دعوت از ایران برای نشست آتی سازمان همکاری اسلامی

خبرگزاری شبستان:بعد از تنش میان ایران و عربستان بواسطه اعدام شیخ النمر، سازمان همکاری اسلامی با ارسال پیامی به وزارت خارجه کشورمان از ما برای مشارکت در نشست آتی این سازمان به منظور بررسی تعرض به سفارت ریاض در تهران دعوت کرده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: تنش میان ایران و عربستان از سالیان دراز وجود داشته است اما این تنش ها پس از اعدام شیخ النمروارد فاز تازه ای شد؛ این اعدام واکنش های زیادی در اقصی نقاط جهان داشت و به طبع در ایران نیز این واقعه مورد خشم مردم قرار گرفت که نتیجه آن اقدام نامناسب برای سفارت عربستان بود که این اقدام بلافاصله از سوی مقامات ایرانی مورد انتقاد قرار گرفت و مقامات قضایی نیز خبر از دستگیری عواملی که منجر به این اتفاق شده بودند را دادند اما با وجود تلاش های ایران برای حل این تنش خود عربستان هیزم را در آتش انداخت و روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرد و بدنبال ان اقدام به تحریک بسیاری از کشورهای منطقه کرد تا آنها نیز نسبت به ترک روابط خود با ایران اقدام کنند که نتیجه آن قطع روابط دیپلماتیک جیبوتب و سودان و چند کشور دیگر با ایران بود. عربستان با این اقدام می خواست نوعی ائتلاف در منطقه تشکیل دهد تا به واسطه آن جایگاه ایران که امروز و بعد از توافق هسته ای به قدرت برتر در منطقه تبدیل شده است را خدشه دار کند.

 

بنابراین گزارش، تمامی اقدامات عربستان برای ضربه زدن به ایران از بازی نفتی آن تا بلوای بعد از اعدام شیخ النمر باعث ضربه به اقتصاد خود این کشور شده است و نمونه آن کاهش ارزش ریال عربستانی است. حال این کشور در اقدامی جدید از ایران دعوت کرده است تا در نشست آتی سازمان همکاری اسلامی با هدف بررسی واقعه تعرض به سفارتش در ایران شرکت کند. مهر در این رابطه به نقل از بوابه الاهرام گزارش داده است که: "سازمان همکاری اسلامی از جمهوری اسلامی ایران برای مشارکت در نشست آتی این سازمان دعوت به عمل آورد. نشست آینده سازمان همکاری اسلامی به درخواست عربستان سعودی و به منظور بررسی حادثه تعرض به سفارت ریاض در تهران برگزار خواهد شد. در همین ارتباط، عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان سعودی در پاسخ به سؤالی پیرامون علت دعوت از ایران برای شرکت در نشست آینده این سازمان گفته بود که در هر صورت ایران عضو سازمان همکاری اسلامی است و با توجه به اینکه عربستان درخواست برگزاری نشستی به منظور بررسی تعرض به سفارت خود در تهران شده است، می بایست که دعوتنامه ای به تمامی کشورهای عضو سازمان ارسال شود. تلاش می کنیم تا با اتخاذ سلسله گام های مختلف از چهره واقعی ایران بیش از پیش پرده برداریم. شیوه ای که ایران طی ۳۵ سال گذشته داشته مردود و غیرقابل است. در صورتی که تهران به سیاست های کنونی خود ادامه دهد، ریاض گزینه های بیشتری را برای مقابله با آن بررسی خواهد کرد."

 

این گزارش می افزاید: سازمان کنفرانس اسلامی معروف به سازمان همکاری اسلامی، دومین سازمان بین دولتی پس از سازمان ملل متحد است که به عضویت از ۵۷ کشور به گسترش بیش از چهار قاره است. سازمان صدای جمعی جهان اسلام و تضمین برای حفاظت و حمایت از منافع جهان اسلام در روح ترویج صلح بین‌المللی و هماهنگی میان افراد مختلف جهان است. سازمان بر اساس تصمیم اجلاس تاریخی که در رباط، پادشاهی مغرب در ۲۵ سپتامبر ۱۹۶۹ برگزار شد به عنوان یک نتیجه از آتش‌سوزی جنایی مسجد الاقصی در اشغال بیت المقدس تأسیس شد. در سال ۱۹۷۰ نشست اولین کنفرانس اسلامی وزیران امور خارجهسازمان همکاری اسلامی در جده برگزار شد که برای ایجاد دبیرخانه دائمی در شهر جده تصمیم گرفته شد. ایاد بن امین مدنی دبیر کلّ فعلی سازمان همکاری اسلامی از سال ۲۰۱۴ است.

 

منشور یا قانون اساسی سازمان کنفرانس اسلامی طبق ماده ۱۰۲ منشور سازمان ملل متحد در تاریخ ۱ فوریه ۱۹۷۴ به ثبت رسید. ۵۷ کشور عضو سازمان کنفرانس اسلامی هستند. سال ۱۳۷۶ هشتمین اجلاس سران کشورهای اسلامی در تهران و با شرکت بیشتر سران کشورهای اسلامی و مقامات عالی رتبه پنجاه و پنج کشور مسلمان در شانزدهم آذرماه ۱۳۷۶ برگزار شد.

 

یادآور می شود: نمر باقر النمر (زادهٔ ۱۹۵۹ عوامیه - ۲ ژانویه ۲۰۱۶) یک مجتهد شیعه و فعال حقوق بشر عربستانی بود که در پی اعتراضات شیعیان عربستان در سال ۲۰۱۲ بازداشت شد و در روز چهارشنبه ۱۵ اکتبر ۲۰۱۴ دادگاه جنایی عربستان سعودی به دلیل اقدام علیه امنیت ملی و محاربه، به «اعدام با شمشیر و به صلیب کشیده شدن در انظار عمومی» محکوم و در ۲ ژانویه ۲۰۱۶ اعدام شد. اعدام وی سبب واکنش گسترده منفی در منطقه و سازمان‌های مستقل بین‌المللی شد. روز یکشنبه ۲۵ اکتبر ۲۰۱۵، دادگاه عالی عربستان و محمد بن نایف ولیعهد عربستان حکم اعدام سریع و بدون هشدار قبلی شیخ نمر را صادر کردند. اعدام نمر واکنش منفی را در ایران (مقامات سیاسی و چهره‌های برجستهٔ شیعی و سنی و مراجع تقلید)  و عراق (ازجمله مقامات و چهره‌های مذهبی مثل آیت‌الله سیستانی و مقتدا صدر و رهبران بسیج مردمی عراق) و فلسطین و حزب‌الله و دیگر گروه‌های شیعه لبنان و در میان شیعیان بحرین و شیعیان عربستان و انصارالله یمن و شیعیان پاکستان و حتی شیعیان هند (در کشمیر) و مردم ترکیه و برخی مقامات کشورهای فرانسه  و آلمان و انگلیس و ایالات متحدهٔ آمریکا و نیز اتحادیه اروپا و نیز نهادهای بین‌المللی مثل سازمان ملل و دیدبان حقوق بشر و عفو بین‌الملل (که دادگاه را «نمایشی» و حکم را با اهداف سیاسی خواندند) در پی داشت.همچنین به بهانه حمله تعدادی از معترضان در مشهد و تهران به سفارت عربستان، حکومت سعودی با جمهوری اسلامی قطع رابطه کرد. بسیاری از نهادهای حکومتی و نظامی ایران حمله به سفارت عربستان را محکوم کردند و این حمله را به افراد خود سر و حتی نفوذی‌های کشور عربستان نسبت دادند.

کد خبر 514430

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha