به گزارش خبرنگار کتاب شبستان ،در جهان امروز كه علم با همه پيشرفت هاى چشمگير و حيرت انگيز از حل مشكلات اساسى جامعه بشر عاجز مانده است ، آشنايى با ديدگاه هاى اسلام در باره علم و معرفت مى تواند گامى بلند و مؤثر در ايجاد تحولى عظيم و سازنده و گره گشا باشد. و از آغاز تدوين حديث در تاريخ اسلام به دليل اهميتى كه اسلام براى علم و آگاهى قايل است ، همه جوامع حديثى بخشى را به طرح ديدگاه هاى اين آيين آسمانى در باره علم و معرفت اختصاص داده اند.
كتابى«علم و حکمت در قرآن و حدیث» نیز که حاصل تلاش سالها تتبع و تحقيق در باره علم و معرفت از ديدگاه اسلام است براى نخستين بار ، نصوص اسلامى در اين زمينه را به صورت موضوعى در اختيار علاقمندان قرار مى دهد.
در این کتاب تلاش شده با بهره گیرى از متن قرآن و احادیث اسلامى از طریق فریقین، دیدگاه هاى اسلام در باره جایگاه علم و معرفت ، حقیقت علم ، آثار علم ، مبادى و موانع معرفت ، تعلیم ، تعلّم و عالم به طور مبسوط به جهان علم و دانش عرضه شود.
در بخشی از این کتاب می خوانیم:
«بررسى دقيق موارد كاربرد واژه علم و معرفت در متون اسلامى نشان مى دهد كه علم در اسلام به طور كلى در دو مفهوم به كار رفته است : يكى را حقيقت و اصل علم مى ناميم و ديگرى را ظاهر و فرع آن. از نظر اسلام علم حقيقت و جوهرى دارد و ظاهر و پوسته اى . انواع علوم رسمى اعم از اسلامى و غير اسلامى ، پوسته علم محسوب مى شوند و حقيقت علم و معرفت چيز ديگرى است . آنجا كه گفته مى شود : «خدا و فرشتگان و دانشمندان گواهى مى دهند كه جز او هيچ معبودى نيست» و يا «آنان كه دانش يافته اند ، مى دانند كه آنچه از جانب پروردگارت بر تو نازل شده ، حقّ است» و يا «از ميان بندگان خدا تنها دانايان از او بيم دارند» ، سخن از حقيقت و جوهر علم است . وآنجا كه گفته مى شود : «خدا او را دانسته گمراه گردانيد» و يا «فقط پس از آن كه علم برايشان حاصل آمد ، راه تفرقه پيمودند» و يا «كسانى كه كتابِ آسمانى به آنان داده شده ، با يكديگر به اختلاف نپرداختند ، مگر پس از آنكه علم براى آنان حاصل آمد» ، سخن از ظاهر و پوسته علم است....»
گفتنی است کتاب حاضر را انتشارات دارالحدیث با قیمت 44 هزار تومان و شمارگان50 نسخه تجدید چاپ کرده است.
نظر شما