدام از طریق شورای امنیت را غیرممکن میکند، بنابراین من از دولت میخواهم افراد و سازمانهای دخیل در این اقدام غیرقانونی را تحریم کند.»
این سناتور از تأخیر وزارت خزانهداری آمریکا در اعلام تحریمهای جدید، ابراز نگرانی کرد.
«کونس» هم گفته دلیل تعلل دولت در اعلام این تحریمها را نمیداند. وی افزود: «من در محافل علنی و خصوصی از آنها میخواهم که تحریمهای جدید را اعلام کنند.»
روزنامه آمریکایی والاستریتژورنال، چند روز پیش گزارش داده بود دولت آمریکا به زودی نام چند فرد و سازمان را در فهرست تحریمهای خود قرار خواهد داد. این روزنامه یک روز بعد گزارش داد کاخ سفید، بدون اعلام چارچوب زمانی خاصی، اعلام تحریمها را معوق کرده است.
مقامهای دولت آمریکا گفتهاند این تحریمها را بعد از انجام بررسیهای لازم اعلام خواهند کرد.
آسوشیتدپرس: «برجام» ظرف یک هفته آینده اجرایی میشود
یکی از رسانههای آمریکایی بامداد سهشنبه از قول دیپلماتهایی که اشارهای به نامشان نکرده خبر پیشین خبرگزاری فارس درباره اجرایی شدن توافق جامع اتمی بین ایران و گروه 1+5 ظرف یک هفته آینده را تأیید کرده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس از قول دیپلماتها گزارش داده که «روز اجرای برجام» در یک هفته آینده فرا خواهد رسید.
یک منبع مطلع، روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس گفت که آژانس بینالمللی انرژی اتمی این هفته گزارش تأیید نهایی اجرای تعهدات ایران در برجام را منتشر میکند.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی براساس توافقات پیشتر صورت گرفته، به ارائه این گزارش موظف شده است.
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز روز دوشنبه بدون ارائه تاریخی مشخص گفته بود تحریمهای ایران به زودی رفع خواهد شد.
همچنین، در تحولی دیگر، خبرگزاری فارس، روز دوشنبه از پایان عملیات خروج قلب رآکتور اراک و پر کردن مخزن فولادی راکتور با بتن خبر داد.
هیل: سرعت ایران در اجرای تعهدات «برجام» فراتر از انتظار است
چاپ واشنگتن، بامداد سهشنبه با نقل خبر اختصاصی خبرگزاری فارس مبنی بر پایان عملیات خروج قلب راکتور اراک نوشت: « پیشرفت ایران، (در اجرای برجام)، سریعتر از آن چیزی است که تحلیلگران انتظار داشتند.»
روزنامه آمریکایی به خروج ذخایر اورانیوم ایران نیز اشاره کرده و نوشته رفع تحریمها مستلزم تأیید این گامها از سوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی است.
در توافق جامع اتمی ایران و گروه 1+5 که اوایل تابستان امسال در وین به دست آمد دستور رفع تحریمهای اتحادیه اروپا و آمریکا، به راستیآزمایی آژانس بینالمللی انرژی اتمی از برخی اقدامات ایران در مجتمعهای اراک، نظنز و فردو منوط شده است.
اقداماتی که ایران باید در اراک انجام دهد شامل خارج کردن قلب رآکتور آب سنگین اراک و پر کردن منافذ آن با بتن به طوری است که مجددا قابل استفاده نباشد. بر همین اساس ایران باید در خطوط تولید سوخت خود در اراک تغییراتی فنی ایجاد کند تا متناسب با رآکتور جدید شود.
مقام معظم رهبری در نامهای به رئیس جمهور و رئیس شورای عالی امنیت ملی در مهرماه سال جاری دستور داده بود اقدام در مورد نوسازی کارخانه اراک با حفظ هویت سنگین آن، تنها در صورت انعقاد طرح جایگزین برای اجرای آن انجام شود.
واشنگتن: تحریمهای موشکی ربطی به اجرای توافق هستهای ندارد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امشب در خصوص روابط ایران و عربستان و همچنین اجرایی شدن توافق هستهای با خبرنگاران سخن گفت.
وی در ابتدا به روند اجرای برجام از سوی ایران اشاره کرد و گفت که ایران گامهای زیادی برای رسیدن به روز اجرا برداشته ولی در عین حال تأکید کرد که «تخفیف تحریمها تنها پس از تأیید برداشته شدن همه گامهای لازم توسط آژانس بینالمللی انرژی اتمی، واقع خواهد شد.»
سخنگو همچنین افزود: «ایران میتواند کارهای زیادی برای ایجاد ثبات در خاورمیانه انجام دهد ولی آنگونه که شواهد نشان میدهد، چنین کاری نمیکند.»
کربی به تماس تلفنی وزیر خارجه آمریکا با همتایان ایرانی و سعودی خود هم اشاره کرد و گفت که جان کری در این تماسها، طرفین را برای به کار بستن تلاشهای دیپلماتیک برای برون رفت از وضعیت موجود، تشویق کرده است.
یکی از خبرنگاران از سخنگو در خصوص خبر جدا شدن قلب راکتور اراک سوالی پرسید که وی گفت هنوز این مورد از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی تأیید نشده ولی «همانگونه که گفته بودیم، باید روی راکتور اراک سیمان ریخته شود.»
خبرنگار دیگری در خصوص تحریمهای موشکی جدید ایران که فعلاً متوقف شده سوالی پرسید که سخنگو گفت: «این مورد هنوز تحت بررسی های فنی است ولی تأکید میکنم که هیچ ارتباطی میان روند اجرای توافق هستهای و پاسخگو دانستن ایران به خاطر برنامه موشکیاش وجود ندارد.»
عربستان از پاکستان برای مقابله با ایران موشک میخواهد/ پاکستان ، ایران را دشمن نمیداند
اندیشکده آمریکایی «واشنگتن» در تحلیلی سفر مقام ارشد آل سعود به پاکستان را برای تقویت نظامی در مواجهه با ایران بر شمرد.
«سایمون هندرسون» تحلیلگر این اندیشکده نوشت: از دید واشنگتن فعالیت دیپلماتیک بین دو متحد یعنی عربستان و پاکستان معایب و مزایایی دارد. عربستان سعودی دوست مهم پاکستان است و اغلب حمایتهای مالی از این کشور میکند. اما ریاض احتمال زیاد آنچه از اسلام آباد میخواهد موشک و دیگر جنگ افزارهای لازم برای مواجهه با ایران است و هرگونه تلاش برای متوقف کردن چنین همکاری منجر به درهم ریختن توازن سیاسی، نظامی شکننده پاکستان میشود.
هندرسون در ادامه با اشاره به سفر «محمد بن سلمان» وزیر دفاع عربستان به پاکستان و دیدار با سران سیاسی و نظامی این کشور در هفته جاری و واکنشهای صورت گرفته چون تاکید فرمانده ارتش پاکستان در جانبداری از عربستان سعودی در صورت تهدید واقع شدن این کشور و خوش آمدگویی نخست وزیر پاکستان به مقام عربستانی و موافقت برای همکاریهای امنیتی بین طرفین در مغلوب کردن جریان افراط گرایی نوشت: البته هنوز معین نیست که اسلام آباد به ائتلاف عربستان ملحق شود.
این تحلیلگر آمریکایی در خاتمه ضمن اشاره ضمنی به تداوم دوستی پاکستان با ایران و وجود پیشینههای تاریخی بین تهران و اسلام آباد نوشت: سفر وزیر دفاع عربستان سعودی به پاکستان نشان داد که او هنوز از تلاش برای وارد کردن پاکستان به عنوان بخشی از تلاشهای ریاض برای مواجهه با نفوذ ایران در یمن و مکانهای دیگر دست نکشیده اما چنین همکاری دشوار است زیرا از منظر تاریخی ارتش پاکستان، ایران را به عنوان دشمن بالقوه نمیشناسد.
کاخ سفید: تخفیف تحریمها مشروط به از کار انداختن بخش عمدهای از برنامه اتمی ایران است
ساعتی پس از اعلام خبر کنده شدن قلب راکتور هستهای اراک، «جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید در کنفرانس خبری روزانه خود در خصوص ملزومات «تخفیف» تحریمهای ایران سخن گفت.
ارنست در این کنفرانس خبری ابتدا به مسئله سوریه اشاره کرد و گفت که ایران اخیراً نقش سازندهای در بحران سوریه ایفاء کرده و «آمریکا از این مطلب استقبال میکند.»
وی سپس به بحث «روز اجراء» رسید؛ روزی که بناست روز شروع برداشته شدن تحریمها باشد. آمریکاییها البته ادبیات متفاوتی از مقامات ایرانی دارند و همیشه گفتهاند «تخفیف تحریمها.»
ارنست در خصوص زمان فرارسیدن روز اجرا گفت: «همه جامعه جهانی و نه فقط آمریکا موکداً به ایران گفتهاند که تخفیف تحریمها تنها پس از اجرای همه مفاد توافقنامه (هستهای میان ایران و 1+5)، عملیات میشود؛ این یعنی برچیدن بخش عمدهای از برنامه هستهای ایران.»
سخنگو در خصوص آخرین تحولات حادث شده در راکتور اتمی اراک هم گفت که «این کار راه ایران برای ساخت پلوتنیوم را میبندد.»
جاش ارنست ادامه داد: «ایران در راه اجرای مفاد توافق هستهای پیشرفت داشته و ارسال اورانیوم غنیشده به روسیه، یکی از همین پیشرفتهاست.»
روسیه: ایران از ما درخواست وساطت نکرده/روابطمان هم با تهران و هم با ریاض خوب است
یک منبع آگاه مشغول در وزارت خارجه روسیه که البته نمیخواست نامش فاش شود امروز به شایعات مربوط به درخواست ایرانیان از طرف ثالث برای بازگرداندن سفیر عربستان واکنش داد و این شایعه را رد کرد.
بر اساس گزارش شبه خبری المنار، این منبع مطلع گفته که ایران تاکنون درخواستی برای میانجیگری مسکو میان این کشور و عربستان طرح نکرده است.
منبع مذکور ادامه داد: «به رغم وجود اختلافنظری که میان ما و ریاض بر سر سوریه وجود دارد، هم با ایران و هم با این کشور رابطه خوبی داریم.»
پس از حمله به سفارت عربستان توسط معترضین به اعدام شیخ نمر باقر النمر، ریاض واکنشی هیجانی نشان داد و روابط خود را با ایران قطع کرد؛ دو کشور آفریقایی و جزیره بحرین هم ریاض را در این تصمیم همراهی کردند.
بسیاری از کشورهای عربی از این تصمیم اما نه استقبال کردند و نه با آن همراهی؛ وزیر خارجه امارات دیروز در حضور همتای عربستانی خود، حمله به سفارت عربستان در تهران را محکوم کرده ولی اقدام عربستان رد قطع روابط را هم مناسب ارزیابی نکرده بود.
آژانس این هفته اجرای تعهدات برجامی ایران را تأیید میکند
یک منبع مطلع در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس گفت که آژانس بینالمللی انرژی اتمی این هفته گزارش تأیید نهایی اجرای تعهدات ایران در برجام را منتشر میکند.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی براساس توافقاتی که پیشتر صورت گرفته بود، موظف است این گزارش را ارائه دهد.
آنگونه که پیش از این اعلام شده بود همزمان با انتشار گزارش نهایی آژانس، محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران و فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با صدور بیانیهای مشترک اجرایی شدن برجام را اعلام میکنند.
حسین جابریانصاری سخنگوی وزارت خارجه کشورمان امروز (دوشنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی در خصوص شمارش معکوس اجرای برجام نیز گفت: زمان آن چندان دور نخواهد بود، اما تاریخی مشخص نشده است. بازه زمانی تعیین شده بر اساس جدول تعهدات متقابل طرفین است که باید به مرور پیش برود و هر خدشهای میتواند تاریخ آن را جابهجا کند.
جابریانصاری ادامه داد: در آخرین گفتوگوهای ژنو آخرین وضعیت بر اساس جدول تعهدات متقابل مرور شد و هر طرف متعهد شده که اقدامات نهایی خود را دنبال کند.
بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی نیز در گفتوگو با روزنامه اعتماد اعلام کرد که برجام حداقل تا هفت روز آینده اجرایی خواهد شد و افزود: ما تقریباً تمام کارهایی که براساس برجام بر عهدهمان بود را تکمیل کردهایم و کاری باقی نمانده، البته منهای بحث اراک که بخشهایی از کار شروع شده و بخش باقیمانده هم در فاصله اندک قابل اتمام است.
از دیگر سو مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت با بیان اینکه شمارش معکوس برای اجرایی شدن برجام آغاز شده است، گفت: قلب رآکتور اراک با طراحی جدید تعویض و نصب میشود.
مسکو: ایران شکایت خود در مورد اس-300 را پس گرفت/تهران اولین قسط را پرداخت کرده است
«دیمیتری راگوزین» معاون نخستوزیر روسیه روز دوشنبه گفت ایران شکایت خود در رابطه با سامانه اس-300 را پس گرفته است.
به نوشته خبرگزاری ریانووستی، مسئله تأمین سامانه دفاع موشکی اس-300 به ایران و حل اختلاف بر سر شکایت مطرح شده از سوی ایران، بعد از مذاکراتی طولانی حل شده است.
در حالی که منابع روس زبان نوشتهاند که تهران شکایت خود را از روسیه پس گرفته، سایت اسپوتنیک در نسخه انگلیسی زبان خود نوشته است که ایران شکایت خود را پس خواهد گرفت.
به گفته راگوزین، ایران همچنین به روسیه پیش قسط پرداخت کرده و این مبلغ اکنون در حساب سازمان روسی مربوطه است.
روسیه به موجب قراردادی که در سال 2007 با ایران امضا کرد باید دستکم پنج سامانه دفاع هوایی اس-300 را به ایران تحویل میداد. مسکو در سال 2010 با این بهانه که فروش این سامانه به ایران خلاف قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران است از تحویل آن به تهران امتناع کرده بود.
وزارت دفاع ایران به دنبال این تصمیم مسکو، از طرف روسی به دادگاه بین المللی شکایت کرده و خواستار دریافت غرامتی معادل 4 میلیارد دلار شده بود.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه روز 24 فروردین با صدور حکمی، ممنوعیت خودخوانده تحویل این سامانه دفاعی به ایران را لغو کرد.
راگوزین ماه گذشته گفته بود پیش از آغاز تحویل سامانه اس-300، ایران باید شکایت خود را از روسیه پس بگیرد.
ریانووستی به نقل از منابع آگاه نوشته است که روسیه تا پایان ماه سپتامبر 2016 (9 ماه دیگر) دو مجموعه اس-300 PMU-2 را بر اساس قراردادی به ارزش بیش از 1 میلیارد دلار، به ایران تحویل میدهد.
مهر:
فابیوس: توافق هسته ای از وقایع مهم سال ۲۰۱۵ بود
لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه توافق هسته ای ایران را یکی از اتفاقات بزرگ سال گذشته میلادی ارزیابی کرد.
وی گفت: یکی از موفقیت های ارزشمند حوزه دیپلماتیک بین الملل، توافق هسته ای ایران بود و حتی می توان از آن به عنوان یک اتفاق تاریخی یاد کرد.
وی ضمن اعلام حمایت فرانسه از توافق هسته ای و اجرای آن به صورت کامل افزود: ما تلاش بسیاری برای اجرای این توافق انجام دادیم و شاید چنین توافقی بدون نظر گرفتن مسائل تکنیکی امکان پذیر نبود.
وزیر خارجه فرانسه در مورد اجرای کامل برجام اظهار امیدواری کرد و افزود: همه زمینه های لازم برای اجرای این توافق مهیا است.
فابیوس اعتقاد دارد یکی از دلایل توافق هسته ای توصیه های شخصی وی به اعضای توافق بوده است.
جاش ارنست: تحریم ها با اجرای تعهدات ایران برداشته می شود
جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید بعد از اعلام خبر مربوط به راکتور هسته ای اراک گفت: تحریم های ایران بعد از اجرای کامل برجام و اجرای تعهد از سوی ایران برداشته خواهد شد.
ارنست در کنفرانس خبری کاخ سفید اعلام کرد: در صورت اجرای کامل توافق هسته ای در روزهای آینده تحریم های ایران برداشته می شود.
وی در ادامه به مشارکت ایران در بحران سوریه اشاره کرد و گفت: به نظر می رسد موانع کمی در سر راه برداشتن تحریم ها وجود داشته باشد.
سخنگوی کاخ سفید همچنین کاهش بخش عمده از برنامه هسته ای ایران طبق توافق این کشور با قدرت های جهانی را شرط اصلی تخفیف تحریم ها اعلام کرد.
جاش ارنست ادامه داد: ایران در راه اجرای مفاد توافق هستهای پیشرفت داشته و ارسال اورانیوم غنیشده به روسیه، یکی از همین پیشرفتها است.
چین خواستار خویشتنداری ایران و عربستان شد
سخنگوی وزارت خارجه چین امروز اعلام کرد که معاون وزیر خارجه کشورش از ایران و عربستان خواست تا تلاش های دو جانبه ای را برای حفظ صلح و ثبات در منطقه به انجام برسانند.
«هانگ لی» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در سخنان امروز خود در این باره به خبرنگاران گفت: در جریان دیدار «ژانگ مینگ» معاون وزیر امور خارجه این کشور با نمایندگان ایران و عربستان سعودی ابراز امیدواری شد تا دو کشور خویشتنداری خود را به کار بسته و در مسیر حل و فصل تنش های به وجود آمده با یکدیگر به گفتگو بپردازند.
لازم به ذکر است، ژانگ مینگ بین ششم تا دهم ماه ژانویه سال جاری دیدارهای دو جانبه ای را از هر دو کشور داشته و به بررسی اوضاع کنونی و تنش های به وجودآمده میان دو کشور پرداخته است.
لازم به ذکر است به دنبال اقدام جنون آمیز عربستان سعودی در اعدام آیت الله «نمر باقر النمر» فعال سیاسی معترض این کشور در هفته گذشته، موجی از اعتراضات سراسر جهان را فرا گرفت. در این راستا، این شبه جزیره که به دنبال راه فراری برای تبرئه خود از فجایعی مانند تجاوز به یمن و حادثه دلخراش حج امسال بود، ایران را متهم به جانبداری کرده و متعاقب آن با تمسک به جنجال رسانه ای اربابان خود، به صورت یکجانبه روابط خود با ایران را قطع کرد.
ترکیه آماده میانجیگری بین ایران و عربستان است
«مولود چاوش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه از آمادگی ترکیه برای کمک به پایان تنش بین ایران و عربستان خبر داد.
وی که در کنفرانس سالانه سفرای ترکیه در آنکارا صحبت می کرد،گفت: ترکیه آماده است هر کاری که می تواند برای پایان دادن به تنش بین ایران و عربستان انجام دهد.
وزیر خارجه ترکیه همچنین در این کنفرانس بار دیگر از استقرار نیروهای نظامی کشورش در منطقه بشیغه عراق در نزدیکی موصل حمایت کرد.
زمان لغو تحریم های ایران مشخص نیست/ چنین روزی به زودی فرا می رسد
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز در اظهاراتی اعلام کرد که زمان بندی مشخصی برای رفع تحریم ها علیه ایران مشخص نشده است.
«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز در سخنانی درباره لغو تحریم های ضد ایرانی گفت: هنوز تاریخی برای لغو تحریم های ایران مشخص نشده است.
وی که به همراه وزیر امور خارجه جمهوری چک در یک کنفرانس خبری شرکت کرده بود، ادامه داد: تاریخ مذکور به اجرای کامل تمامی گام هایِ مورد نیاز بستگی دارد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خاطر نشان کرد: می توانم بگویم که انتظار دارم که چنین روزی به زودی فرا می رسد؛ چرا که اجرای توافقات به خوبی رو به انجام است.
لازم به ذکر است، به دنبال توافق هسته ای ۱۴ جولای (۲۳ تیر ماه) میان کشورهای ۱+۵ و ایران درباره فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران، قرار است کلیه تحریم های اعمالی علیه ایران همزمان با روز اجرای توافق به صورت کامل برطرف شوند.
روز گذشته نیز «جان کری» وزیر خارجه آمریکا اعلام کرده بود که به روز توافق نزدیک شده و لذا کلیه تحریم های ایران به زودی لغو خواهند شد.
باشگاه خبرنگاران جوان:
گاوک: توافق هسته ای با ایران، از مهمترین وقایع 2015 بود
«گواک» در دیدار سالیانه خود با دیپلمات های کشورهای خارجی حاضر در این کشور ضمن بیان این مطلب، افزود: در واقع ما در تابستان گذشته توانستیم شاهد موفقیت دیپلماسی صبر و حوصله باشیم. ما توانستیم پس از دوازده سال مذاکرات طولانی با ایران به توافق برسیم.
وی ادامه داد: توافق هسته ای وین نویدبخش امید است ولی در عین حال باید به طورقاطع به اجرا دربیاید.
گواک با ابراز امیدواری از اینکه مذاکرات صلح سوریه که در شهر وین شروع شده است منتهی به نتیجه مثبت باشد، تصریح کرد: بار دیگر چندین کشور در پای میز مذاکرات صلح سوریه هستند و آلمان نیز به طورفشرده در این زمینه فعال می باشد.
رئیس جمهوری آلمان گفت: هدف از مذاکرات وین یافتن یک راه حل مسالمت آمیز می باشد که مطلوب ملت سوریه باشد. اکنون در این برهه از تاریخ که با تنش های منطقه ای قابل توجه مواجه هستیم، انتظار داریم که همه طرفین مذاکره کننده حس مسوولیت پذیری ویژه ای را داشته باشند.
تسنیم:
فشار دموکراتهای کنگره به اوباما برای تحریم دوباره ایران
اعضای دموکرات کنگره آمریکا فشارهای خود را بر دولت اوباما برای پاسخگو کردن ایران بهخاطر آزمایش موشکهای بالستیک افزایش دادهاند.
هم حامیان و هم مخالفان توافقنامه چندجانبه هستهای با ایران عنوان داشتهاند که برای حفظ اعتبار ایالات متحده در زمینه اجرایی کردن این توافق، کاخ سفید پس از انجام دو آزمایش موشکی از سوی ایران باید تحریمهایی را علیه ایران اعمال کند.
دولت آمریکا در دسامبر گذشته به قانونگذاران آمریکایی گفته بود که قصد دارد تا تنبیههای مالی جدیدی را علیه حدود 10 شرکت و شخص ایرانی بهخاطر نقشآفرینی در توسعه موشکهای بالستیک ایران اعمال کند؛ اما پس از مدتی، اعلام کرد که به زمان بیشتری برای پیگیری اقدامات دیپلماتیک با دولت نیاز دارد، اما جدول زمانی مشخصی را در خصوص اعمال تحریمها اعلام نکرده است.
این تأخیر برخی از دموکراتها را، خصوصاً آنهایی را که نمایندگی مناطق یهودینشین را دارند، ناخشنود کرده است. بسیاری از این قانونگذاران تابستان سال گذشته بر سر اینکه آیا از توافق هستهای که مورد مخالفت اسرائیل بود حمایت کنند، دچار مشقت شدند و اعلام کردند که حمایت آنها از توافق مشروط به نظارت سخت بر رفتار ایران است.
جراد نادلر، عضو دموکرات منتخب از ایالات نیویورک که از توافق هستهای حمایت کرده بود، گفت: آنها ملزم به اعمال تحریم هستند زیرا ما باید نشان دهیم که این موضوع را جدی گرفتهایم. ایران عامل بیثباتی است، رویکردی بسیار خصمانه دارد و ما باید هرآنچه را در توان داریم، برای متوقف کردن آنها انجام دهیم.
ایرنا:
هدف ریاض از تنش با تهران جلوگیری از فروپاشی رژیم و تسلط بر منطقه است
«حافظ آل بشاره» در گفت وگو با خبرگزاری المعلومه گفت: سعودی ها تصور می کنند در خلال تحرکات خود در عراق ، سوریه و یمن و همچنین از طریق تشدید تنش دیپلماتیک با ایران، بر منطقه تسلط می یابند.
وی درعین حال تاکید کرد که دولت سعودی همچنان به هژمونی بر منطقه فکر می کند و جلوگیری از فروپاشی خانواده حاکم بر ریاض و جلب توجه مردمش به اینکه حکومت هنوز انسجام دارد، از مهمترین اهداف ریاض در تشدید بحران اخیر با تهران است.
آل بشاره، با بیان اینکه 'منابع پزشکی زوال عقل در ملک سلمان را تایید کرده اند' گفت مرگ وی تاثیر بسیار منفی بر خانواده حاکم خواهد داشت چرا که راه را برای جنگ داخلی در خانواده حاکم هموار می کند که یک سوی آن جریان سلمان و سوی دیگر جریان عبدالله است.
دولت سعودی که کلیه سرمایه گذاری هایش در طول 5 سال گذشته در سوریه، عراق و همچنین با جنگی نابرابر علیه ملت یمن و بمباران هر روزه مردم این کشور نتوانسته به اهداف خود دست یابد و گروه های تروریستی وابسته به این کشور در شرایط سخت و در آستانه نابودی قرار دارند، با اعدام شیخ نمر روحانی شیعه و کشاندن مردم خشمگین مقابل سفارتخانه هایش در کشورهای مختلف جهان از جمله تهران، بحران جدیدی را رقم زده است.
کارشناسان معتقدند، باتلاق یمن، شکست سرمایه گذاری در سوریه و عراق و بحران جنگ قدرت در خانواده از مهمترین دلایل تنش زایی اخیر سعودی ها در برابر ایران است.
ایران آماده یک جهش بزرگ اقتصادی می شود
روزنامه اقتصادی ویرتشافت بلات چاپ اتریش نوشت: بعد از لغو تحریم ها، ایران وارد بزرگترین بازارهای تجاری جهان می شود و هم اکنون خود را برای یک جهش اقتصادی آماده می کند.
این روزنامه اتریشی افزود: در ماه های آتی یک معجزه اقتصادی در ایران رخ می دهد چرا که پیش بینی میشود رشد اقتصادی ایران بعد از لغو تحریم ها در سال 2016 به 6 درصد برسد.
ویرتشافت بلات تاکید کرد که کانال های مالی باز شده و روابط تجاری ایران با شرکت ها بزرگ و بنگاه های تجاری مجددا از سر گرفته می شود. همچنین صندوق بین المللی پول اعلام کرده است که هر سال 4 درصد به رشد اقتصادی ایران افزوده و صادرات این کشور حدود 15 درصد نسبت به 2 سال گذشته رشد پیدا می کند.
روزنامه ویرتشافت بلات با اشاره به افزایش صادرات نفت جمهوری اسلامی ایران بعد از رفع تحریم ها، نوشت: با اجرا شدن برجام تولید نفت ایران تا یک میلیون بشکه در روز به ظرفیت فعلی اضافه می شود و تا دو و نیم میلیون بشکه در روز می رسد. با ورود پول نفت به گردش مالی ایران تولید ناخالصی این کشور افزایش می یابد، همچنین در نتیجه آن هزینه های زیرساخت و هزینه های آموزش و بهداشت به ترتیب 3 تا 2.5 درصد رشد پیدا می کند.
پیشتر وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران ''بیژن زنگنه'' که برای شرکت در یکصد و شصت و هشتمین اجلاس اوپ در اتریش حضور یافته بود گفت: بعد از رفع تحریمها و افزایش تولید 500 هزار بشکه در روز در فاصله کوتاهی این افزایش را به روزی یک میلیون بشکه خواهیم رساند.
وزیر نفت ایران تاکید کرد : ما درباره افزایش تولید خود و بازگشت به سطح قبلی تولید ایران در بازار و عرضه جهانی نفت، هیچ مذاکره ای نخواهیم کرد .
زنگنه افزود: ما هیچ مسئولیتی در خصوص کاهش قیمت ها نداریم و مسئول اصلی سقوط قیمت ها کسانی هستند که نه تنها تولید ایران را جایگزین کردند بلکه با افزایش سقف تا حدود 2 میلیون بشکه در روز افزایش عرضه در بازار داشتند.
وزیر نفت ادامه داد: اینکه از ایران خواسته شده بازار را متعادل نگه دارد فکر میکنم یک امر غیر کارشناسی و غیر منصفانه است . این صحبت ها به گونه ای مطرح میشود که در واقع ایران رفتار ستمگرانه ای را بپذیرد که در این سالها با فشار بر کاهش تولید، فشارهایی را بر علیه کشور و مردم ایران اعمال کرده اند.مسئولیت تعادل در بازار به عهده کسانی است که افزایش عرضه داشتند و همین الان هم بیشتر از سقف تولید، به بازار نفت عرضه می کنند.
نظر شما