«محمدحسین نیرومند» مدیرعامل انجمن سینمای دفاع مقدس در گفتوگو با خبرنگار سینمایی شبستان درباره ارزیابی جشنواره مردمی فیلم عمار بیان کرد: مهمترین ویژگی جشنواره عمار این است که تکلیفش با خودش روشن است در نتیجه همه آنچه اتفاق می افتد، نسبتی با رویکرد عمار که بحث مردمی بودن و نوع نگاه متفاوت و منحصربفرد عمار است، دارد. که حتی در مراسم اختتامیه نیز کاملاً مشهود بود. امیدوارم که دوستان بتوانند چنین فضایی را حفظ کنند.
وی تصریح کرد: تفاوت این جشنواره در این است که در مراسم اختتامیه، نوحه خوانی و سینه زنی صورت می گیرد و از ننه عصمت تجلیل می شود و ... که در جشنوارههای دیگر که روشنفکری هستند چنین فضایی را شاهد نیستیم و مفهومی ندارد. جشنواره عمار بر این ویژگی پافشاری و افتخار می کند.
نیرومند در پاسخ به اینکه آیا جشنواره عمار سیاسی است یا خیر، گفت: به نظر من جشنواره عمار بیشتر اعتقادی است تا سیاسی؛ کسی که به سوریه برای جنگ میرود آدم سیاسی و معتقدی است و این نوع جنس سیاسی بودن با سیاسیون متفاوت است.
وی درباره نقش کانون های فرهنگی مساجد در جشنواره عمار اظهار کرد: اتفاقاً جشنواره عمار از جمله فعالیت های فرهنگی است که کانون های مساجد باید در آن نقشی اساسی داشته باشند. چراکه ظرفیت عظیمی که در مساجد وجود دارد، تنها نیاز به یک همت عالی دارد و متولیان این امر، باید بتوانند کانون ها را به جشنواره عمار گره بزنند. با این نوع رویکرد در این خصوص کارهای زیادی می تواند به انجام برسد، چراکه نسل ما نسل بچه مسجدیها است و امروز با شرایطی که به وجود آمده، این امر دوباره مهیا شده است.
مدیرعامل انجمن سینمای دفاع مقدس با اشاره به اینکه جوانان مسجدی که مستعد فیلمسازی نیز هستند میتوانند در عمار فعال باشند، خاطرنشان کرد: اینکه تعداد آثار رسیده از کانون های مساجد نسبت به کل آثار، کم بوده نیز به دلیل فعال نبودن کانونها در این حوزه است. چون رویکرد جشنواره عمار، محتوامحوری است و همین که کسی استعداد داشته باشد ایده ها را با زبان تصویر بیان کند، می تواند یک تولیدکننده عماری باشد. به نظر من باید این افراد را شناسایی و تشویق کرد.
وی در پایان پیشنهاد داد: با توجه به حجم عظیم نگاههای مستعد در مساجد، به آقای سلیمانی که خدمت وی ارادت دارم پیشنهاد میکنم که از الگو و رویکرد عمار برای به کارگیری این نیروهای مستعد بهره گرفته شود.
گفتگو از محمدصالح حجت الاسلامی
نظر شما