ادای احترام تئاتر البرز به پیشکسوت تئاتر سنتی ایران

خبرگزاری شبستان: مراسم افتتاح سی‌و‌چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در استان البرز با عیادت و کسب رخصت از داود فتحعلی‌بیگی، روز شنبه ۱۹ دی‌ماه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، مدیر کل هنرهای نمایشی، مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی، مدیرکل ارشاد اسلامی استان البرز، دبیر سی‌و‌چهارمین جشنواره تئاتر فجر، مدیر امور استان‌های اداره کل هنرهای نمایشی و جمعی از هنرمندان و مسئولان تئاتر کرج با حضور در بیمارستانی که داود فتحعلی‌بیگی برای جراحی قلب در آن بستری است از این هنرمند تئاتر آیینی و سنتی کشور عیادت کردند و  برای آغاز جشنواره رخصت خواستند.

در این ملاقات یکی از هنرمندان تئاتر کرج کلاه نقش سیاه را به طور نمادین از داود فتحعلی‌بیگی تحویل گرفت و بر سر گذاشت تا رخصتی بر آغاز پنج روز اجراهای جشنواره تئاتر فجر در این استان باشد.

داود فتحعلی‌بیگی که پس از جراحی قلب باز در بخش مراقبت‌های ویژه بستری است با آرزوی توفیق برای تمامی هنرمندان، از برگزاری جشنواره فجر در کرج ابراز خرسندی کرد.

 

افتتاح رسمی جشنواره در تئاتر شهر کرج

بخش استانی سی‌و‌چهارمین جشنواره تئاتر  فجر که از ۱۹ تا 23 دی‌ماه در کرج برگزار می‌شود در مراسم رسمی  با حضور مدیران تئاتر ایران، استان البرز و هنرمندان شرکت‌کننده در این جشنواره در تئاتر شهر کرج کار خود را آغاز کرد.

بخش اول این مراسم با افتتاح نمایشگاه عکس تئاتر فجر توسط مهدی شفیعی، مدیرکل هنرهای نمایشی و سیدموسی حسینی کاشانی، مدیرکل ارشاد اسلامی استان البرز همراه شد.

حسینی کاشانی در این مراسم با ابراز امیدواری از این‌که جشنواره تئاتر فجر استان البرز در راستای اعتلای هنر تئاتر در استان و رونق آن موثر باشد، گفت: آغاز این جشنواره در البرز می‌تواند سرآغازی برای رویدادهای خوب فرهنگی و هنری در این استان باشد.

 

افزایش گستره مخاطبان، اولویت تئاتر امروز ماست

مهدی شفیعی، مدیرکل هنرهای نمایشی، با ابراز خرسندی از این که این جشنواره توانست مقید به فراخوان، برنامه‌ریزی‌ها و اهداف، کار خود را ادامه دهد، گفت: مبنای انتخاب نمایش‌های استانی صرفاً کیفیت بوده است. به جز بخش رقابت جشنواره‌های استانی در باقی بخش‌ها، تولیدات هنرمندان سایر شهرها نیز مورد ارزیابی قرار گرفته و علاوه بر بخش مناطق در بخش مرور تئاتر ایران، نسل نو و سایر بخش‌ها آثار هنرمندان سراسر کشور حضور دارند.

او با اشاره به این که بیش از 50 درصد آثار حاضر در جشنواره مربوط به هنرمندان شهرستانی است، گفت: به گفته داوران این آثار از کیفیت مناسبی برخوردار بودند. 2 کار معرفی شده از البرز نیز در بخش اصلی جشنواره هستند.

شفیعی خاطرنشان کرد: البرز از استان‌هایی است که تئاتر را جدی گرفته و جریان اجرای عمومی و نزدیک به مستمر تئاتر در این استان نسبت به سایر استان‌ها جدی‌تر است. امید است در آینده شاهد استمرار اجرای عمومی آثار هنرمندان تئاتر البرز باشیم.

او با بیان این‌که مقرر شد انتخاب هیأت مدیره و مدیر دفاتر انجمن هنرهای نمایشی در استان‌ها توسط گروه‌های نمایشی استان انجام شود، گفت: امیدوارم با این تصمیم‌گیری، انجمن هنرهای نمایشی به کارکرد صنفی خود نزدیک‌تر شود و بتواند برای تئاتر استان برنامه‌ریزی داشته باشد.

مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد گفت: این انجمن باید سازوکار ارتباطی خود را با همه دستگاه‌ها به نحوی مستقل تعریف کند تا در ساماندهی و جذب هزینه‌کرد تئاتری سایر نهادها در استان نیز موثر باشد.

او افزود: افزایش گستره مخاطبان تئاتر، اولویت و نیازمندی تئاتر امروز است.

شفیعی با بیان این‌که باید حداکثر بهره‌برداری از پورتال هنرهای نمایشی در استان برای ایجاد بانک اطلاعاتی مخاطبان تئاتر وجود داشته باشد، تصریح کرد: همه باید تلاش کنیم این مخاطبان افزایش یابند و در این راستا از ابزار مختلف از جمله ارتقا کیفیت تولیدات و افزایش تبلیغات و نیز به صورت تخصصی از فضای مجازی و رسانه‌ها بهره‌برداری کنیم.

 

حضور هنرمندان استان‌ها در فجر اتفاقی فرمایشی و تحمیلی نبود

دبیر سی‌و‌چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر نیز از اجرای بیش از ۵۰ طرح‌ نمایشی در مجموعه شش‌گانه جشنواره‌های فجر استانی خبر داد و تصریح کرد: در کنار اجرای آثار نمایشی، عکاسی تئاتر، نمایشگاه پوستر، نمایشگاه کتاب و کارگاه‌های آموزشی در برخی استان‌ها برگزار می‌شود.

سعید اسدی با بیان این‌که برنامه‌ریزی برای جشنواره تئاتر فجر از پاییز آغاز شد و کار بسیار پر زحمتی انجام شده است، گفت: هنرمندان همه شهرهای ایران در این کارگاه‌ها با رویکرد آموزشی برای ارتقا تکنولوژی‌های اجرا حضور داشتند. در مجموع همه کارهایی که به جشنواره رسیده و در همه بخش‌های فراخوان از جمله پژوهش، نمایشنامه‌نویسی، عکس، پوستر، تازه‌های تئاتر و نسل نو، شاهد درخشش هنرمندان از سراسر کشور بودیم.

او گفت: این اتفاقی نبوده که بر اساس سیاستی فرمایشی و تحمیلی در جشنواره رخ دهد بلکه کیفیت و قابلیت کار، هنرمندان را از نقاط مختلف کشور برجسته کرده است.

اسدی خاطرنشان کرد: در 6 استان میزبان فجر استانی، بیش از 22 گروه نمایشی حاضر هستند که یک گروه مربوط به جمهوری آذربایجان است. از 13 شهر ایران نیز کارهای نمایشی به جشنواره‌های فجر استانی اعزام شده‌اند.

دبیر سی‌و‌چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با ابراز امیدواری به این که این جشنواره سبب بلوغ بیش‌تر تئاتر ایران و رونق آن در کشور شود و رویکرد جشنواره‌زدگی را در هنرمندان تئاتر کاهش دهد، گفت: امید است روزی برسد که فستیوال کارهای هنری تنها صحنه آثار کیفی و زیبایی‌شناسی برجسته باشد.

 

نام داود فتحعلی‌بیگی بر سالن اصلی تئاتر شهر کرج

بخش پایانی مراسم رسمی افتتاح جشنواره تئاتر فجر در استان البرز به آیین نامگذاری سالن اصلی تئاتر شهر کرج اختصاص یافت.

مهدی شفیعی، مدیرکل هنرهای نمایشی و حسینی کاشانی از تابلوی سالن رونمایی کردند. در حالی که بداهه‌سازی‌های سیاه نمایش ایرانی فضایی پرنشاط در سالن ایجاد کرده بود شفیعی از یکی از هنرمندان پیشکسوت تئاتر کرج خواست تا به عنوان بزرگ مجلس تابلو عنوان سالن را بر دیوار قرار دهد.

این مراسم که با اجرای بداهه هنرمند سیاه‌باز، نورافشانی و اجرای نمایش خیابانی همراه بود، با نصب تابلو مزین به نام داود فتحعلی‌بیگی بر سردر سالن اصلی تئاتر شهر کرج به پایان رسید.

کد خبر 514299

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha