روان درماني ضامن كاهش و كنترل اعتياد به مواد مخدر در كشور است

خبرگزاری شبستان: يك استاد دانشگاه علوم اعصاب و روان گفت: براي مبارزه اجتماعي با مواد مخدر در مرحله اول بايد به روان درماني معتادان پرداخت، زيرا اين امر ضامن كاهش و كنترل اعتياد در كشور است .

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد مبارزه با مواد مخدر امير مسعود محبيان گفت: معتاد يك بيماري است كه مانند يك ويروس واگيردار منجر به همه گيري بيماري مي شود، براي جلوگيري از افزايش مصرف كنندگان مواد مخدر ، بايد تسهيلات حمايتي ويژه براي روان درماني معتادان تخصيص داد تا این بیماری را با انجام اقدامات تکمیلی درمان كنترل كرد.

وي با بيان اينكه الگوی مصرف مواد مخدر از سنتی به مواد مخدر صنعتی تغيير يافته است ، گفت: این مواد اثراتی بر مغز می‌گذارد و با داروهایی که در حال حاضر در اختیار داریم قابل درمان نیست، در درمان معتادان به مصرف مواد مخدر صنعتي ، اساس درمان روانکاوی و روان‌درمانی است و بیمار برای درمان به همکاری خانواده و حمایت‌های اجتماعی نیاز دارد.

 محبيان با اشاره به اينكه بيش از 80 درصد معتادان به روان‌درمانی نياز دارند، اظهار داشت: با توجه به اينكه عوامل تهيه و توليد موادمخدر مشغول به کار هستند و روز به روز مواد جديدتري روانه بازارها مي کنند، تا زماني که در زمينه پيشگيري از اعتياد بيش از اجراي شيوه هاي درماني کار جدي انجام نشود، نمي توان انتظار داشت که اتفاق جدي در خصوص کنترل و مهار موادمخدر در کشور بيفتد.

اين استاد دانشگاه تصريح كرد: انجام اقدامات تکمیلی درمان اعم از مشاوره درمانی، گروه درمانی، کار درمانی، ورزش درمانی، گفتار درمانی، ایمان درمانی و در نهایت خانواده درمانی علاوه بر دارو درمانی، كاهش اعتياد و عدم بازگشت معتاد به چرخه مصرف مواد مخدر را منجر مي شود.

محبيان ادامه داد: مصرف انواع مواد مخدر موجب تغییر حالت در مصرف کننده و ایجاد نوعی لذت کاذب و زودگذر شده، خوشی کاذبی که از مصرف انواع مواد حاصل می‌شود به تدریج زایل و در مراحل پیشرفته اصولا لذتی به مصرف کننده دست نمی دهد، بلکه صرفا بخاطر کاهش آلام و رنجهای ناشی از خماری، استعمال می‌گردد.

وي اضافه كرد:خوش بینی مفرط اولین حالتی است که در مصرف کنندگان مواد مخدر ایجاد می‌شود، این حالت در لحظات اولیه زائل شدن آثار مصرف، تبدیل به بدبینی شدید شده و این امر با پیشرفت اعتیاد گسترش می‌یابد به حدی که بدبینی، به دوری و نفرت از اطرافیان منجر می‌شود.

به گفته محبيان، معتاد خود را فهیم‌تر از دیگران می‌داند و این حالت در زمان خماری هم ادامه می‌یابد، بخصوص اینکه درحالت خماری خود را محق می‌داند و از همه متوقع و طلبکار است، با پیشرفت مصرف، تغییرات زیادی در جسم، رفتار و شخصیت فرد پیش می‌آید.

وي افزود: موادی که باعث اعتیاد می شود مکانیزم های مغزی و فرآیند انتقال، دریافت و تفسیر اطلاعات در سلول های عصبی را مختل می کند. بعد از مصرف مکرر مواد این چرخه عصبی نیاز بیشتری به مواد دارد تا بتواند سلول‌ها را تحریک کند، این فرد اکنون وسوسه چیزی می شود که به طور مداوم در زندگی او بوده است.

محبيان خاطرنشان كرد:با توجه به مطالب ياد شده ، تصحيح افکار و اعتقادات افراطي از طريق بحث هاي شناختي ، روان درماني و آموزش مهارت هاي اجتماعي به منظور توانا ساختن بيمار در برخورد مناسب با موقعيت هاي اجتماعي ضرورتي انكار ناپذير است .

کد خبر 514240

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha