برنامه افزایش ۱۵ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران

خبرگزاری شبستان:نفت ایران در دوران تحریم و پس از آن از کالاهای پرتقاضا بوده است لذا در دوران پساتحریم وزارت نفت برنامه افزایش ۱۵ هزار بشکه ای نفت را در برنامه خود قرار داداه است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: نفت ایران از کالاهایی است که چه در دوران تحریم و چه بعد از آن دارای اقبال جهانی است. کالایی که حتی با وجود تحریم ها صادرات ان لغو نشد و در شرایط سخت ادامه داشت چرا که همواره بازار برای این کالای ایرانی وجود داشته است. در دوران پساتحریم هم با توجه به برداشته شدن تحریم ها اشتیاق کشورها برای این کالای باارزش ایرانی بیش از پیش شد و از همین رو وزارت نفت بنا را بر افزایش تولید روزانه نفت گذاشته است. وزیر نفت ایران اخیرا با ارسال نامه‌ای به عبدالله سالم البدری، دبیر کل اوپک، خواستار کاهش ۱.۳ میلیون بشکه‌ای سقف تولید روزانه نفت اوپک شده و اعلام کرده بود: "هم‌زمان با لغو تحریم ایران، زمان کاهش تولید نفت برخی کشورهای عضو اوپک فرا رسیده است. زنگنه در نامه خود به دبیر کل اوپک تعهد اعضای سازمان را به سقف تولید ۳۰ میلیون بشکه در روز خواستار شده است که در راستای آن تولید نفت عربستان و برخی کشورهای دیگر به میزان 1.3 میلیون بشکه در روز کاهش می یابد."

 

بنابراین گزارش، مهر به نقل از آرش باقرزاده، مجری طرح توسعه میدان یاران شمالی درباره آخرین وضعیت توسعه و آغاز تولید نفت از میدان یاران شمالی اعلام کرده است که: "هم اکنون اجرای طرح تولید زودهنگام نفت از این میدان در دستور کار شرکت ملی نفت ایران قرار گرفته است. بر اساس برنامه توسعه، قرار بود تولید نفت از یاران شمالی بهار سال آینده آغاز شود. با توجه به پیشرفت بخش‌های مختلف توسعه، قصد داریم تولید نفت از این میدان را به زودی با تولید ۱۵ هزار بشکه در روز کلید بزنیم.هم اکنون پیشرفت طرح توسعه میدان نفتی یاران شمالی حدود ۷۸ درصد است و ۱.۵ درصد از برنامه توسعه این میدان نفتی جلو افتاده‌ایم. خرید تمامی کالاهای حفاری طرح توسعه میدان نفتی یاران شمالی به پایان رسیده است. تاکنون حفاری چاه ١٩ تقریبا نهایی شده است و حفاری چاه بیستم این میدان به زودی به پایان می رسد. از مجموع چهار دکل فعال دراین میدان نفتی، تاکنون ٢ دکل ترخیص شده و ٢ دکل دیگر بر روی چاه‌های ١٩ و ٢٠ مشغول به فعالیت هستند و در شرایط فعلی ۱۸ حلقه چاه آماده آغاز تولید نفت خام هستند. با تصحیح روش‌های حفاری و تامین برخی کالاهای مورد نیاز، زمان حفاری هر چاه از ٣٠٠ روز به حدود ٨٠ روز کاهش یافته است. در حال حاضر حدود ٥٢ کیلومتر خط لوله از چاه‌ها به سمت کلاستر نصب شده است و تا دوماه باقی‌مانده سایر خطوط لوله در این بخش احداث و تجهیزات سرچاهی نیز تکمیل می شوند. همچنین برنامه در بخش احداث خطوط لوله و تجهیزات سرچاهی ١٠ درصد جلو افتاده است. خطوط لوله صادراتی از کلاستر به ان جی ال ٣٢٠٠ در بخش گاز و از کلاستر به واحد بهره‌برداری میدان جفیر در بخش نفت هم بالغ بر ٨٥ کیلومتر تا اسفند ماه احداث خواهد شد. پیشرفت واحد فرآورشی میدان نفتی یاران شمالی به ٥٠ درصد رسیده است. ٧٠ درصد پایه‌های برق نیز نصب شده و کار طرح در بخش برق نیز زودتر از برنامه پیش بینی شده پایان می‌یابد."

 

این گزارش می افزاید: پیش از این خبرآنلاین از ركن الدين جوادي، مدیرعامل شرکت ملی نفت در كنفرانس رونمايي از قراردادهاي نفتي جديد نقل کرده است که: "ايران سومين كشور به لحاظ ذخاير نفت در اوپك و چهارمين كشور در دنياست. در گاز وضعيت ايران به مراتب بهتر است؛ ٣٤ تريليون مترمكعب ذخيره گاز قابل استحصال نقش اول ذخاير گاز را در دنيا در اختيار ايران قرار داده است. تنوع ذخاير ايران و شرايط ژئوپلتيكي ايران شرايط خوبي را پيش روي سرمايه گذاران قرار مي دهد تا بتوانند از اين ظرفيت استفاده كنند. ٣٤ ميليارد بشكه مجموع ذخاير كشف شده ايران طي ١٠٧سال گذشته است كه اين رقم براساس آمار ٢٠١٤ تاييد شده است. ايران طبق برنامه ششم توسعه كه هم اكنون نهايي و در مسير تصويب در مجلس است، برنامه دارد تا پايان برنامه ششم حجم توليد روزانه نفت خود را به ٢.٥ميليون بشكه در روز افزايش دهد و به سقف توليد ٤.٧ميليون بشكه در روز برسد؛ رقمي كه به گفته او براي رسيدن به اين هدف نياز است ٧٥٠دكل و ٣٥٠چاه جديد حفر شود.

 

یادآور می شود: در سال ۲۰۰۱ ایران چهارمین تولید کننده نفت خام جهان بود. طبق برآوردهای مجله نفت و گاز، تا ژانویه ۲۰۱۱، ذخایر قطعی نفت ایران در حدود ۱۳۷ میلیارد بشکه می‌باشد که حدود ۱۰٪ کل ذخایر جهان است و همچنین ایران دارای ۱۰۴۵ تریلیون فوت مکعب ذخایر گاز طبیعی می‌باشد که حدود ۱۶٪ از ذخایر کل جهان است.تولیدات نفت و گاز ایران شامل گاز مایع، نفت کوره، گازوئیل، نفت سفید و نفتا می‌شود. در پایان سال ۲۰۰۸ میزان تولید نفت ایران ۴٬۳۲۵٬۰۰۰ بشکه برآورد شده‌است. همچنین تولید گاز ایران در همین زمان میزان تولید گاز نیز ۱۱۶٫۳ میلیارد متر مکعب می‌باشد.در سال ۱۳۸۹ تولید نفت و گاز در ایران ارزشی بالغ بر ۲۱۷ میلیارد دلار در بر داشته‌است. ایران دارای دومین ذخایر گاز دنیا است و همچنین سومین مصرف‌کننده گاز در دنیا است. به گزارش شرکت بریتیش پترولیوم ایران در سال ۲۰۱۲ حدود ۱۶۰٫۵ میلیارد متر مکعب گاز تولید می‌کرده و ۱۵۰ میلیارد مترمکعب مصرف داشته‌است. بر اساس گزارش‌های جدیدتر مصرف گاز ایران به ۱۶۰ میلیارد مترمکعب رسیده‌است. در سال ۲۰۱۲ روزانه ۱٫۲ میلیون بشکه در روز صادرات نفت داشت.در سال ۲۰۱۱ صادرات نفت از ۲٫۵ میلیون بشکه در روز به ۸۵۰ هزار بشکه در روز در ماه نوامبر کاهش یافت. و تولید نفت نیز با افت ۱ میلیون بشکه‌ای به ۲٫۵ میلیون بشکه در روز رسید. هم‌اکنون حدود ۸۰٪ از میادین نفت ایران در نیمه دوم عمر خود قرار دارند. و بر اساس اداره اطلاعات انرژی آمریکا، چاه‌های ایران سالانه ۸ تا ۱۳ درصد از توان تولید نفت خود را از دست می‌دهند.

کد خبر 513924

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha