قمیشی: سعی کردیم «کرسی»، «قند پهلو» نباشد

خبرگزاری شبستان: نشست خبری برنامه شامگاهی «کرسی» با حضور علمداری، معاون تامین و تولید شبکه شما، امیر قمیشی حصارکی، تهیه کننده و کارگردان، و رضا رفیع، سردبیر و مجری برنامه و تنی چند از اصحاب رسانه در محل سالن کنفرانس این شبکه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سینما و تلویزیون شبستان، در ابتدای این جلسه که در بخشی از دکور برنامه «کرسی»  برگزار می شد، قمیشی گفت: برای یادآوری و تجدید خاطرات دوران تولید این برنامه که ضبط آن به پایان رسیده بخشی از دکور آن را در این سالن اجرا کرده ایم تا القا کننده هدف برنامه کرسی که احیا کننده سبک زندگی ایرانی اسلامی است باشیم.

برنامه‌ای برای احیای سبک زندگی ایرانی و تشویق مخاطب به خرید کلاهای داخلی

وی افزود: این برنامه توسط شبکه شما تولید شده و با توجه به مشغله ای که من و رضا رفیع داشتیم، قسمت بر این شد که زمان آماده شدن آن مقارن با شب یلدا و زمستان باشد که نام و دکور و محتوای آن سنخیت خوبی با این فصل هم دارد.

قمیشی درباره اهداف این برنامه اظهارکرد: ما در این برنامه مخاطب را به خرید کالای ایرانی تشویق می کنیم و به دنبال احیای شب نشینی زمستانی خانواده ها با تاکید بر قومیت‌ها و اقوام هستیم. از طرفی ما در این برنامه سعی کرده ایم که از تهرانیزه کردن برنامه دور باشیم و برنامه ای برای تهرانی‌ها نسازیم بلکه برنامه ای بسازیم که به همه ایرانی ها تعلق دارد و آنها مخاطبش هستند.

وی تهیه کننده و کارگردان «کرسی» در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: با حضور رضا رفیع، طبیعی است که محوریت برنامه بر ادبیات و طنز فاخر فارسی باشد، اما با توجه به همکاری ما در تولید برنامه دیگری در شبکه دیگر با همین محتوا همه سعی خود را کردیم که «کرسی» «قند پهلو» نشود و این دو متمایز از هم باشند که یکی از مهم‌ترین تغییرات حذف عنصر رقابت از برنامه کرسی بود.

قمیشی تصریح کرد: بسیاری از مردم، تصور می‌کنند که شب نشینی مختص شب یلداست در حالی که این برنامه یک «چله نشینی» است که از یک هفته قبل از آغاز زمستان، به مدت چهل شب به مدت پنجاه دقیقه از ساعت 21 پخش می‌شود. مخاطبان علاقه‌مند می توانند تکرار آن را در نیمه همان شب، یا ساعت 11 روز بعد از همین شبکه تماشا کنند.

استفاده صحیح از شبکه های اجتماعی را باید آموزش داد

در ادامه این نشست، رضا رفیع گفت: این برنامه در راستای توجه و بازآفرینی و یادآوری بخشی از سبک زندگی ایرانی‌ها طراحی شد و در واقع پاسخی است به این سوال مهم اصحاب رسانه و جامعه که چگونه می توان در زندگی جدید امروزه، سبک زندگی گذشته را حفظ کرد.

این طنزپرداز نام آشنا افزود: «کرسی» نمادی است از گردهمایی خانوادگی ما ایرانی‌هاست که در همه روستاها و شهرستان‌های ما وجود داشته و دارد. یکی از اتفاقات جالبی که پس از پخش این برنامه افتاده، دریافت پیام‌هایی از نسل جوان است مبنی بر اینکه حتی نمی دانستند که کرسی چیست و این برنامه باعث شده تا بیشتر با مفهوم آن آشنا شوند.

رفیع افزود: ما در این برنامه به سبک زندگی از دو زاویه توجه کرده ایم. اول اینکه با مراجعه به سنت‌ها و پیش کسوتان و تاکید بر برخی از ارزش‌ها، سعی کرده ایم تا نشان دهیم که می تواند این ارزش‌ها و سنن در زندگی مدرن هم بازآفرینی شود. دیگر اینکه معتقدیم که هم‌نشینی و همجواری سبک زندگی دیروز و امروز در این برنامه بیانگر این است که سبک زندگی گذشته الزاما در تناقض  با سبک زندگی امروز نیست که با زبانی غیر مستقیم و طنز به دنبال تثبیت این مفهوم بوده ایم.

وی با اشاره به بخش های مختلف برنامه «کرسی» که شامل کرسی گراف، کرسی‌واره، کرسی‌‍نشین، همه کرسی و کرسی خطابه است، تصریح کرد: ما همه بخش های این برنامه را با نامی مرکب شامل کلمه ای به همراه «کرسی» نامگذاری کرده ایم که معنایی دقیق داشته اند.

این هنرمند تاکید کرد: در بخشی از برنامه به نام کرسی گراف، می خواستیم نشان دهیم که استفاده از شبکه های مجازی و ابزار نوین ارتباطی نادرست نیست بلکه استفاده نادرس از آنها ست که اشتباه است و رسانه ملی باید پیش قدم آموزش استفاده صحیح از آنها باشد.

رفیع افزود: این بسیار زیباست که شاهد استفاده پربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها از ابزار نوین در شکل دادن به محتوایی سالم باشیم و مطمئنیم که در حضور آنها نوه ها «پای مطالبشان را دراز نمی کنند» و سعی می کنند تا به انتشار مطالب مفید و اخلاقی اقدام کنند.

شبکه شما آیینه اقوام و استانهای ایرانی

علمداری هم در پایان این نشست تاکید کرد: «شبکه شما» شبکه‌ای ملی و آیینه تمام اقوام و استان‌هاست و اگر این شبکه تولیداتی هم دارد سعی می کند که به اقوام و پیوند آنها توجه کند.

 

 

کد خبر 514026

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha