به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، آیین بزرگداشت پنجاهمین سالگرد تاسیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با حضور محمد فرهادی وزیر علوم، تحققات و فناوری، رضا داوری اردکانی، رییس فرهنگستان علوم ایران و چهره ماندگار فلسفه، حسینعلی قبادی، رییس این پژوهشگاه و جمعی از اصحاب علوم انسانی و اندیشه، پیش از ظهر امروز دوشنبه، 21 دی ماه در این پژوهشگاه برگزار شد.
در لیست بدها و خوب ها، اولین و آخرین هستیم
بنا بر این گزارش، مهدی حجت، رییس اسبق پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با ارائه سخنانی در خصوص روند تاریخی و علمی تاسیس پژوهشگاه اظهار کرد: ما نه در حوزه مادی به میراث گذشته خود توجه کرد ایم و نه در حوزه انتقال ارزش های انسانی موفق بوده ایم.
وی با اظهار تاسف از این که آمار نشان می دهد ما به اندازه چین انرژی مصرف می کنیم و در عین حال ادعا می کنیم مسلمان هستیم، ادامه داد: اگر لیستی از بدها و خوب ها تهیه کنیم، ما در بدها اولین هستیم و در خوب ها، آخرین؛ ما کمتر کتاب می خوانیم، کمتر شیر مصرف می کنیم و از آن سو بیشترین مصرف انرژی را داریم.
حجت در پایان سخنان خود تاکید کرد: کافی نیست در حوزه علوم انسانی پژوهشگاه برتر در خاورمیانه باشیم بلکه تحقیقات ما باید با بدنه جامعه هماهنگی داشته باشد و در این زمینه اقدام جدی داشته باشیم.
پژوهشگاه می تواند طرح هایی بر مبنای میراث دینی و ملی اجرا کند
این گزارش می افزاید: مهدی گلشنی، نظریه پرداز کشور که به دلیل سفر از حضور در مراسم گرامیداشت پنجاهمین سالگرد تاسیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی باز مانده بود، ضمن ارسال پیام تبریکی گفت: لازم است پژوهشگاه علوم انسانی طرح هایی در زمینه میراث دینی و ملی کشور طراحی کرده و در خصوص تبیین نقش علوم انسانی در پیشرفت کشور تلاش کند.
وی در ادامه این پیام ضمن ارائه پیشنهاداتی بیان کرده بود: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی می تواند برنامه مستمری برای آسیب شناسی علوم انسانی تبیین و اجرا کند و با نشر کتاب های مختلف، گام های موثری در بحث شایسته سالاری بردارد.
علوم انسانی باید مشخص کند آینده پژوهش کشور چیست
بنا بر این گزارش در ادامه این مراسم محسن ابوالقاسمی، استاد پیشکسوت عرصه فرهنگ و زبان های باستانی به ذکر خاطراتی از پژوهشگاه علوم انسانی پرداخت و کتایون مزداپور نخستین فارغ التحصیل این پژوهشگاه به بیان خاطرات خود از این نهاد علمی پرداخت و گفت: امروز باید مشخص کنیم علوم انسانی در پژوهش چه کارهایی کرده و چه چیزی در پیش رو دارد و آینده پژوهی در کشور چه خواهد بود.
گفتنی است در پایان این مراسم از سامانه پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، مجموعه تصاویر نسخ خطی شاهنامه و چهار جلد کتاب در خصوص اسناد علوم انسانی در ایران از دهه 40، رونمایی شد و از اعضای این پژوهشگاه تقدیر به عمل آمد.
نظر شما