به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان سمنان، علیرضا شاهحسینی در نشست انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان سمنان بیان داشت: گامهای بزرگی در بحث کتابخوانی برداشته شده است اما برای رسیدن به حد مطلوب راه زیادی باید طی شود.
وی با اشاره به اینکه 67 باب کتابخانه عمومی مشارکتی در استان سمنان فعال است، افزود: تا دهه فجر امسال، سه باب کتابخانه دیگر نیز به بهرهبرداری میرسد.
شاهحسینی بیان داشت: بهمنظور توسعه کتاب و کتابخوانی و معرفی تازههای نشر استانی در 30 دیماه امسال، از 14 عنوان کتاب مؤلفان بومی رونمایی میشود.
وی افزود: بازدید مسئولان به ویژه اعضای انجمن از کتابخانههای عمومی بهصورت مداوم بهمنظور بهرهگیری از نظرات و تجربیات ارزشمند آنان در توسعه کتاب و کتابخوانی مؤثر است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان سمنان از ایجاد بخش گویش مناطق کویری استان و بخش مشاهیر در کتابخانه مرکزی استان خبر داد و افزود: پژوهشگران و گردشگران در این بخش میتوانند بهآسانی به منابع مربوط به زبان و گویش استان و همچنین مناطق کویری دسترسی داشته باشند.
شاهحسینی با توجه به فرهنگی بودن شهر سمنان گفت: باید زیرساختهای کار فرهنگی در این شهرستان تقویت شود و همه مدیران برای رفع مشکلات با همدلی و همکاری و پیگیری جدی گام بردارند.
برگزاری 4 نشست کتابخوان در سمنان
رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان سمنان نیز در این نشست از برگزاری چهار نشست کتابخوان در این شهرستان خبر داد و گفت: باید به فکر توسعه، رشد و ایجاد تغییر در اذهان عمومی باشیم و از ظرفیت کتابخانههای عمومی برای گسترش فعالیتهای فرهنگی و همچنین بحث کتاب و کتابخوانی استفاده کنیم.
امیرابراهیم شریفی برگزاری چهار نشست کتابخوان در شهرستان سمنان، مسابقات فرهنگی به مناسبتهای مختلف و نقد و رونمایی کتاب را از مهمترین عناوین برنامههای فرهنگی اجراشده در کتابخانههای عمومی شهرستان ذکر کرد.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان سمنان از همه مردم فرهنگی شهر سمنان خواست تا با مطالعه کتاب، علاوه بر رشد آگاهی و خردورزی خود، در ساخت جامعهای سالم و پویا سهیم باشند.
بخش نسخ خطی کتابخانه مرکزی سمنان تکمیل و تجهیز شود
در ادامه رئیس انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان سمنان گفت: بخش نسخ خطی در کتابخانه مرکزی استان سمنان باید تکمیل و تجهیز شود.
سیدعباس دانایی با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی در اعتلای فرهنگ عمومی جامعه، وقف را سنت حسنهای عنوان کرد و بیان داشت: بخش نسخ خطی در کتابخانه مرکزی استان سمنان بهترین گنجینه برای نگهداری کتب خطی و ارزشمند مردم فرهنگی استان است؛ از اینرو، با برنامهریزی و ارائه فراخوان در شهر، باید منابع این بخش را تکمیل و تجهیز کرد.
وی با تأکید بر اینکه سمنان استانی فرهنگی است، افزود: ارتقای فرهنگ کتاب و کتابخوانی باید دغدغه اعضای انجمن کتابخانههای عمومی باشد تا بهتر و بیشتر بتوانیم گامی در راستای نزدیک ساختن اهداف متعالی شهرستان به سمت مقاصد فرهنگی برداریم.
دانایی با تأکید بر لزوم توجه به مقولههای فرهنگی ازجمله کتاب و کتابخوانی و جریان دادن این عمل نیک و پرخیر و برکت بین آحاد جامعه افزود: تحقق اهداف فرهنگی به توسعه کتابخانههای عمومی وابسته است و ایجاد کتابخانههای مشارکتی به ویژه در آستان مقدس امامزادگان و اماکن متبرکه که اقشار زیادی از مردم در این اماکن حضور دارند، ضروری است.
فرماندار سمنان بیان داشت: تخصیص نیم درصد از بودجه سالانه شهرداریها به کتابخانهها و تأمین اعتبارات مالی برای تحقق اهداف فرهنگی و توسعه کتاب و کتابخوانی ضروری است و شهرداریها باید در این راستا، تعامل بهتری داشته باشند.
دانایی با اشاره به استقبال خوب جوانان و نوجوانان از کتاب و کتابخوانی افزود: اگر به تاریخ هم نگاه کنیم، میبینیم که توجه زیادی به افراد کتابخوان میشده، در شرایط کنونی با توجه رشد فناوری و وجود مراکز دانشگاهی در شهرستان، ایجاد بخشهای متنوع و جدید جهت دسترسی آسان این قشر به منابع پژوهشی و مؤلفان استانی در کتابخانه مرکزی استان ایجاد شده کار بسیار ارزشمندی است.
وی با اشاره به بازدیدی که به اتفاق معاون سیاسی امنیتی استاندار سمنان از کتابخانه مرکزی داشته است، عنوان کرد: از خواستههای اکثر مراجعان این کتابخانه، افزایش ساعت کار کتابخانه مرکزی استان بهخصوص در سالنهای مطالعه بوده است که در آینده نزدیک و پس از هماهنگیهای لازم، ساعت کار این کتابخانه و کتابخانه عمومی امام خمینی (ره) سمنان در روزهای تعطیل و ایام نوروز افزایش مییابد.
نظر شما